Hartige taart van tonijn en courgette

Hartige taart met tonijn

Hartige taarten maak ik regelmatig, maar op de een of andere manier maak ik ze weinig met vis. Daar moet verandering in komen, en daarom deel ik bij deze een hartige taart met tonijn. Een lekkertje!

Wauw, genieten jullie ook zo van het heerlijke (lange?) zonnige weekend? Voor mij voelt het alsof we ineens zomervakantie hebben. En dat terwijl ik tussendoor ook nog gewoon doorwerk aan het boek en mijn blog. Heerlijk!

Ik kan me voorstellen dat velen van jullie (net zoals wij) vanavond de barbecue aansteken. Maar voor komende week kunnen jullie vast nog lekkere receptinspiratie gebruiken. Deze hartige taart met tonijn, tomaat en courgette is een toppertje. Ook lekker om deze mee te nemen naar een picknick in het park of barbecue-avond met vrienden.

Hartige taart van tonijn en courgette

Hartige taart van tonijn en courgette

Bereidingstijd 20 minuten en 40 minuten baktijd

Ingrediënten:

 • 1 rol (of 7  plakjes) bladerdeeg, ontdooid
 • 2 blikjes tonijn op water
 • 1 courgette
 • 1 paprika
 • 2 tomaten
 • 6 eieren (medium)
 • 3 eetlepels bloem
 • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 210 ºC en vet de springvorm/quichevorm in. Snijd de courgette en tomaten in plakjes en de paprika in blokjes. Giet het vocht van de tonijn.

Klust de eieren los in een grote kom en meng de bloem, peper en zout hierdoor. Roer de tonijn en paprikablokjes door het eimengsel.

Bekleed de bakvorm met bladerdeeg. Verdeel 3/4 van de courgetteplakjes over de bodem en verdeel hierover het ei/tonijnmengsel. Spreid dit goed uit zodat de gehele vorm hiermee bedekt is. Verdeel de overgebleven plakjes courgette en plakjes tomaat over de hartige taart.

Bak de hartige taart 40 minuten in de oven. Tot het bladerdeeg knapperig en gaar is en het eimengsel gestold.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
 1. Ik volg altijd graag jouw recepten,en wij eten er heerlijk van.
  Deze hartige taart van tonijn lijkt me erg lekker,alleen ik mag geen paprika.
  Heb je ook een idee wat ik daarvoor in de plaats kan doen?
  Ga vooral zo door met al die mooie en lekkere recepten : ) …wij zijn er blij mee!!!

 2. Ik volg altijd graag jouw recepten,en wij eten er heerlijk van.
  Deze hartige taart van tonijn lijkt me erg lekker,alleen ik mag geen paprika.
  Heb je ook een idee wat ik daarvoor in de plaats kan doen?
  Ga vooral zo door met al die mooie en lekkere recepten : ) …wij zijn er blij mee!!!

 3. Ik heb dit recept deze avond gemaakt met toevoeging van knoflook. Ondanks dat vonden we het een saai gerecht. Ik ga het nog een keer maken maar met gebruik van bijvoorbeeld kerrie, verse koriander en/of ui.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk