Wat eten we vanavond?

Snap Shots September #2

snap-shots-september-0218

De afgelopen weken stond mijn agenda vol met leuke (food)afspraken. Ik vierde kermis met vrienden, mocht met Baleine zout lunchen op het vuurtoreneiland, ging varen met familie, at ijsjes, mocht lunchen met Donna Hay en bezocht Rotterdamse Kost. En het aller leukste? Mijn boek Snelle klassiekers met een twist is gister bij mij bezorgd!

Kijk snel mee naar (een selectie van) de food snap shots die ik de afgelopen weken maakte:

snap-shots-september-0206

Als je kermis in de kroeg viert hoor daar natuurlijk een vette hap bij. Dit patatje kipsate viel erg in de smaak.

snap-shots-september-0205

Maar dit portie kibbeling aan het einde van de avond was misschien wel nog lekkerder.

snap-shots-september-0204

Op uitnodiging van La Beleine mocht ik lunchen op Vuurtoreneiland, nabij Amsterdam. Wat een geweldige plek! Het is een klein eiland met een vuurtoren, 1 huis, restaurant en bunkers.

Het voorgerecht waren heerlijke mosselen met een bouillon. Als hoofdgerecht werden geroosterde groenten en ham bereid in zoutkorst geserveerd. Toe kregen we paar met karamel, gezouten chocolade en hangop. Echt genieten.

snap-shots-september-0219

Tijdens de lunch stond de zout van het Franse merk La Baleine centraal. La Baleine heeft een nieuwe variant gelanceerd: Essentiel (dit is de witte verpakking in het midden). Dit wordt gemaakt van calcium, magnesium en kalium en bevat de helft minder natriumchloride. Het zout van La Baleine is gewoon in de supermarkt te koop.

snap-shots-september-0203

Matthijs van het ProeVkantoor bracht me een krat vol mooie verse producten uit de regio. Ik heb een week lang met deze producten gekookt. De recepten deel ik op het blog. De recepten met sperziebonen (klik), sla (klik), pompoen (klik) en aardbeien (klik) heb ik al gedeeld. De aubergine en tomaatjes deel ik nog.

snap-shots-september-0201

Dit is genieten hoor: een wijntje in het gras met een snel cheesecake taartje met aardbeien.

snap-shots-september-0207

Met vriendinnen ging ik high tea-en. Het was erg gezellig, maar de high tea viel me een beetje tegen. Dit ziet er lekker uit, maar ik vermoed dat de meeste zoete hapjes niet homemade zijn. Dat proef je, en dat vind ik jammer.

snap-shots-september-0217

Op een tropische dag vond ik het niet warm genoeg en besloot ik de oven een paar uur aan te zetten om (zon)gedroogde tomaatjes te maken. Gelukkig konden we daarna lekker afkoelen door een duik te nemen in het IJsselmeer.

snap-shots-september-0208

In plaats van een kopje thee nam ik met de warme dagen een perenijsje. Lekker!

snap-shots-september-0216

Het is kookboekentijd! De komende maand(en) komen er super veel kookboeken uit. (Mijn boek is er daar natuurlijk ook een van!). Laura van Laura’s Bakery trapte vorige week af met de lancering van haar boek: Het Basisbakboek. Een prachtig boek boordevol tips en tricks om zelf thuis aan de bak te gaan. Ik ga hier vandaag mee aan de slag dus binnenkort lezen jullie hier meer over op mijn blog.

snap-shots-september-0215

Alsof ik niet genoeg (brownies) had gesnoept op de lancering van Laura.. Het was waarschijnlijk de laatste tropisch warme dag, en dat moet je vieren met het lekkerste ijs. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

snap-shots-september-0214

En dit was zo tof: ik mocht lunchen met Donna Hay! Ter ere van de lancering van haar kookboek Life in Balance was Donna een paar dagen in Nederland. Samen met een groep andere pers mocht ik met haar lunchen in het prachtige Villa Nicola in Amsterdam.

We aten zalm met een korstje, salades met kip, geroosterde bloemkool en noten en toe 2 stukken chocoladetaart. Dat is tenslotte de balans ;)

Binnenkort vertel ik jullie meer over dit kookboek. Donna was super aardig en vertelde niet alleen over het boek maar ook persoonlijke anekdotes, bijvoorbeeld over haar twee zoontjes. En haar gouden tip met opgroeiende kinderen: zorg er voor dat de vriezer altijd gevuld is. Zo kun je altijd een goede maaltijd op tafel zetten, ook als je geen tijd hebt om te koken.

snap-shots-september-0213

De aardappelkroketjes waren niet bestemd voor de oven. #fail

snap-shots-september-0212

Als hij voor de lunch zorgt: een knapperig broodje met (kaas)grillworst uit de oven.

snap-shots-september-0211

Samen met vrienden bezochten we afgelopen weekend Rotterdamse Kost. Dat was een dagje lekker borrelen en hapjes proeven. Mijn favorieten waren de Steak tartare en Tuna Tartare van FR, garnalenkroketjes van HNY en de proeverij van Koekela.

snap-shots-september-0210

Boodschappen doen is tegenwoordig een feestje. Sinds mevrouw in het karretje mag zitten is ze helemaal in d’r element. Het is alleen jammer dat ze gister heeft ontdekt dat ze ook van alles kan vastpakken. De producten in de stellingen zijn niet meer veilig voor haar snelle vingertjes.

snap-shots-september-0209

En het beste van alles: gister stond ineens de uitgeverij op de stoep om mijn boek te bezorgen! Super super super tof! Het is zo onwerkelijk om Snelle klassiekers met een twist nu in mijn handen te hebben. Hij is prachtig. En ik hoop echt ontzettend dat jullie hier ook van gaan genieten. Vanaf volgende week ligt het boek in de winkels, als je hem via bol reserveert ligt hij deze week nog bij je op de mat!

De afgelopen 2 weken waren lekker druk met food-evenementen en gezellige uitjes. En de komende weken trek ik die lijn lekker door. 

Ik vier 2x de lancering van SNELLE KLASSIEKERS MET EEN TWIST (hierover gaan jullie natuurlijk nog heel veel lezen), er staan twee signeersessies gepland (24 september ben ik 14.00 – 16.00 uur bij Boekhandel Bensmann & Blankstein in Rotterdam, 1 oktober signeer ik van 14.00 – 16.00 uur bij Bruna Bovenkarspel) en nog veel meer. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Comments

 1. Demi | DE KOOKFABRIEK 20 september 2016 at 08:56

  Altijd een leuk artikel om te lezen! De foto’s zien er weer smaakvol uit!
  Toevallig kook ik deze week ook met producten van het ProeVkantoor. Leuk om te zien wat je er mee gekookt hebt.

  Reply
 2. Anne 20 september 2016 at 09:04

  Wat leuk en lekker allemaal zeg, goed bezig. Ben heel benieuwd naar de recepten in je boek!

  Reply
 3. Daniëlle 20 september 2016 at 10:21

  Wat een leuke weken heb je gehad! Super tof dat je, je boek hebt ontvangen. Wat zal je trots zijn!

  Reply
 4. Bundl - Yoga Europa 20 september 2016 at 12:13

  Leuk blog! Heerlijk lezen met al die foto’s erbij. Ps: boek besteld bij lokale boekhandel, ben benieuwd!

  Reply
  1. Brenda Kookt 21 september 2016 at 13:02

   Super! Nog even geduld, ik verwacht dat je hem voor het weekend nog in huis hebt. Spannend!!

   Reply
 5. Rianne 20 september 2016 at 16:26

  Wat is je dochter alweer groot zeg!
  Leuk dat je in het Rotterdamse ben geweest, ik woon er niet ver vandaan :-)

  Ik ben heel benieuwd naar je kookboek, jammer dat ik zaterdag moet werken anders had ik langs gekomen voor je signeersessie!

  Reply
  1. Brenda Kookt 21 september 2016 at 13:01

   Jammer Rianne, misschien ben ik een andere keer nog in de buurt!

   Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: