Ga naar de inhoud

Zoete aardappelsoep met kokosmelk

Deze zoete aardappelsoep is snel gemaakt en ideaal voor in het weekend. Als lunch of makkelijke maaltijd met een stokbroodje of pizza erbij!

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Zoete aardappelsoep met kokosmelk

zoete-aardapelsoep

WEEKEND! Tijd voor een lekker ontbijt of lunchreceptje op brendakookt.nl. Vandaag deel ik geen ontbijt of broodje voor de lunch. We gaan voor een lekkere herfstsoep. Want ook dat is lekker als lunch. Zoete aardappelsoep met kokosmelk in dit geval.

Het maken van soep is zo gemakkelijk dat het zonde is als je dit niet regelmatig doet. Zelf vind ik het in het weekend erg lekker om soep te eten als makkelijke maaltijd met daarbij bijvoorbeeld een stokbroodje (of stuk pizza).

Zoete aardappelsoep is weer eens wat anders dan je gewend bent, en ontzettend lekker. Dit komt natuurlijk door de zoete ondertoon van de zoete aardappel. Een hele lekkere combinatie met romige kokosmelk. Garneer je kom soep met een lik crème fraîche of dikke yoghurt met pijnboompitjes, dan ziet het er nog lekkerder uit.

zoete-aardappel-soep

Ingrediënten

kommen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zoete aardappelsoep met kokosmelk

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snipper de ui en pers de knoflook en fruit dit in de pan met een beetje olijfolie aan.
2
Stap 2
Schil de zoete aardappelen en snijd in stukjes. Voeg dit bij de ui in de pan. Voeg de groentebouillon toe en kook dit 15 minuten mee tot de zoete aardappelen gaar zijn.
3
Stap 3
Pureer de soep met staafmixer of in de blender. Voeg de kokosmelk toe en verwarm dit een paar minuten mee.
4
Stap 4
Verdeel de soep over de kommen en garneer voor het serveren met crème fraîche of dikke yoghurt en pijnboompitjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

5 reacties

Wilhelmina

Dit recept is echt een aanrader en voor herhaling vatbaar...in de winkel hebben ze een complete zak voor zoete aardappel soep maar dat kan niet tegen dit recept op...kort om voor herhaling vatbaar

Laat een bericht achter

Karin

Zoete aardappelsoep vaker gemaakt met nog niet eerder zoals jouw recept, met kokosmelk. Heerlijk! Ga ik vaker maken.

Laat een bericht achter

Michelle

Vanavond gemaakt, was lekker!

Laat een bericht achter

karin

vanmiddag voor de lunch gemaakt. Nog nooit zoete aardappelen gegeten. Het soepje was heerlijk!

Laat een bericht achter

Iris

Meteen gemaakt en smaakte heerlijk!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op