Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snelle tomatenquiche met mozzarella

Tomatenquiche Donna Hay

Eerder deze week  vertelde ik je over The new easy van Donna Hay (klik hier om mijn review terug te lezen), vandaag deel ik een variatie op een van de recepten uit dit kookboek. Een snelle tomatenquiche met mozzarella.

Donna Hay staat bekend om haar snelle en smaakvolle recepten. Dit is er ook zo eentje. Super simpel om te maken, en bommetje vol smaak. Écht lekker.

Dit is een leuke manier om snel een hartig taartje of een quiche te maken. Het bladerdeeg wordt niet gekneed of in een vorm geplaatst, en ook de vulling is super simpel. En smaakvol. Gemarineerde tomaatjes, liefst in verschillende kleuren. Het oorspronkelijke recept van Donna Hay heb ik iets aangepast naar mijn smaak en de ingrediënten die ik voor handen had.

Een kleine tip: pas bij het uitknijpen van de tomaatjes op. Voor je het weet vliegen de tomatenzaadjes alle kanten op en zit je mooie witte t-shirt onder de spetters. Ik spreek uit ervaring ;)

Snelle tomatentaartjes

Snelle tomatenquiche met mozzarella

Bereidingstijd 10 minuten en 10 minuten baktijd

Ingrediënten voor 4 quiches:

  • 8 plakjes kant en klaar bladerdeeg (ontdooid)
  • 500 gram gemengde cherry tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • zout en peper
  • 1 grote bol mozzarella
  • 2 eetlepels verse basilicum

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg 4 plakken bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Leg de andere plakken hierop en druk de plakjes aan.

Maak een sneetje in de tomaatjes en knijp het sap en de zaadjes er uit. (pas op voor je kleding) Schep de uitgeknepen tomaten met olie, geperste knoflook, oregano, zout en peper om in een kom. Verdeel het mengsel over plakjes bladerdeeg, laat de randen van het bladerdeeg vrij. Bak de bladerdeegtaartjes 15-20 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en krokant is geworden.

Maak de quiches af met mozzarella, en verse basilicum.

Tip: ook lekker met een paar plakjes rauwe prosciutto er bij

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

  1. Marleen 15 april 2016 om 07:09

    Lijkt me heerlijk Brenda. De mozzarella niet mee de oven in? Met riccotta lijkt me ook lekker en minder vet.

    1. Brenda Kookt 15 april 2016 om 09:15

      Nee de mozzarella leg je er later op, nadat het uit de oven komt.
      Maar als je wilt kun je de mozzarella ook even met het taartje in de oven verwarmen.

  2. Cheese and Chinese 15 april 2016 om 08:18

    Wat ziet dit er leuk uit! Wij kiezen ook vaak voor een mix van oranje en rode tomaatjes, ziet er toch leuker uit op een foto!

  3. Florence Vlogt 15 april 2016 om 11:13

    HMMM klinkt erg lekker! Ga ik zeker eens maken. Meteen opslaan hihi.

  4. JaimysKitchen 17 april 2016 om 10:44

    Lekker hoor!
    Ik maak dit soort taartjes nooit eigen, waarom :)

  5. Daniëlle 17 april 2016 om 18:10

    Ik heb het net gegeten. En het was heerlijk!

  6. Bas 18 april 2016 om 08:52

    Oeh..lekker. Met het sap en de zaadjes van de tomaten doe je verder niks?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *