Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Tips kliekjes gebruiken

Tips voor kliekjesStiekem schrijf ik dit artikel niet alleen voor jullie, maar juist voor mezelf. Ik gooi namelijk te veel restjes weg. Het komt steeds vaker voor dat ik kliekjes in de koelkast vind die niet meer goed zijn. Zonde van het voedsel en voor mijn portemonnee.

Ik weet niet hoe het komt, maar ineens ben ik lui geworden in het opmaken van restjes voedsel. Ik vergeet bakjes met kliekjes die in de koelkast staan. Ook komt het voor dat ik een idee voor een nieuw recept heb en hier direct mee aan de slag ga. Inclusief sprintje naar de supermarkt. Twee dagen later kom ik er achter dat er nog een zak spinazie of andijvie in de koelkast ligt te verpieteren. Tijd om daar verandering in te brengen!

winter-groente-04

Kliekjes tips

Bij deze geef ik mezelf, en ook meteen jullie 5 tips hoe om te gaan met kliekjes, restjes en leftovers.
Heb je aanvullende tips? Dan hoor ik het graag :)

 • Heb je een restje over dat voldoende is als maaltijd voor 1 persoon? Of nog als maaltijd voor je dochter (of zoon) kan dienen? Verdeel het direct in porties en vries het in. Zo voorkom je dat je na 1,5 week ineens een bakje met iets vindt dat bijna weg loopt.
 • Leg restjes op een vaste plek in de koelkast en in het zicht zodat je het ziet als je de koelkast open trekt. Zo kun je niet vergeten dat er nog een restje ovenschotel of pasta in de koelkast staat. (zie punt hierboven)
 • Maak restjes groente op bij de lunch. Bijvoorbeeld door het te verwerken in een snelle salade, omelet, frittata, roerbakgerechtje of door de soep. Restjes rijp fruit verwerk je in smoothies of een fruithapje.
 • Reserveer een dag in de week als ‘kliekjesdag’ om de koelkast leeg te maken. Het handigste is het om dit de dag voor je boodschappen doet te doen. Voor mij wordt vanaf nu de vrijdag kliekjesdag. En als er een keer geen kliekjes in de koelkast staan dan ligt er vast nog iets in de vriezer.
 • Check voordat je de weekplanning maakt, en boodschappen gaat doen, in de koelkast wat er nog ligt en verwerk dit in de planning.

 

Tip lees ook eens deze artikelen: 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Mirjam 1 februari 2017 om 08:08

  Ik gebruik juist vaak (ingevroren) kliekjes als ik een keer een hele dag weg ben en dan van tevoren al weet dat ik geen zin meer heb om te koken. :)
  En dat geef ik dan natuurlijk wel aan op de weekplanner anders schiet het nog niet op…

 2. loes vrancken 1 februari 2017 om 10:19

  Dag Brenda,

  Ik spaar alle restjes (ook van 1 ons) op in de diepvries.
  Daar kunnen dus pasta, aardappelen,rijst, groentes, diverse soorten vlees en ei bij zitten.
  Alles in een grote soeppan met water en bouillonblokje aan de kook brengen en de
  staafmixer er op.
  Zo heb je een heerlijke maaltijdsoep.

  Groeten
  Cornelia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *