Tomaat gevuld met ei

Ei in tomaat

Het recept van het ei in een broodje hebben jullie de afgelopen jaren massaal gekookt, en ik weet zeker dat dit recept ook dit jaar tijdens de paasdagen veelvuldig gaat worden gemaakt. Het is gewoon een toppertje. Maar een ei kun je niet alleen in een broodje stoppen, dat kan ook in een tomaat. Daarom deel ik vandaag nog een lekker receptje voor de paasbrunch-, of het paasontbijt. Een tomaat gevuld met ei.

Het leuke met dit recept is dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Je kunt voor een basis recept gaan waarbij je de tomaat alleen vult met en ei, peper en zout. Maar je kunt het ook wat specialer maken door bijvoorbeeld bacon, ham of gerookte zalm toe te voegen. Ik bracht het gevulde tomaatje extra op smaak door een beetje bieslook door het ei te mengen.

Tomaat gevuld met ei

Tomaat gevuld met ei

Bereidingstijd 10 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 tomaten
  • 4 kleine eieren
  • verse bieslook
  • peper en zout

Bereiding:

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 C.

Snijd van de onderkant van de tomaten een heel klein plakje af zodat de tomaat goed rechtop blijft staan. Snijd of lepel de binnenkant van de tomaten leeg zodat ze gevuld kunnen worden.

Breek boven iedere tomaat een ei, breng het ei op smaak met peper, zout en een betje fijngesneden verse bieslook.

Zet de gevulde tomaten op de bakplaat en verwarm dit 25-30 minuten in de oven tot het ei gestold is.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk