Ga naar de inhoud

Oproep: Wat wil je weten over margarine?

Ik houd van boter, ik smeer margarine op brood en crackers, bak mijn vlees in boter, houd van jus bij mijn aardappelen en ik gebruik boter vaak in bakrecepten. Met een beetje vet er bij smaakt het allemaal net even lekkerder. Maar wat is margarine precies? Wat zit er in? Waarom hebben we het nodig? En hoe verschilt het met boter? En wat is nou eigenlijk de beste keuze? Wat wil je weten over margarine? Daar ga ik naar op zoek!

Boter en margarine oproep

gesponsord artikel

Margarine

Er zijn mensen die in ‘kamp roomboter’ zitten en margarine vies of not done vinden. Zelf ben ik dat niet. Ik lust en eet alles. In mijn koelkast zijn dan ook verschillende pakjes en kuipjes boter en margarine te vinden.

Ik weet inmiddels een beetje wat het verschil tussen boter en margarine is en heb eerder ook een boter-smaaktest gedaan. Toen vond ik margarine minder lekker dan roomboter. Maar in de praktijk smeer ik op mijn brood juist vaker margarine. Bij sommige dingen vind ik margarine namelijk tóch lekkerder of makkelijker omdat margarine zo lekker smeerbaar is.

Boter en margarine 01

Wat wil je weten over margarine? Op onderzoek!

Op het internet is veel te vinden over margarine (en boter), maar zelf zie ik door de bomen het bos niet meer. Wat houden de verschillende vetten in, en wat is margarine precies? Welke onduidelijkheden en (on)waarheden zijn er, en wat is het juiste antwoord? In samenwerking met Unilever ga ik daar naar opzoek!

Een greep van de vragen die door mijn hoofd spoken: wat zijn vetten en waarom hebben we het nodig? Wat is margarine en waarom is de ingrediëntenlijst (veel) langer dan die van de echte roomboter? Is margarine eigenlijk wel boter? Waarom laat margarine een vettig laagje achter in de mond en boter niet? Hoe zit het met verzadigd- en onverzadigd vet? En transvetten? En waarom wordt margarine geadviseerd voor jonge kinderen en mensen die om hun cholesterol moeten denken?

Wat wil jij weten?

Ik ben ook benieuwd naar wat jij wilt weten. Wat wil je weten over margarine (en boter), vetten en alles wat daarmee te maken heeft?

Zijn er vragen waarvan je wilt dat ik ze onderzoek? Of misschien heb je een keer een stelling gehoord en ben je benieuwd of dat waar is? Laat een reactie achter zodat ik opzoek kan gaan naar het antwoord. Ik kijk uit naar jullie reacties.

De zoektocht naar margarine is een samenwerking met Unilever, lees mijn disclaimer

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op