Knoflooksoep – Uit Hemelse Soepen

Knoflooksoep hemelse soepen

Tijd voor een soepje, en wat voor eentje. Dit is een knoflooksoep uit het boek ‘Hemelse Soepen’.

Knoflooksoep is een soep die ik al een lange tijd wilde maken, maar wat er maar niet van kwam. Het klinkt namelijk nogal heftig, 4 hele bollen knoflook in de soep. Maar ik moet je zeggen dat het erg meevalt. Natuurlijk proef je de (heerlijke) smaak van gebakken knoflook. Maar doordat je de knoflook aanbak en deze zacht wordt is de smaak anders dan als je een teentje knoflook toevoegt aan een gerecht.

Hemelse soepen

In het boek Hemelse Soepen vind je (zoals te verwachten is ;)) een groot aantal verschillende soepen. Geen standaard soepen, maar eerder aparte soepen. Soepen die net even anders zijn dan je gewend bent. De soepen zijn ingedeeld in de hoofdstukken Bouillon, Snelle soepen, Knollen & Wortels, Reinigend, Oudewijvenpraat, De wereld Rond, Troost, Feest, Koud en Erbij.

Soepen die bij mij meteen in het oog sprongen zijn de Kaneel-pompoensoep met cannelloni (zie foto hierboven), Soep van Mais, met kabeljauw & Chorizo, Rund & Bier voor Zweedse matrozen en Yoghurtsoep. Omdat ik de knoflooksoep al zo lang wilde maken ging ik daar eerst meer aan de slag.

De eerste soep die ik uit dit boek maakte was de knoflooksoep. Deze soep is niet gebonden. Volgens het recept wordt de knoflooksoep geserveerd met gepocheerde eieren. Dat heb ik in dit geval niet gedaan, maar als ik straks niet meer zwanger ben dan ga ik dat zeker wel een keer proberen.

Zeker een aanrader als je een iets anders wilt dan een tomaten-, champignon- of uiensoepje.

Hemelse Soepen | Nicole Pisani & Kate Adams | Good Cook B.V. | verkrijgbaar voor € 24,95
Klik hier om het boek te bestellen via bol

En dan nu snel door naar het recept van de knoflooksoep, scroll naar beneden om deze te bekijken.

Knoflooksoep bouillon

Knoflooksoep

Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 bollen knoflook (tenen losgehaald maar niet gepeld)
  • blad van 2 takjes tijm (1 theelepel)
  • 1 tl zoet gerookt paprikapoeder
  • 800 ml hete kippenbouillon
  • zout

Bereiding:

Verhit de olie in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de knoflooktenen toe en bak deze 15 minuten op laag vuur goudbruin. Haal de knoflooktenen uit de pan en laat ze afkoelen op keukenpapier.

Knijp, zodra ze voldoende zijn afgekoeld, de knoflook uit de velletjes in een kleine kom. Gooi de velletjes weg. Zet de pan terug op het vuur, doe de tijm in de pan en voeg na een paar seconden de knoflook en paprikapoeder toe. Giet alle bouillon erbij, breng aan de kook en draai het vuur omlaag. Kook een paar minuten de smaken te laten trekken. Proef en breng op smaak met zout.

Serveer eventueel met gepocheerde eieren.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk