Kip Madras

Rijst met saus kip madras

Het is tijd voor een topper met rijst. Het is tijd voor kip madras!

Als ik rijst eet dan eet ik het liefst een gerecht zoals deze. Rijst met een lekker sausje, vlees (meestal kip) en groenten. Liefst ook lekker veel groenten. Als je een sausje uit een pakje koopt hoef je vaak niet zo veel groenten toe te voegen. Dat vind ik jammer en daarom heb ik bij mijn versie van de kip madras lekker veel groenten toegevoegd. Wortel en sperziebonen in dit geval.

Recepten van makkelijke maaltijden als deze kun je niet genoeg hebben. En het fijne is ook dat je dit bijvoorbeeld heel goed in een grote hoeveelheid kunt maken en kunt invriezen (hier vertel ik je later deze week meer over).

Heb je de maaltijden voor deze week nog niet rond? Vergeet dan niet de ingrediënten van dit gerecht op je boodschappenlijstje te zetten.

Note: Als je heel goed kijkt kun je de appel op mijn foto’s niet ontdekken. Toen ik mijn bordje al leeg had zag ik pas dat ik was vergeten de appel toe te voegen! Volgende keer voeg ik de appel wel weer toe, daarom heb ik het wel meegenomen in het recept. 

Rijst met kip madras

 

Kip Madras

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 – 5 personen:

 •  400 gram kippendijfilets (of 3 kipfilets)
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 cm verse gember
 • 1 ui
 • 1,5 theelepel kerriepoeder
 • 2 eetlepels  kurkuma
 • 1 rode paprika
 • 1 wortel
 • 1 appel
 • 120 ml crème fraîche
 • 500 ml kippenbouillon
 • 1,5 eetlepel maizena
 • 300 gram sperziebonen

Bereiding:

Kook de sperziebonen gaar in ruim water, zet dit hierna even weg.

Pers de knoflook, snijd de gember fijn en snipper de ui. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en gember hierin kort aan.

Snijd de kippendijen in blokjes en bak dit mee met het ui-mengsel. Snijd de wortel in blokjes, de paprika in reepjes en bak dit mee met het kipmengsel. Voeg de kerriepoeder en kurkuma toe en bak dit kort mee.

Voeg de kippenbouillon en creme fraiche toe en verwarm dit mee. Laat het geheel ongeveer 5 minuutjes pruttelen. Meng de maizena met een beetje koud water en meng dit met de saus. Snijd de appel in blokjes en voeg dit samen met de sperziebonen bij het kipmengsel. Verwarm dit kort mee.

Serveer de kip madras met gekookte rijst.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
24 comments
 1. Lekkere combinatie!
  Creme fraiche vervang ik waar het kan door sojaroom: net zo lekker
  en geen cholesterol.
  Ga ik binnenkort maken. Dank je wel voor het idee!

 2. Vanmorgen kip uit de vriezer gehaald. Vanmiddag dacht ik: wat zal ik ermee maken? Kip Madras. En het was weer heerlijk!!

 3. Lekker recept! Ik maak zelf een soortgelijk gerecht, maar gebruik daarbij kerry massala. Dat maakt het iets intenser van smaak. Ananas ipv appel is ook lekkere variant.

 4. Jummie, ik vind dit een heerlijk recept! Ik moet bekennen dat ik het gerecht tot nu toe alleen maakte met een pak van de bekende wereld gerechten maar zo lijkt het me veel lekkerder :-)Met zo’n romige kerrie saus en volop groente. Ik ga wel de wortelblokjes bij de sperzieboontje voorkoken, anders kan ik ze niet eten.

 5. Zojuist vast de kip madras gemaakt voor vanavond. We krijgen visite en dan heb ik geen zin dan in de keuken te staan.
  Eerste keer dat ik dit recept maak, en meteen met visite, spannend!

 6. Hallo Brenda, hoe kan ik creme frachse vervangen en hoe kan ik bouillon vervangen. Dit zijn produkten wat mijn maag en darmen en niet aan kunnen en bouillon mag ik niet vanwege mijn nieren.
  Hoop dat jij de oplossing voor mij hebt.
  Groetjes Gerrie Hackman.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk