Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Knoflooksoep – Uit Hemelse Soepen

Knoflooksoep hemelse soepen

Tijd voor een soepje, en wat voor eentje. Dit is een knoflooksoep uit het boek ‘Hemelse Soepen’.

Knoflooksoep is een soep die ik al een lange tijd wilde maken, maar wat er maar niet van kwam. Het klinkt namelijk nogal heftig, 4 hele bollen knoflook in de soep. Maar ik moet je zeggen dat het erg meevalt. Natuurlijk proef je de (heerlijke) smaak van gebakken knoflook. Maar doordat je de knoflook aanbak en deze zacht wordt is de smaak anders dan als je een teentje knoflook toevoegt aan een gerecht.

Hemelse soepen

In het boek Hemelse Soepen vind je (zoals te verwachten is ;)) een groot aantal verschillende soepen. Geen standaard soepen, maar eerder aparte soepen. Soepen die net even anders zijn dan je gewend bent. De soepen zijn ingedeeld in de hoofdstukken Bouillon, Snelle soepen, Knollen & Wortels, Reinigend, Oudewijvenpraat, De wereld Rond, Troost, Feest, Koud en Erbij.

Soepen die bij mij meteen in het oog sprongen zijn de Kaneel-pompoensoep met cannelloni (zie foto hierboven), Soep van Mais, met kabeljauw & Chorizo, Rund & Bier voor Zweedse matrozen en Yoghurtsoep. Omdat ik de knoflooksoep al zo lang wilde maken ging ik daar eerst meer aan de slag.

De eerste soep die ik uit dit boek maakte was de knoflooksoep. Deze soep is niet gebonden. Volgens het recept wordt de knoflooksoep geserveerd met gepocheerde eieren. Dat heb ik in dit geval niet gedaan, maar als ik straks niet meer zwanger ben dan ga ik dat zeker wel een keer proberen.

Zeker een aanrader als je een iets anders wilt dan een tomaten-, champignon- of uiensoepje.

Hemelse Soepen | Nicole Pisani & Kate Adams | Good Cook B.V. | verkrijgbaar voor € 24,95
Klik hier om het boek te bestellen via bol

En dan nu snel door naar het recept van de knoflooksoep, scroll naar beneden om deze te bekijken.

Knoflooksoep bouillon

Knoflooksoep

Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 bollen knoflook (tenen losgehaald maar niet gepeld)
  • blad van 2 takjes tijm (1 theelepel)
  • 1 tl zoet gerookt paprikapoeder
  • 800 ml hete kippenbouillon
  • zout

Bereiding:

Verhit de olie in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de knoflooktenen toe en bak deze 15 minuten op laag vuur goudbruin. Haal de knoflooktenen uit de pan en laat ze afkoelen op keukenpapier.

Knijp, zodra ze voldoende zijn afgekoeld, de knoflook uit de velletjes in een kleine kom. Gooi de velletjes weg. Zet de pan terug op het vuur, doe de tijm in de pan en voeg na een paar seconden de knoflook en paprikapoeder toe. Giet alle bouillon erbij, breng aan de kook en draai het vuur omlaag. Kook een paar minuten de smaken te laten trekken. Proef en breng op smaak met zout.

Serveer eventueel met gepocheerde eieren.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

  1. Marlotte 2 december 2015 om 07:53

    Ik hoorde laatst ook al iemand over knoflooksoep, dat het zo lekker is. Ben hier heel nieuwsgierig naar!

  2. Cheese and Chinese 2 december 2015 om 10:13

    Ik vind knoflook het aller lekkerste op aarde! Knoflooksoep is de bom! Bedankt voor de herinnering, ik moet dit zeker weer eens maken :)

  3. Suzanne 3 december 2015 om 14:52

    Oh, klinkt goed! Ga ik eens proberen.

  4. Jolien 3 januari 2016 om 14:18

    Moeten de knoflooktenen aan het eind verwijderd worden of moet het geheel gepureerd worden met de staafmixer?

    1. Ronald 29 juni 2017 om 18:03

      Daar ben ik ook benieuwd naar, lijkt me wel erg lekker!

    2. Menno 4 september 2017 om 13:46

      Ik pureer het altijd, heerlijk!

  5. Monique 25 november 2019 om 11:44

    Heerlijk soepje.
    Ik heb t gepureerd en een flinke scheut kookroom toegevoegd.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *