Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Hapje gevuld stokbrood met serranoham

Gevuld stokbrood met roomkaas

Zo na de kerst bereiden we ons voor op Oud & Nieuw. Dan willen we ook iets lekkers eten toch? Vandaag geef ik je het recept voor een lekker hapje, gevuld stokbrood met serranoham.

Een stokbroodje met iets lekkers valt altijd in de smaak. Maar wist je dat je dat lekkers er niet alleen op kunt smeren, maar er ook in kunt stoppen?

Dit  gevulde stokbrood met serranoham, roomkaas, kruiden en meer viel op onze verjaardag ontzettend in de smaak. Een aanrader!

Tip: Je kunt het stokbrood heel goed van te voren vullen zodat je het tijdens het feestje zelf alleen nog hoeft te snijden.

Hapje gevuld stokbrood met roomkaas

Gevuld stokbrood met roomkaas en serranoham

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood
  • 300 gram roomkaas
  • 1 teentje knoflook
  • bosje verse bieslook
  • 1 eetlepel zongedroogde tomaat
  • 80 gram serranoham
  • halve groene paprika
  • halve gele paprika
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • peper en zout

 Bereiding:

Pers de knoflook, snijd de bieslook fijn, snijd de zongedroogde tomaatjes en paprika in kleine stukjes en doe die ook met de serranoham. Hak de pijnboompitjes ook fijn(er).

Prak de roomkaas met een vork tot een romig mengsel en meng de uitgeperste en gesneden ingrediënten er door. Breng op smaak met extra peper en zout.

Halveer het stokbrood en snijd beide uiteinden er af. Hol het stokrood uit met een mes en een lepel. Vul het brood met het roomkaasmengsel door het er met een lepel in te scheppen/in te drukken. Zorg er voor dat het hele stokbrood gevuld is.

Verpak het gevulde stokbrood in huishoudfolie en bewaar het in de koelkast. Snijd het stokbrood voor het serveren met een scherp mes in plakken.

 

Op zoek naar meer lekkere hapjes? Neem eens een kijkje op deze pagina

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

13 Reacties

  1. Marlotte 28 december 2015 om 06:54

    Oh, dit vind ik écht een heel leuk idee. Ziet er meteen zo feestelijk uit! Deze ga ik absoluut onthouden voor Oud & Nieuw! Bedankt :)

  2. Jolanda 28 december 2015 om 09:16

    Hallo ,

    Het lijkt me heel lekker , maar wordt ‘t stokbrood niet te klef door dat je ‘t in de koelkast legt ?

    Kun je ‘t dan niet beter maken net voordat de gasten komen.
    Of valt ‘t dan uit elkaar ?

    1. Brenda Kookt 28 december 2015 om 12:46

      Ik vond het stokbrood in dit geval niet klef worden. Al zou ik het geen hele dag van te voren maken. Wel ‘s middags of in de ochtend als je het ‘s avonds serveert.

      1. Carla 28 december 2015 om 22:24

        Hoi Brenda, ziet er goed uit deze variatie. Ik maak ze zelf ook, maar ik snij het stokbrood dan in plakjes en smeer op elk sneetje wat kaas mengsel. Dan leg ik de sneetjes weer tegen elkaar aan tot een heel stokbrood en verpak het in alufolie. 20 min in de oven en smullen maar.

  3. Proef de Smaak 28 december 2015 om 11:26

    Wat een origineel idee! Lijkt me heerlijk en het ziet er ook zo vrolijk uit met die kleurtjes!

  4. judith 28 december 2015 om 16:43

    Oh, ziet er lekker uit!! Heb je nog tips wat ik met restjes stokbrood kan doen wat je eruit gehaald hebt?

  5. Tanja 29 december 2015 om 03:29

    Weer een lekker en mooi uitziend recept wat makkelijk is en van te voren te maken! Je maakt zoveel lekkers, ik kan je bijna niet bijhouden :-)
    Ik ben benieuwd hoe Fem het vuurwerk vind, of ze er doorheen slaapt zoals mijn dochters deden ;-) Een hele fijne en veilige jaarwisseling en een goed begin van het nieuwe jaar!

  6. Peter 29 december 2015 om 20:23

    Geweldig idee!!! Hoe “simpel” kan het zijn. Ga ik zeker proberen en zie al heel wat variaties….

  7. wendy cornelissen 6 januari 2016 om 17:22

    Dit gerecht gemaakt tijdens oud en nieuw. Heerlijk.

  8. Brenda 21 december 2016 om 14:35

    helemaal super! ik heb jouw idee gebruikt alleen met andere ingrediënten omdat ik niet van paprika hou, maar het was heerlijk! dank je wel voor de inspiratie

  9. Denise 17 augustus 2018 om 15:20

    Zou ik de vulling al één of twee dagen van te voren kunnen klaar maken en bewaren in de koelkast? Zodat ik op de middag zelf alleen het stokbrood nog maar hoef te vullen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *