Zoete calzone met Nutella en banaan

Zoete calzone pizza

Nutella en banaan zijn wat mij betreft een gouden combi. Alles is lekker met Nutella en banaan. Dus waarom niet op (of tussen) een pizza?

Het is zondag en we mogen onszelf wel even verwennen toch? De pizza calzone kennen we denk ik allemaal. Lekker hartig met tomatensaus, kaas en iedere topping die je maar wilt. Ik geef er een lekkere zoete twist aan, een zoete calzone met Nutella en banaan. Klinkt goed toch? Dat is het ook!

Deze zoete calzones kun je eten als ontbijt, lunch, tussendoortje of toetje. Wanneer ga jij hem maken?

Calzone met nutella en banaan

Calzone met Nutella en banaan

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 3 eetlepels nutella
  • 1 banaan

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakblik met bakpapier.

Snijd de banaan in plakjes.

Steek of snijd cirkels uit de plakjes bladerdeeg. Besmeer het midden van de bladerdeeg cirkels met Nutella, houd ongeveer 1 cm van de randen vrij. Verdeel de plakjes banaan over de Nutella.

Vouw het bladerdeeg dicht en zorg er voor dat de randen goed op elkaar zitten, gebruik hier bijvoorbeeld een vork voor.

Bak de calzones in 10 tot 12 minuten goudbruin.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk