Gevulde champignons met chorizo

Champignons gevuld met chorizo

Vandaag is het weer tijd voor een lekker makkelijk gerechtje.  Maar wel eentje met lekker veel smaak: gevulde champignons met chorizo.

Van sommige gerechten weet je dat ze in de smaak gaan vallen. Dat is ook zo met gevulde champignons. Derde kerstdag verzorgde ik het hoofdgerecht en was ik nog opzoek naar een paar lekkere bijgerechten. Van ons groepje houden de meeste wel van champignons en daarom besloot ik grote champignons te vullen.

Vaak worden gevulde champignons als voorgerechtje of amuse geserveerd, maar als bijgerecht doen ze het ook niet verkeerd. De schaal was binnen no time leeg!

Ik vulde de champignons met een mengsel van paprika, lente ui, chorizo en roomkaas. Met daarbij nog een beetje geraspte kaas om het af te maken. De chorizo heb ik even lekker meegebakken met de vulling zodat de smaak er goed in zit.

Gevulde champignons met chorizo

Gevulde champignons met chorizo

Bereidingstijd 20 minuten en 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 12 gevulde champignons:

 • 12 grote champignons
 • stuk chorizoworst (ongeveer 100 gram)
 • halve gele paprika en halve rode paprika
 • 3 stengels lente ui
 • 100 gram roomkaas
 • peper en zout
 • 50 gram geraspte kaas (extra belegen)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie op het vuur.

Haal de steeltjes voorzichtig uit de champignons. Snijd deze fijn en bak ze in de koekenpan even aan.
Snijd de chorizo en paprika in kleine blokjes, bak dit even met de steeltjes champignons mee.

Snijd de lente ui in ringen. Meng de roomkaas met fijngesneden lente ui en gebakken chorizo-mix. Voeg hier peper en zout en geraspte kaas aan toe en meng dit goed door.

Schep met een theelepel het mengsel in de champignons. Garneer de champignons met nog een beetje lente ui en bak het 20 minuten in de oven. Strooi na de 15 minuten een beetje extra geraspte  kaas over de champignons.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
 1. Lijkt me lekker, ik ga het recept bewaren.

  Ben overigens blij dat je weer helemaal aan het werk bent. Vind je blog erg leuk en je recepten zijn vaak lekker en vooral toegankelijk. Maakt dat je één van mijn favo food bloggers bent.

 2. Heerlijk!
  Toevallig heb ik ook dit weekend een recept van gevulde champignon geleerd bij Restaurant het Arresthuis in Roermond. Alleen dat was met prei.
  Dit ga ik zeker ook een keertje maken, yam!

 3. Hoi Brenda, vandaag voor een lunch met vrienden deze champignons gemaakt. Ze zijn heerlijk en staan op mijn succeslijst. Wel heb ik een kleinigheid veranderd: de kleingesneden chorizo heb ik zonder boter of olie in de koekenpan uitgebakken. Daar komt al heel veel vet bij vrij.
  Dat vet heb ik weg geschept en toen de champignonsteeltjes en paprikablokjes bij de uitgebakken chorizo gedaan en gegaard. Voor de roomkaas heb ik een lightversie gebruikt.
  En…. ik heb deze vulling gisteren al gemaakt en hoefde vanmorgen alleen de champignons te vullen. Heel fijn dus en snel klaar.
  Ik nam gewone champignons en kon met deze hoeveelheid vulling 20 stuks vullen.
  Het was een groot succes. Dank je dus voor dit mooie recept.
  groetjes.

 4. Hallo Brenda,

  Ik wil heel graag de gevulde champignons met Chorizo maken en ook de borrelkerstboom.
  Mijn vraag is kunnen deze gerechten ook koud gegeten worden? Ik wil het morgen bij een paar tapas gerechten zetten.
  Het ziet er gezellig maar ook lekker uit.
  Hartelijke groeten, Annelies

 5. Wow, dit was heel lekker! Ik had wel wat teveel vulling naar die heb ik samen met wat aardappeltjes van gisteren opgebakken en erbij geserveerd. Ik denk dat ik dit m’n favoriete gevulde champignonsrecept wordt!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk