Ga naar de inhoud

It’s a Wrap! A Kip-Cajun Wrap!

Kip-Cajun Wrap. Een goedgevulde wrap die altijd goed is! Gevuld met gepaneerde kip met cajunkruiden, sla, spek, honing-mosterdsaus en pijnboompitjes.
45 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

wraps
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kipfilets horizontaal doormidden zodat de kipfilet minder dik is. Sla de kipfilets plat. Dit gaat gemakkelijk door er folie overheen te leggen en met een koekenpan te slaan.
2
Stap 2
Kruid de platgeslagen kipfilets royaal met cajunkruiden. Paneer de gekruide kipfilets door ze door de bloem, het ei en tot slot door de paneermeel te halen. Bak dit aan in een koekenpan met olie.
3
Stap 3
Snijd de gebakken kipfilets in reepjes.
4
Stap 4
Bak de spek uit in een koekenpan en rooster de pijnboompitjes.
5
Stap 5
Maak honing-mosterdsaus door honing, mosterd en mayonaise te mengen. (naar smaak kun je de verhoudingen aanpassen, beetje honing, mosterd of mayonaise erbij)
6
Stap 6
Verwarm de wraps in een koekenpan of de magnetron.
7
Stap 7
Beleg de wraps als volgt:
8
Stap 8
Smeer horizontaal een beetje crème fraîche over de wrap. Beleg deze strook met ijsbergsla, uitgebakken spek en reepjes cajun-kipfilet. Tot slot verdeel je hierover een lepel honing-mosterdsaus en pijnboompitjes.
9
Stap 9
Vouw de wraps dicht, en geniet van deze lekkere wrap.

It’s a Wrap! A Kip-Cajun Wrap!

DSC_0703 tekst

Vandaag een heerlijke recept die jullie allemaal moeten maken: Kip Cajun Wraps!

Deze heerlijke kip-cajun wraps hebben we gegeten op de verjaardag van J. Omdat je dit goed kunt voorbereiden, en eigenlijk iedereen het lekker vind gingen we voor de wraps. En omdat het eens iets anders is dan soep met een broodje kroket.

We hebben de verjaardagsgasten zelf hun wraps laten samenstellen. Op deze manier at iedere gast een wrap die hij/zij zelf het lekkerst vond.
Verschillende variaties waren mogelijk. Hoofdingrediënten waren een gehakt-burritomengsel en cajun-kip-reepjes. Hierbij konden de gasten zelf verschillende ‘toppings’ toevoegen:  ijsbergsla, gebakken spek, komkommer, tomaat, crème fraîche, guacamole, honing-mosterdsaus, geroosterde pijnboompitjes..

We hebben iedereen aangeraden ook een  kip-cajun-wrap te maken. Dat advies werd opgevolgd, iedereen vond het óntzettend lekker!

Kip-Cajun Wraps

Ziet dit er niet uit om op te vreten?

Yummy!

Kip-Cajun Wraps

 

Bron: het originele recept staat in een van de  ‘Kook Ook’ boekjes

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op