Vandaag heb ik weer een lekker receptje voor jullie klaar staan. We gaan aan de slag met bonen, tijd voor chili con carne. Bonen, tomatensaus, gehakt én tortillachips.
Zoals jullie waarschijnlijk gemerkt hebben staat het bloggen op dit moment op een laag pitje. Tot eind deze maand heb ik zwangerschapsverlof en doe ik het rustig aan. Zo kan heb ik alle tijd om te genieten van ons kleine moppie en te wennen aan dit nieuwe leven als mama. En dat bevalt me goed! Ik sta inmiddels wel weer regelmatig in de keuken en heb ook al meerdere recepten op de foto gezet. Het ontbreekt me alleen nog even aan tijd om de recepten uit te werken voor jullie.
Mijn zusje bracht me op het idee om chili con carne te maken. Tot voor kort had ik dat namelijk nog nooit gegeten. Vroeger was ik gek op witte bonen in tomatensaus, maar aan de bruine bonen had ik me eerlijk gezegd nog nooit gewaagd. Schandalig toch? Daarom ging ik aan de slag met de chili con carne. Volgens imij is het zusje super lekker. En er zit gehakt én tomatensaus in, dus J zou het vast ook lekker vinden..
Ik heb gesmuld van de chili, maar de persoon tegenover mij aan tafel niet. Het is verwonderlijk hoe hij het voor elkaar krijgt om de bruine bonen over te houden op zijn bord ;)
Voor iedereen die wel in voor een lekker gerecht met bonen deel ik bij deze het recept voor chili con carne. Extra lekker met tortillachips er bij.
Chili con carne
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 ui
- teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 250 gram gehakt
- 100 gram sperziebonen
- 250 gram bruine bonen
- blik tomatenblokjes (450 gram)
- eetlepel tomatenpuree
- snuf chilivlokken
- theelepel kaneel
- theelepel paprikapoeder
- peper en zout
Serveer met: rijst, tortilla chips en crème fraîche
Bereiding:
Snijd de ui fijn en de paprika in blokjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze, kook de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar.
Fruit de ui aan in een pan met olijfolie, pers het teentje knoflook en voeg dit hierbij. Voeg de chilivlokken, kaneel en paprikapoeder toe aan de pan en bak dit even mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg hierna de paprika toe en bak dit kort mee.
Voeg de uitgelekte chilibonen (bruine bonen), tomatenblokjes en tomatenpuree toe aan de pan en meng dit alles door elkaar. Laat dit op zacht vuur ongeveer 15 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de chili con carne met creme fraiche en serveer met tortilla chips of rijst.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!