Snelle tomatenquiche met mozzarella

Tomatenquiche Donna Hay

Eerder deze week  vertelde ik je over The new easy van Donna Hay (klik hier om mijn review terug te lezen), vandaag deel ik een variatie op een van de recepten uit dit kookboek. Een snelle tomatenquiche met mozzarella.

Donna Hay staat bekend om haar snelle en smaakvolle recepten. Dit is er ook zo eentje. Super simpel om te maken, en bommetje vol smaak. Écht lekker.

Dit is een leuke manier om snel een hartig taartje of een quiche te maken. Het bladerdeeg wordt niet gekneed of in een vorm geplaatst, en ook de vulling is super simpel. En smaakvol. Gemarineerde tomaatjes, liefst in verschillende kleuren. Het oorspronkelijke recept van Donna Hay heb ik iets aangepast naar mijn smaak en de ingrediënten die ik voor handen had.

Een kleine tip: pas bij het uitknijpen van de tomaatjes op. Voor je het weet vliegen de tomatenzaadjes alle kanten op en zit je mooie witte t-shirt onder de spetters. Ik spreek uit ervaring ;)

Snelle tomatentaartjes

Snelle tomatenquiche met mozzarella

Bereidingstijd 10 minuten en 10 minuten baktijd

Ingrediënten voor 4 quiches:

  • 8 plakjes kant en klaar bladerdeeg (ontdooid)
  • 500 gram gemengde cherry tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • zout en peper
  • 1 grote bol mozzarella
  • 2 eetlepels verse basilicum

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg 4 plakken bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Leg de andere plakken hierop en druk de plakjes aan.

Maak een sneetje in de tomaatjes en knijp het sap en de zaadjes er uit. (pas op voor je kleding) Schep de uitgeknepen tomaten met olie, geperste knoflook, oregano, zout en peper om in een kom. Verdeel het mengsel over plakjes bladerdeeg, laat de randen van het bladerdeeg vrij. Bak de bladerdeegtaartjes 15-20 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en krokant is geworden.

Maak de quiches af met mozzarella, en verse basilicum.

Tip: ook lekker met een paar plakjes rauwe prosciutto er bij


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk