Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Calzones met broccoli en kalkoen

Mag ik nog een hapje 3

Vorige week tipte ik jullie enthousiast het boek Mag ik nog een hapje van Francesca (klik hier om het artikel te lezen). Vandaag deel ik een van de recepten uit het boek. Mini calzones met broccoli en kalkoen.

Na de boekpresentatie bij Mama Kelly in Den Haag kregen we een kratje mee met de ingrediënten voor een van de recepten uit het boek. Alle ingrediënten om deze lekkere calzone boordevol groenten te maken.

En omdat de calzones zo lekker waren kan ik het niet laten dit recept alvast met jullie te delen. Want he, iedereen wil toch pizza eten op een doordeweekse woensdag? ;)

Calzone met broccoli

Calzones met broccoli en kalkoen

Bereidingstijd 25 minuten plus 10 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen of 12 mini calzones

  • 1 sjalot, gensipperd
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 200 gram kalkoenfilet, in blokjes
  • 500 gram (1 stronk) broccoli, in kleine roosjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 150 gram mais (uitgelekt, uit blik)
  • zout en peper
  • 2 rollen vers pizzadeeg (400 gram)
  • 50 ml tomatensaus

Bereiding:

Verhit een hapjespan en fruit de sjalot in zonnebloemolie aan. Voeg de kalkoen toe en bak rondom bruin. Schep de broccoli, kerriepoeder en kurkumapoeder erdoor en bak nog 1 minuur. Zet het vuur uit en roer de maiskorrels erdoor. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel elke rol pizzadeeg in 6 gelijke vierkanten. Bestrijk elk plakje met een klein lepeltje tomatensaus en schep een flinke eetlepel van het mengsel op 1 helft. Laat ongeveer 1 centimeter vrij aan de randjes. Vouw de andere helft hierover en druk rondom goed aan. Plak de randjes vast met ee beetje water.

Bak de calzones in 10 tot 12 minuten gaar en goudbruin.

Het hele gezin kan hier van eten. Serveer er een grote salade of roergebakken groenten bij voor een volwaardige maaltijd.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Miranda 12 mei 2016 om 12:37

    Ik zie op de foto stukjes tomaat of stukjes rode paprika?
    Moet dit er ook in? Zie het niet in het recept staan namelijk.

    1. Brenda Kookt 19 mei 2016 om 08:39

      Wat scherp van je! Ik heb inderdaad nog een tomaatje toegevoegd aan de vulling! Dit staat niet in het recept, maar zal het er bij vermelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *