Dadeltaart

dadeltaartAls je bij een dadeltaart denkt aan een gezonde taart moet ik je helaas teleurstellen. De dadeltaart die ik vandaag deel bevat namelijk echte suiker en echte roomboter. En hij is zoo lekker, aanradertje hoor!

Ik heb vaker dadel in taartvorm gegeten, maar ik moet bekennen dat de gezonde varianten niet altijd bij me in de smaak vallen. Als ik taart eet dan ga ik voor lekker. Voor lekker zoet. Dadels zijn van nature natuurlijk al aardig zoet maar ik vind dat het wel iets extra’s kan gebruiken.

Deze snelle dadel no bake taart voldoet helemaal aan dat extra’s. Extra suiker en roomboter. Hierdoor is het niet bepaald een ‘healthy’ taart te noemen maar soms is het gewoon ontzettend lekker om iets te eten wat helemaal niet gezond is. Iets waar je helemaal van kunt genieten, juist omdat het lekker fout is.

Als je nog nooit een echt lekkere dadel taart heb gegeten moet je deze echt eens maken. En als je al heel veel dadeltaart gegeten hebt ook. Eens kijken of deze versie dat kan overtreffen…

Dadeltaart

Dadeltaart

Dadeltaart

20 minuten
+ 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram dadels zonder pit
  • 100 gram Maria biscuitjes
  • 125 gram gezouten roomboter
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 a 3 eetlepels geraspte kokos

    Extra benodigd: een springvorm met een diameter van 20 cm

      Bereiding

      • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
      • Snijd de dadels fijn (kan ook met een keukenmachine). En hak of breek de biscuits in stukken.
      • Smelt de boter in een pannetje. Voeg de suiker toe, roer dit door en verwarm dit een beetje mee tot het oplost. Voeg hierna de dadels toe en verwarm dit een minuut mee. Doe de koekjes er bij en roer dit goed door.
      • Verdeel het mengsel in de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Bestrooi de taart met geraspte kokos en laat het minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast.
      Pin dit recept
      Afdrukken

      Brenda Hoff
      Brenda Hoff
      Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
      4 comments
      1. Waarom gebruik je gezouten roomboter? Ik ga hem deze week maken en twijfel nog of ik gezouten of gewone boter zal gebruiken.

        Renée

      2. Oke net gemaakt voor de paasbrunch. Ben benieuwd. Misschien een hele stomme vraag. Ik neem aan dat ik de taart eerst op kamer temp laat komen alvorens ik hem in de koelkast zet om hem af te laten koelen??

      Geef een reactie

      Misschien vind je dit ook leuk