Gevulde gehaktbroodjes

Gevulde gehaktbroodjes

In het weekend hebben we niet altijd zin om uitgebreid te koken, maar ook niet om te snacken. Gerechtjes als deze komen dan heel erg goed van pas. Gevulde gehaktbroodjes.

Op zondag doen wij vaak lekker makkelijk qua eten. Ik sta dan niet te lang in de keuken en het gebeurt regelmatig dat we tegen het einde van de middag een filmpje of serie aan zetten en dan uiteindelijk op de bank eten. Ik houd niet van eten op de bank, maar op een luie zondag wel.

Deze gehaktbroodjes zijn gemakkelijk om te maken. Het hapt lekker weg, en je hebt geen bestek nodig. Het is bijvoorbeeld ook leuk om deze kleine gevulde broodjes te serveren op een feestje.

Het gehakt is op smaak gebracht met tomatenpuree, mosterd en oregano. Het fijne is dat je deze broodjes ook heel erg goed van te voren kunt maken (ongeveer 2 uur van te voren). Bewaar ze afgedekt in de koelkast en als je trek hebt hoef je ze alleen even in de oven te schuiven.

Gevuld stokbrood

Gevulde gehaktbroodjes

Bereidingstijd 15 minuten en 20 minuten baktijd

Ingrediënten voor 6 kleine broodjes:

  • 350 gram gehakt
  • 1 eetlepels grove mosterd
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree (of een klein blikje)
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel oregano
  • peper en zout
  • 6 kleine pistoletjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Hol de pistolets voorzichtig uit. Dit gaat goed door eerst met een mes in te snijden, dan pluk je het brood er zo met je vingers uit. Maal de helft van het uitgeholde brood fijn. Snipper de ui heel fijn en snijd de tomaten in plakjes.

Meng het gehakt met mosterd, tomatenpuree, oregano, het gemalen brood, ui en peper en zout.

Vul de broodjes met het gehaktmengsel en beleg met de plakjes tomaat. Top de broodjes af met nog een klein beetje oregano.

Bak de gevulde gehaktbroodjes 20 minuten in de oven zodat het gehakt mooi gaar is.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
  1. Oeh dit is leuk ^_^. Ik ga op zoek naar en zak van die hele kleine (afbak) broodjes en maak ze in mini variant Perfecte hapje voor verjaardagen! Thanks Brenda ^_^

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk