Snap Shots April #1

Snap Shots april 0115

Yeah het is alweer april. De dagen worden langer en lichter en dat is heel erg fijn met het fotograferen van eten. Dit komt de snap shots ook ten goede, de plaatjes worden steeds zonniger, fijn!

De afgelopen weken werkte ik lekker van uit huis, sprak ik af met mijn lieve foodievriendinnetjes, nam ik officieel afscheid van mijn collega’s, at Fem d’r eerste hapje en ging ik voor het eerst een weekendje weg met mijn gezinnetje. Kijk mee naar de Snap Shots:

Snap Shots april 0101

Laten we beginnen met een vrij gezonde foto. Omdat ik vanuit huis werk heb ik bijna iedere dag de tijd om een verse lunch te maken. Ik probeer hier in lekker af te wisselen en nu het mooier weer wordt krijg ik ook weer trek in salades. Fijn!

Snap Shots april 0107

Dit is een after-foto na het opruimen en schoonmaken van de keuken. Als ik het eenmaal op mijn heupen heb moet het ineens gebeuren. Het is eigenlijk wel jammer dat ik geen before-foto heb gemaakt. Dit kastje stond bommetje vol met van alles, en het stond ook allemaal weer door elkaar. Als je een deurtje open deed viel er regelmatig iets naar beneden omdat het eigenlijk niet paste. Fijn dat et nu wel weer past. Er is zelfs ruimte over!

Snap Shots april 0105

Een officieel momentje! In de zomeraanbieding van Carrera Culinair wordt mijn boek ‘Snelle klassiekers met een twist’ alvast genoemd. Spannend! Lees hier meer over mijn kookboek die vanaf dit najaar in de winkels ligt.

Snap Shots april 0103

Ik nam begin deze maand officieel afscheid van mijn collega’s met een etentje in Alkmaar. Als afscheidscadeautje deelde ik Tony’s Karamel Zeezout uit.

Snap Shots april 0113

Na een borrel bij mijn mediabureau Adfactor in Den Haag had ik nog een beetje honger en belandde ik voor het eerst in mijn leven (!) bij de Mac Drive! Ik heb serieus nog nooit eerder besteld en het opgegeten in de auto. Meestal ga ik gewoon binnen in ‘het restaurant’ zitten. Vind ik veel gezelliger dan in de auto je eten op te eten.

Snap Shots april 0102

Neem een zondag middag, 5 super lieve foodmeiden en heel veel eten. Hét recept voor een topmiddag!   Het was niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezellig samen met Pauline, Philippine, Liselotte en Monique bij Miljuschka (die ken je natuurlijk van 24Kitchen).

We namen allemaal wat lekkers mee. Monique trapte af met té lekkere bacon scones. Na een paar uur kletsen dook de rest de keuken in. Pauline maakte een heerlijke verse zalm met kruidenkorst, Liselotte ging voor spareribs en ik maakte een lekker soepje van lente ui (met de eendenbouillon van Miljuschka). Als toetje aten we de cheesecake van Miljuschka en crème brulee van Phillippine.

Snap Shots april 0114

Smoothietime!

12797669_1709440852662415_433668075_n

Een culinaire mijlpaal: Fem is 4 maanden oud! En dus is het tijd voor het proeven van groentehapjes. De eerste hapjes waren deze sperzieboontjes. In het begin was het even wennen, maar ze vind het de meeste dagen best lekker en leuk om groenten te eten.

Vanaf nu sta ik dus niet alleen voor onszelf in de keuken, ook voor mijn kleine moppie. Het stelt natuurlijk nog erg weinig voor maar het is zó leuk om te doen!

Snap Shots april 0108

Woensdag, bakdag! Ik bakte het lekkere Friese suikerbrood van Philippine van Liefdevoorlekkers. De parelsuiker die ik hiervoor nodig had was lastig te vinden, maar deze vond ik uiteindelijk bij de Welkoop! (tip) Nooit gedacht dat ik juist daar zou slagen voor een ingrediënt.

Snap Shots april 0112

En natuurlijk at ik ook weer witlof uit de oven. Heb je al gezien dat Sabine van Ohmyfoodness hierover een filmpje bij mij thuis heeft gemaakt? We maakten 2 variaties op mijn favoriete gerecht, witlof uit de oven. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Snap Shots april 0111

Nóg een mijlpaal: de aller eerste (mini) vakantie met zijn drietjes. Afgelopen weekend was genieten met zon, discodip, zwemmen en dierentuin met mijn twee moppies bij Center Parcs. Meer foodfoto’s van ons weekendje deel ik volgende week.

Snap Shots april 0109

Ik sluit deze snap shots af met een lekkere lunch bij Bataviastad. Toast met gegrilde groenten en mozzarella. En daarnaast zie je een heel erg lekker toetje met hangop en aardbei.

De komende weken staan er weer een aantal uitjes met lekker eten op de planning, hierover lezen jullie over 2 weken meer. En daarnaast ga ik hard aan de bak. Ik ben begonnen aan het koken voor mijn kookboek dus er is genoeg te doen :) 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk