Chili con carne

Chili con carne recept

Vandaag heb ik weer een lekker receptje voor jullie klaar staan. We gaan aan de slag met bonen, tijd voor chili con carne. Bonen, tomatensaus, gehakt én tortillachips.

Zoals jullie waarschijnlijk gemerkt hebben staat het bloggen op dit moment op een laag pitje. Tot eind deze maand heb ik zwangerschapsverlof en doe ik het rustig aan. Zo kan heb ik alle tijd om te genieten van ons kleine moppie en te wennen aan dit nieuwe leven als mama. En dat bevalt me goed! Ik sta inmiddels wel weer regelmatig in de keuken en heb ook al meerdere recepten op de foto gezet. Het ontbreekt me alleen nog even aan tijd om de recepten uit te werken voor jullie.

Mijn zusje bracht me op het idee om chili con carne te maken. Tot voor kort had ik dat namelijk nog nooit gegeten. Vroeger was ik gek op witte bonen in tomatensaus, maar aan de bruine bonen had ik me eerlijk gezegd nog nooit gewaagd. Schandalig toch? Daarom ging ik aan de slag met de chili con carne. Volgens imij is het zusje super lekker. En er zit gehakt én tomatensaus in, dus J zou het vast ook lekker vinden..

Ik heb gesmuld van de chili, maar de persoon tegenover mij aan tafel niet. Het is verwonderlijk hoe hij het voor elkaar krijgt om de bruine bonen over te houden op zijn bord ;)

Voor iedereen die wel in voor een lekker gerecht met bonen deel ik bij deze het recept voor chili con carne. Extra lekker met tortillachips er bij.

Snelle Chili Con Carne

Chili con carne

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 ui
 • teentje knoflook
 • 1 rode paprika
 • 250 gram gehakt
 • 100 gram sperziebonen
 • 250 gram bruine bonen
 • blik tomatenblokjes (450 gram)
 • eetlepel tomatenpuree
 • snuf chilivlokken
 • theelepel kaneel
 • theelepel paprikapoeder
 • peper en zout

Serveer met: rijst, tortilla chips en crème fraîche

Bereiding:

Snijd de ui fijn en de paprika in blokjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze, kook de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar.

Fruit de ui aan in een pan met olijfolie, pers het teentje knoflook en voeg dit hierbij. Voeg de chilivlokken, kaneel en paprikapoeder  toe aan de pan en bak dit even mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg hierna de paprika toe en bak dit kort mee.

Voeg de uitgelekte chilibonen (bruine bonen), tomatenblokjes en tomatenpuree toe aan de pan en meng dit alles door elkaar. Laat dit op zacht vuur ongeveer 15 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de chili con carne met creme fraiche en serveer met tortilla chips of rijst.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
23 comments
  1. Ik heb laatst chili con carne gemaakt met half bruine – half witte bonen. Smaakte prima! Had het idee dat de witte iets steviger waren dan de bruine, maar kon verder niet zoveel verschil ontdekken…

 1. Goedemorgen Brenda.

  Ziet er heerlijk uit en zal het eens proberen volgende week.

  Fijne dag en geniet van je kleine meid.

  Groetjes Heike.

 2. Hoi Brenda geniet al heel lang van jou heerlijke recepten
  mijn vraag is deze keer wat zijn chilivlokken kan ik dat bij de kruiden vinden
  en zo ja welk merk? Gr Janny

  1. Chilivlokken vind je inderdaad bij de kruiden. Als je het niet kunt vinden kun je ook chilipoeder nemen, dit zijn geen vlokken maar is fijner van structuur. Ik zou in dat geval niet te veel nemen.

 3. Chili con carne… Bijna mijn variant, maar ik maak het meestal met kidneybonen, mais (ipv sperziebonen) en de picadillo kruiden van Jonnie Boer. Het is voor mij een uit-de-voorraad-gerecht en ik ben er zo dol op dat we het zeker 2 keer per maand eten. Soms met nacho’s, soms als vulling in een tortilla. Jammmmm

 4. Ik maak m’n Chili altijd met rode kidneybonen. Ben ook niet heel dol op bruine bonen. Sperziebonen erdoor vind ik wel een leuke voor de variatie. Hier alleen veel paprika, champignon en ui.
  En uiteraard veel rode peper en knoflook…

 5. Hij was heerlijk!

  Ik miste alleen in je recept, wanneer je de sperziebonen moet toevoegen. Maar heb ze toegevoegd als het 15 minuten moet pruttelen.
  En de chips en crème fraîche maken het helemaal af.

 6. Hoi Brenda,

  Ik had al verschillende recepten voor Chili con carne maar dit is toch echt de lekkerste. Bedankt maar weer!!

  Groetjes,

  Nico.

   1. mijn kinderen houden niet van bruine bonen dus maak ik het met jonge capucijners uit blik en mais. kommersla erbij en klaar.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk