Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snijbonen met spinazie en feta

Snijbonen uit de wok met spinazie aardappel en feta

Het is maandag, tijd voor een nieuwe werkweek. Én een nieuw gemakkelijk recept. Vandaag maken we een lekkere snelle maaltijd in de wok. Met snijbonen, spinazie en feta.

In de Snap Shots heb je kunnen zien dat bij dit gerecht het dopje van de pepermolen was afgeschoten. Hierdoor was dit bij mij nogal een pittig gerecht, niet alle peperkorrels heb ik er uit kunnen vissen. Dit maakte het eten ietsje lastiger.

Dit zijn gerechten waar ik dol op ben, lekker alles in één pan. Het is snel klaar, en je hebt weinig afwas. Al moet ik wel bekennen dat ik de krieltjes en snijbonen in dit geval heb voorgekookt (en dus extra afwas had). Ik heb geen vlees toegevoegd, het is dus een vegetarisch gerecht, maar ik moet toegeven dat ik er kipschnitzels bij geserveerd heb.

Snijbonen met spinazie en feta

Snijbonen met spinazie en feta

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 a 3 personen

 • 400 gram krieltjes
 • 200 gram snijbonen
 • 400 gram verse spinazie
 • 1 rode ui
 • teentje knoflook
 • feta
 • peper en zout
 • boter of olie om in te bakken

Bereiding

Was de krieltjes, halveer ze eventueel en kook ze 10 minuten voor. Snijd de snijbonen in stukjes en kook deze ook even voor (ongeveer 10 minuutjes) zodat ze beetgaar zijn.

Verwarm een beetje olie in een koekenpan. Snijd de ui in ringen en bak dit even aan. Voeg het geperste teentje knoflook er bij en bak dit even mee. Voeg de spinazie toe en bak dit even mee tot het geslonken is. Voeg de voorgekookte krieltjes en snijbonen toe en bak dit kort mee met het spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer het gerecht met een beetje verkruimelde feta.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Reacties

 1. Gerard Pronk 29 februari 2016 om 08:04

  Hallo Brenda,
  Dit is één van de weinige recepten die ik er niet mooi en lekker uit vind zien en dus ook geen aantrekkingskracht heeft om het te gaan maken.
  De reden is denk ik het voorkoken….dan verliezen de groenten haar kleur en ziet het er allemaal bleek en treurig uit.
  In de vele wokrestaurants worden de gerechten ook even voorgekookt en zonder de woksaus ziet het er dan toch ook net zo treurig uit.
  Ik denk dat het wokken zonder voor koken een mooier gerecht geeft.
  Maar over het algemeen zijn de presentaties van je gerechten mooi en lekker om te zien.
  Groet, Gerard

  1. Brenda Kookt 29 februari 2016 om 08:56

   Hi Gerard, bedankt voor het compliment. En daar geef ik je gelijk in. Door het voorkoken is de kleur van de groenten minder sprekend geworden. Echter fotografeer ik de gerechten zoals ik het opeet. En in dit geval is dat zo :)

 2. Cheese and Chinese 29 februari 2016 om 08:45

  Ik vind snijbonen normaal altijd een beetje saai maar deze combo lijkt me dan weer super lekker!

 3. ria 29 februari 2016 om 14:32

  goede middag Brenda,

  Ik denk dat het stomen van de groente meer kleur geeft dan koken…
  Ik snuffel dus elke keer door je lekkere recepten en maak ze regelmatig.
  Ga zo door, mij heb je als uitprobeerster…
  vr.gr. Ria

 4. Margé 29 februari 2016 om 18:03

  Het smaakte goed.

 5. Tanja 1 maart 2016 om 01:32

  Ik vind dit gerecht, ook met voorgekookte krieltjes en snijbonen, zeer smakelijk uitzien! En kook je bv de krieltjes niet voor dan duurt het wokken veel langer. Ik vind je bord nog zeker genoeg kleur hebben en het ziet er heel smakelijk uit! Dat met die peperkorrels is idd erg lastig :-( Mijn nieuwe pepermolen maalt veel harder dan de vorige en ik vond de gerechten telkens net iets te scherp. Balen! Maar nu maal ik eerst boven een velletje keukenpapier of schoteltje en dat gaat veel beter. Nu zie ik wat ik toevoeg, ook handig voor losschietende dopjes :P

 6. Roos 1 maart 2016 om 09:56

  Ziet er heerlijk uit! Ik eet eigenlijk nooit snijbonen… Toch maar eens proberen!

 7. in10jaarfo 1 maart 2016 om 11:33

  Wat een gemakkelijk recept, maar toch weer zo anders qua combinatie. Deze komt zeker op mijn lijstje om nog eens uit te proberen.

 8. Martine moerman 3 oktober 2019 om 20:19

  Heel lekker! ?Ik heb er nog champignons aan toegevoegd. Donderdag is veggiedag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *