Het is tijd voor een topper met rijst. Het is tijd voor kip madras!
Als ik rijst eet dan eet ik het liefst een gerecht zoals deze. Rijst met een lekker sausje, vlees (meestal kip) en groenten. Liefst ook lekker veel groenten. Als je een sausje uit een pakje koopt hoef je vaak niet zo veel groenten toe te voegen. Dat vind ik jammer en daarom heb ik bij mijn versie van de kip madras lekker veel groenten toegevoegd. Wortel en sperziebonen in dit geval.
Recepten van makkelijke maaltijden als deze kun je niet genoeg hebben. En het fijne is ook dat je dit bijvoorbeeld heel goed in een grote hoeveelheid kunt maken en kunt invriezen (hier vertel ik je later deze week meer over).
Heb je de maaltijden voor deze week nog niet rond? Vergeet dan niet de ingrediënten van dit gerecht op je boodschappenlijstje te zetten.
Note: Als je heel goed kijkt kun je de appel op mijn foto’s niet ontdekken. Toen ik mijn bordje al leeg had zag ik pas dat ik was vergeten de appel toe te voegen! Volgende keer voeg ik de appel wel weer toe, daarom heb ik het wel meegenomen in het recept.
Kip Madras
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten voor 4 – 5 personen:
- 400 gram kippendijfilets (of 3 kipfilets)
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm verse gember
- 1 ui
- 1,5 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels kurkuma
- 1 rode paprika
- 1 wortel
- 1 appel
- 120 ml crème fraîche
- 500 ml kippenbouillon
- 1,5 eetlepel maizena
- 300 gram sperziebonen
Bereiding:
Kook de sperziebonen gaar in ruim water, zet dit hierna even weg.
Pers de knoflook, snijd de gember fijn en snipper de ui. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en gember hierin kort aan.
Snijd de kippendijen in blokjes en bak dit mee met het ui-mengsel. Snijd de wortel in blokjes, de paprika in reepjes en bak dit mee met het kipmengsel. Voeg de kerriepoeder en kurkuma toe en bak dit kort mee.
Voeg de kippenbouillon en creme fraiche toe en verwarm dit mee. Laat het geheel ongeveer 5 minuutjes pruttelen. Meng de maizena met een beetje koud water en meng dit met de saus. Snijd de appel in blokjes en voeg dit samen met de sperziebonen bij het kipmengsel. Verwarm dit kort mee.
Serveer de kip madras met gekookte rijst.