Ga naar de inhoud

It’s a Wrap! A Kip-Cajun Wrap!

Kip-Cajun Wrap. Een goedgevulde wrap die altijd goed is! Gevuld met gepaneerde kip met cajunkruiden, sla, spek, honing-mosterdsaus en pijnboompitjes.
45 minuten Bereidingstijd
Delen op

It’s a Wrap! A Kip-Cajun Wrap!

DSC_0703 tekst

Vandaag een heerlijke recept die jullie allemaal moeten maken: Kip Cajun Wraps!

Deze heerlijke kip-cajun wraps hebben we gegeten op de verjaardag van J. Omdat je dit goed kunt voorbereiden, en eigenlijk iedereen het lekker vind gingen we voor de wraps. En omdat het eens iets anders is dan soep met een broodje kroket.

We hebben de verjaardagsgasten zelf hun wraps laten samenstellen. Op deze manier at iedere gast een wrap die hij/zij zelf het lekkerst vond.
Verschillende variaties waren mogelijk. Hoofdingrediënten waren een gehakt-burritomengsel en cajun-kip-reepjes. Hierbij konden de gasten zelf verschillende ‘toppings’ toevoegen:  ijsbergsla, gebakken spek, komkommer, tomaat, crème fraîche, guacamole, honing-mosterdsaus, geroosterde pijnboompitjes..

We hebben iedereen aangeraden ook een  kip-cajun-wrap te maken. Dat advies werd opgevolgd, iedereen vond het óntzettend lekker!

Kip-Cajun Wraps

Ziet dit er niet uit om op te vreten?

Yummy!

Kip-Cajun Wraps

 

Bron: het originele recept staat in een van de  ‘Kook Ook’ boekjes

Ingrediënten

wraps
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze it’s a wrap! a kip-cajun wrap!

Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Snijd de kipfilets horizontaal doormidden zodat de kipfilet minder dik is. Sla de kipfilets plat. Dit gaat gemakkelijk door er folie overheen te leggen en met een koekenpan te slaan.
2
Stap 2
Kruid de platgeslagen kipfilets royaal met cajunkruiden. Paneer de gekruide kipfilets door ze door de bloem, het ei en tot slot door de paneermeel te halen. Bak dit aan in een koekenpan met olie.
3
Stap 3
Snijd de gebakken kipfilets in reepjes.
4
Stap 4
Bak de spek uit in een koekenpan en rooster de pijnboompitjes.
5
Stap 5
Maak honing-mosterdsaus door honing, mosterd en mayonaise te mengen. (naar smaak kun je de verhoudingen aanpassen, beetje honing, mosterd of mayonaise erbij)
6
Stap 6
Verwarm de wraps in een koekenpan of de magnetron.
7
Stap 7
Beleg de wraps als volgt:
8
Stap 8
Smeer horizontaal een beetje crème fraîche over de wrap. Beleg deze strook met ijsbergsla, uitgebakken spek en reepjes cajun-kipfilet. Tot slot verdeel je hierover een lepel honing-mosterdsaus en pijnboompitjes.
9
Stap 9
Vouw de wraps dicht, en geniet van deze lekkere wrap.
Bekijk ook andere recepten
Naan met geroosterde groenten en pestosaus
Gebakken rijst met kip en ketjap
Een witlofschotel, met ham en kaas. Met een twist want hierbij komt ook een heerlijke kaassaus. Witlofschotel met ham en kaassaus.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op