Het is alweer een tijdje geleden dat ik een lekker pastagerecht met jullie heb gedeeld. Daarom vandaag: pasta op het menu! Pasta pollo alla parmigiana.
Dat is een hele mond vol he? Kort gezegd is het pasta met kip parmezaan. Vaak wordt dit gerecht in de oven verwarmd met tomatensaus en mozzarella. Ik besloot een twist te geven aan de klassieke Pollo alla parmigiana door er een pastagerecht van te maken. Een hele lekkere als je het mij vraagt.
Het is een lekker en smaakvol pastagerecht geworden. En dit recept is lekker snel. Door de parmezaankruim is de kip goed op smaak waardoor het goed past bij de nootachtige rucola. Lekker met gebakken tomaatjes, verse mozzarella en pijnboompitjes.
Pasta pollo alla parmigiana
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 160 gram spaghetti
- 2 kipfilets
- 40 gram parmezaanse kaas
- 20 gram panko (of paneermeel)
- 2 eetlepels bloem
- 1 ei
- 1 theelepel oregano
- 10 cherrytomaatjes
- teentje knoflook
- 2 handjes rucola
- bol mozzarella
- eetlepel pijnboompitjes
- goede olijfolie
Bereiding
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng in een diep bord de panko met de parmezaanse kaas en 2/3 van de oregano. Verdeel in een ander bord de bloem en kluts in een derde bord het ei los. Snijd de kip in grove stukken en haal ze een voor een door de bloem, ei en vervolgens door het panko-parmazaan mengsel. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de gepaneerde kipstukjes hier in gaar.
Snijd de cherrytomaatjes grof. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin op laag vuur de tomaatjes aan samen met een geperst teentje knoflook, peper en zout en een beetje oregano.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Scheur de mozzarella in stukken.
Meng de gekookte spaghetti met de gebakken kipstukjes, aangebakken tomaatjes, rucola en mozzarela. Bestrooi tot slot met pijnboompitjes.