Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kip Madras

Rijst met saus kip madras

Het is tijd voor een topper met rijst. Het is tijd voor kip madras!

Als ik rijst eet dan eet ik het liefst een gerecht zoals deze. Rijst met een lekker sausje, vlees (meestal kip) en groenten. Liefst ook lekker veel groenten. Als je een sausje uit een pakje koopt hoef je vaak niet zo veel groenten toe te voegen. Dat vind ik jammer en daarom heb ik bij mijn versie van de kip madras lekker veel groenten toegevoegd. Wortel en sperziebonen in dit geval.

Recepten van makkelijke maaltijden als deze kun je niet genoeg hebben. En het fijne is ook dat je dit bijvoorbeeld heel goed in een grote hoeveelheid kunt maken en kunt invriezen (hier vertel ik je later deze week meer over).

Heb je de maaltijden voor deze week nog niet rond? Vergeet dan niet de ingrediënten van dit gerecht op je boodschappenlijstje te zetten.

Note: Als je heel goed kijkt kun je de appel op mijn foto’s niet ontdekken. Toen ik mijn bordje al leeg had zag ik pas dat ik was vergeten de appel toe te voegen! Volgende keer voeg ik de appel wel weer toe, daarom heb ik het wel meegenomen in het recept. 

Rijst met kip madras

 

Kip Madras

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 – 5 personen:

 •  400 gram kippendijfilets (of 3 kipfilets)
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 cm verse gember
 • 1 ui
 • 1,5 theelepel kerriepoeder
 • 2 eetlepels  kurkuma
 • 1 rode paprika
 • 1 wortel
 • 1 appel
 • 120 ml crème fraîche
 • 500 ml kippenbouillon
 • 1,5 eetlepel maizena
 • 300 gram sperziebonen

Bereiding:

Kook de sperziebonen gaar in ruim water, zet dit hierna even weg.

Pers de knoflook, snijd de gember fijn en snipper de ui. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en gember hierin kort aan.

Snijd de kippendijen in blokjes en bak dit mee met het ui-mengsel. Snijd de wortel in blokjes, de paprika in reepjes en bak dit mee met het kipmengsel. Voeg de kerriepoeder en kurkuma toe en bak dit kort mee.

Voeg de kippenbouillon en creme fraiche toe en verwarm dit mee. Laat het geheel ongeveer 5 minuutjes pruttelen. Meng de maizena met een beetje koud water en meng dit met de saus. Snijd de appel in blokjes en voeg dit samen met de sperziebonen bij het kipmengsel. Verwarm dit kort mee.

Serveer de kip madras met gekookte rijst.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

24 Reacties

 1. Ohmydish 30 januari 2017 om 17:48

  Vrolijke kleuren en goede smaken. Precies zoals een goed gerecht hoort te zijn! Krijg er spontaan trek van, leuk recept Brenda!

 2. Inge 20 maart 2017 om 08:06

  Dit is onze favoriete recept, zo lekker vol met groente!
  Hij staat vanavond op het menu ?

 3. Sandra 11 maart 2018 om 14:35

  Zojuist vast de kip madras gemaakt voor vanavond. We krijgen visite en dan heb ik geen zin dan in de keuken te staan.
  Eerste keer dat ik dit recept maak, en meteen met visite, spannend!

 4. eliza 24 april 2019 om 17:16

  Lijkt me een leuk recept, jammer dat er reclame over de ingredientenlijst heen bleef rollen zodat ik het niet kon maken

  1. Brenda Kookt 24 april 2019 om 20:58

   Dat is gek Eliza, zo hoort het natuurlijk niet. Reclame-uitingen mogen nooit over de tekst van het artikel of recept heen vallen.
   Ik ga de technische mensen er naar laten kijken

 5. Gerrie Hackman. 25 april 2019 om 14:38

  Hallo Brenda, hoe kan ik creme frachse vervangen en hoe kan ik bouillon vervangen. Dit zijn produkten wat mijn maag en darmen en niet aan kunnen en bouillon mag ik niet vanwege mijn nieren.
  Hoop dat jij de oplossing voor mij hebt.
  Groetjes Gerrie Hackman.

 6. Mathilde 29 april 2019 om 18:54

  Super lekker!! Ik serveerde het met seroendeng en dat maakte het helemaal af, bedankt voor het delen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *