Ga naar de inhoud

Snel Kaas-Uienbrood

Ik gooi er deze zondag even een lekker snel weekendreceptje in. Een snel kaas-uienbrood. Altijd goed! Laatst zaten we op zondag met een groep vrienden bij elkaar, toen het kaas-uienbrood op tafel werd gezet vloog deze van tafel. Het ging zelfs zo snel dat ik er niet eens een foto van heb kunnen maken 😉 Daarom
Delen op

Snel Kaas-Uienbrood

kaas uien brood

Ik gooi er deze zondag even een lekker snel weekendreceptje in. Een snel kaas-uienbrood. Altijd goed!

Laatst zaten we op zondag met een groep vrienden bij elkaar, toen het kaas-uienbrood op tafel werd gezet vloog deze van tafel. Het ging zelfs zo snel dat ik er niet eens een foto van heb kunnen maken 😉 Daarom besloot ik zelf een snelle versie van kaas-uienbrood te maken zodat ik hem ook op de foto kon zetten. En dan natuurlijk meteen het recept met jullie kan delen.

Dit kaas-uienbrood is een cheat recept, want het brood is niet helemaal homemade. Als basis heb ik een afbak ciabattabrood gebruikt. Doordat dit een brood is dat erg plat is, is het ideaal voor het maken van dit kaas-uienbrood. Het kaas-uienmengsel kun je heel goed bovenop het ciabatta brood stapelen. En dit brood is lekker snel klaar.

Kaas-uienbrood is lekker als snack bij de borrel, maar ook als hapje bij een kom soep of als brood bij de lunch.

snel kaas uienbrood

Snel kaas-uienbrood

Bereidingstijd 15 minuten plus 10 minuten baktijd 

Ingrediënten:

  • 1 ciabatta afbakbrood
  • 1 gele ui
  • 2 rode uien
  • 2 sjalots
  • 1 tomaat
  • 4 grote plakken kaas (jong belegen)
  • 2 stengels lente ui
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm een koekenpan met een beetje olie op het vuur. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 220 ºC.

Snijd de uien in ringen en bak dit even glazig in de koekenpan, breng op smaak met peper en zout. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de lente ui in ringen.

Verdeel 1/2 van het uimengsel over het nog af te bakken ciabatta brood. Verdeel vervolgens de plakken kaas over het brood. Bestrooi de plakken kaas met het overgebleven uimengsel, de tomatenblokjes en de ringetjes lente ui.

Bak het brood 8 minuten in de oven zodat het brood mooi warm is en de kaas gesmolten.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups
Kipbonbon van roomkaas met mango

3 reacties

Tanja

Een dubbel snel kaas-uienbrood dus, snel gemaakt en snel op :-) Maar het ziet er zalig uit en ik denk dat het ook zo smaakt! Deze ingrediënten passen zo goed bij elkaar. Ik krijg er meteen trek van!

Laat een bericht achter

Heike.

Goedemorgen Brenda. Wat weer een heerlijk recept op de vroege morgen en ga deze zeker een keer maken want het ziet er heerlijkk uit. Dankjewel ervoor en dat we mogen meegenieten van jou heerlijke recepten. Wens jou met je man en prinsesje een hele mooie dag. Groetjes Heike.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat lief, dank je wel Heike

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op