Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

5x Pita broodje

5-pita-broodje

Deze week gooi ik er weer een friday 5 in. Op de donderdag ;) Ik deel 5 x een gevuld pitabroodje. Omdat dat zo op zijn tijd super lekker is en ook lekker makkelijk. Voor dit weekend bijvoorbeeld.

Als ik voor echt makkelijk wil gaan dan koop ik de pitabroodjes in de supermarkt. Bij mijn supermarkt (Deen) liggen in het koelvak verse pitabroodjes, en die zijn veel lekkerder dan de standaard pitabroodjes die niet in de koeling liggen. Maar als ik tijd en zin heb om ze zelf te maken zijn ze het aller lekkerste. Ik gebruik hiervoor het recept van Esmee van Es’ Factory, hier deelde ik dit recept eerder op mijn blog.

En dan heb je dus een lekker pitabroodje, zelf gekocht of zelf gemaakt en dan is het tijd om het nog lekkerder te maken. Tijd voor de vulling.

pita-broodje-2

5x Pita broodje

klik op de titel om het recept te bekijken

Pita Kip-shoarma

Classic, maar altijd goed. Een broodje shoarma, en natuurlijk hoort dat op een pita. Ik ga het liefst voor kip-shoarma en dan serveer ik hem volgens dit recept. Lekker!

Pita Vis met een korstje

Met een pitabroodje hoef je natuurlijk niet altijd te beleggen met shoarma. Wat dacht je van een lekker krokant visje tussen een pita? Een lekkere makkelijke maaltijd, en extra lekker met citroenmayonaise.

Pita tomatenprutje

Het recept voor mijn pita tomatenprutje is bij toeval ontstaan doordat ik restjes uit de koelkast opmaakte voor we op vakantie gingen. Sindsdien zijn het geen restjes maar koop ik het speciaal voor dit recept bij de supermarkt. Super lekker met de gehaktballetjes, ui, paprika en tomaat.

pita-broodje-3

Pita Sushi

Sushi op een broodje. Zonder rijst, maar met een pita broodje. Super simpel met maar een paar ingrediënten: gerookte zalm, avocado, wasabi en mayonaise.

Pita kaas

Dit recept staat niet op mijn blog maar dit is hoe ik ook heel graag een pitabroodje eet. Als we pita’s over hebben vul ik ze met kaas en stop ik ze even in de oven. Ook lekker om er een tosti van te maken met kaas, ham en een beetje ketchup.

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

 1. Marlotte 22 september 2016 om 11:09

  Leuke ideetjes! Vroeger maakte ik van de pitabroodjes die over waren vaak een tosti. Heerlijk!

 2. Daniëlle 22 september 2016 om 13:00

  Ze lijken mij allemaal lekker! Als tosti of gewoon heel simpel met een dipje vind ik ze ook heel lekker!

 3. Nicole 22 september 2016 om 14:57

  haha ik moest vooral lachen om de naam pita tomatenprutje ;) ziet er wel heerlijk uit!

 4. Jonna@Burgertrutjes 22 september 2016 om 22:16

  Leuke recepten, ik varieer ook vaak met pitabroodjes. Moet ze nog steeds een keer zelf maken, ik ga het recept een keer proberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *