Ga naar de inhoud

Chili con carne

Vandaag heb ik weer een lekker receptje voor jullie klaar staan. We gaan aan de slag met bonen, tijd voor chili con carne. Bonen, tomatensaus, gehakt én tortillachips. Zoals jullie waarschijnlijk gemerkt hebben staat het bloggen op dit moment op een laag pitje. Tot eind deze maand heb ik zwangerschapsverlof en doe ik het rustig aan. Zo
Delen op

Chili con carne

Chili con carne recept

Vandaag heb ik weer een lekker receptje voor jullie klaar staan. We gaan aan de slag met bonen, tijd voor chili con carne. Bonen, tomatensaus, gehakt én tortillachips.

Zoals jullie waarschijnlijk gemerkt hebben staat het bloggen op dit moment op een laag pitje. Tot eind deze maand heb ik zwangerschapsverlof en doe ik het rustig aan. Zo kan heb ik alle tijd om te genieten van ons kleine moppie en te wennen aan dit nieuwe leven als mama. En dat bevalt me goed! Ik sta inmiddels wel weer regelmatig in de keuken en heb ook al meerdere recepten op de foto gezet. Het ontbreekt me alleen nog even aan tijd om de recepten uit te werken voor jullie.

Mijn zusje bracht me op het idee om chili con carne te maken. Tot voor kort had ik dat namelijk nog nooit gegeten. Vroeger was ik gek op witte bonen in tomatensaus, maar aan de bruine bonen had ik me eerlijk gezegd nog nooit gewaagd. Schandalig toch? Daarom ging ik aan de slag met de chili con carne. Volgens imij is het zusje super lekker. En er zit gehakt én tomatensaus in, dus J zou het vast ook lekker vinden..

Ik heb gesmuld van de chili, maar de persoon tegenover mij aan tafel niet. Het is verwonderlijk hoe hij het voor elkaar krijgt om de bruine bonen over te houden op zijn bord 😉

Voor iedereen die wel in voor een lekker gerecht met bonen deel ik bij deze het recept voor chili con carne. Extra lekker met tortillachips er bij.

Snelle Chili Con Carne

Chili con carne

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 250 gram gehakt
  • 100 gram sperziebonen
  • 250 gram bruine bonen
  • blik tomatenblokjes (450 gram)
  • eetlepel tomatenpuree
  • snuf chilivlokken
  • theelepel kaneel
  • theelepel paprikapoeder
  • peper en zout

Serveer met: rijst, tortilla chips en crème fraîche

Bereiding:

Snijd de ui fijn en de paprika in blokjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze, kook de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar.

Fruit de ui aan in een pan met olijfolie, pers het teentje knoflook en voeg dit hierbij. Voeg de chilivlokken, kaneel en paprikapoeder  toe aan de pan en bak dit even mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg hierna de paprika toe en bak dit kort mee.

Voeg de uitgelekte chilibonen (bruine bonen), tomatenblokjes en tomatenpuree toe aan de pan en meng dit alles door elkaar. Laat dit op zacht vuur ongeveer 15 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de chili con carne met creme fraiche en serveer met tortilla chips of rijst.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

24 reacties

Sandra

Ik heb heerlijk gegeten.. lekker recept, en mijn mannetje heeft er ook van genoten.. dikke tien..

Laat een bericht achter

Ed

Heerlijke chili! Wel wat dingetjes veranderd: verse tomaten, kidneybonen en ik maak mn eigen chilikruiden (recept op internet)

Laat een bericht achter

Nico

Hoi Brenda, Ik had al verschillende recepten voor Chili con carne maar dit is toch echt de lekkerste. Bedankt maar weer!! Groetjes, Nico.

Laat een bericht achter

MARIANNE MEYERS

Ook lekker als je kidneybonen gebruikt ipv bruine. Die zijn wat minder zacht

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen! Het klinkt alsof hij vaker bij jullie op tafel gaat komen :)

Gerard

Heerlijke chili con carne.Bijzonder vind ik wel de kaneel erdoor. Geef een aparte smaak eraan

Laat een bericht achter

Nienke

Hij was heerlijk! Ik miste alleen in je recept, wanneer je de sperziebonen moet toevoegen. Maar heb ze toegevoegd als het 15 minuten moet pruttelen. En de chips en crème fraîche maken het helemaal af.

Laat een bericht achter

Jolene

Oh lekker zeg, "eindelijk" chili concarne op je website ;-) Dat gaan we morgen lekker eten!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Jaa eindelijk! Wat leuk dat je hem meteen gaat eten Jolene! Maak je hem zelf?

Patricia

Ik maak m'n Chili altijd met rode kidneybonen. Ben ook niet heel dol op bruine bonen. Sperziebonen erdoor vind ik wel een leuke voor de variatie. Hier alleen veel paprika, champignon en ui. En uiteraard veel rode peper en knoflook...

Laat een bericht achter

Jolanda

Chili con carne... Bijna mijn variant, maar ik maak het meestal met kidneybonen, mais (ipv sperziebonen) en de picadillo kruiden van Jonnie Boer. Het is voor mij een uit-de-voorraad-gerecht en ik ben er zo dol op dat we het zeker 2 keer per maand eten. Soms met nacho's, soms als vulling in een tortilla. Jammmmm

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen. Als vulling voor tortilla's of taco lijkt het me ook heerlijk

Janny Schra

Hoi Brenda geniet al heel lang van jou heerlijke recepten mijn vraag is deze keer wat zijn chilivlokken kan ik dat bij de kruiden vinden en zo ja welk merk? Gr Janny

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Chilivlokken vind je inderdaad bij de kruiden. Als je het niet kunt vinden kun je ook chilipoeder nemen, dit zijn geen vlokken maar is fijner van structuur. Ik zou in dat geval niet te veel nemen.

Heike.

Goedemorgen Brenda. Ziet er heerlijk uit en zal het eens proberen volgende week. Fijne dag en geniet van je kleine meid. Groetjes Heike.

Laat een bericht achter

Cheese and Chinese

Die tortilla chips erbij zijn wel echt een must! Ik vind chili con carne echt zo'n klassiek, lekker simpel gerecht voor als je niet al te ingewikkeld wil doen maar wel lekker wil eten!

Laat een bericht achter

Saskia

Is het heel raar om i.p.v. bruine bonen witte bonen te gebruiken?

Laat een bericht achter

Sofie

Ik heb laatst chili con carne gemaakt met half bruine - half witte bonen. Smaakte prima! Had het idee dat de witte iets steviger waren dan de bruine, maar kon verder niet zoveel verschil ontdekken...

Brenda Kookt

Nee hoor, ik zou het gewoon doen

Tamara

Volgens mij zie ik bij de ingrediënten geen bonen staan... Behalve sperziebonen! Klopt dit?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Oeps! Ik ben er duidelijk nog niet helemaal bij ;) Bedankt voor je oplettendheid, ik heb ze er bij gezet

Marlotte

Oké, ik ben ook niet de grootste fan van bonen, maar dit ziet er wel ontzettend lekker uit!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op