Ga naar de inhoud

Dadeltaart

Als je bij een dadeltaart denkt aan een gezonde taart moet ik je helaas teleurstellen. De dadeltaart die ik vandaag deel bevat namelijk echte suiker en echte roomboter. En hij is zoo lekker, aanradertje hoor! Ik heb vaker dadel in taartvorm gegeten, maar ik moet bekennen dat de gezonde varianten...
20 minuten Voorbereidingstijd
1 uur 30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Dadeltaart

dadeltaartAls je bij een dadeltaart denkt aan een gezonde taart moet ik je helaas teleurstellen. De dadeltaart die ik vandaag deel bevat namelijk echte suiker en echte roomboter. En hij is zoo lekker, aanradertje hoor!

Ik heb vaker dadel in taartvorm gegeten, maar ik moet bekennen dat de gezonde varianten niet altijd bij me in de smaak vallen. Als ik taart eet dan ga ik voor lekker. Voor lekker zoet. Dadels zijn van nature natuurlijk al aardig zoet maar ik vind dat het wel iets extra’s kan gebruiken.

Deze snelle dadel no bake taart voldoet helemaal aan dat extra’s. Extra suiker en roomboter. Hierdoor is het niet bepaald een ‘healthy’ taart te noemen maar soms is het gewoon ontzettend lekker om iets te eten wat helemaal niet gezond is. Iets waar je helemaal van kunt genieten, juist omdat het lekker fout is.

Als je nog nooit een echt lekkere dadel taart heb gegeten moet je deze echt eens maken. En als je al heel veel dadeltaart gegeten hebt ook. Eens kijken of deze versie dat kan overtreffen…

Dadeltaart

Dadeltaart

Ingrediënten

Extra benodigd: een springvorm met een diameter van 20 cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze dadeltaart

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 1 uur 30 minuten
Stap 1
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de dadels fijn (kan ook met een keukenmachine). En hak of breek de biscuits in stukken.
3
Stap 3
Smelt de boter in een pannetje. Voeg de suiker toe, roer dit door en verwarm dit een beetje mee tot het oplost. Voeg hierna de dadels toe en verwarm dit een minuut mee. Doe de koekjes er bij en roer dit goed door.
4
Stap 4
Verdeel het mengsel in de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Bestrooi de taart met geraspte kokos en laat het minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast.
Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegnestjes met Nutella
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Croissant traybake met aardbeien en room
Kinder Bueno brownie

9 reacties

Anka

Heerlijk, ik ken het recept en doe er altijd rond de 50 gr stukjes walnoten door. Gezouten boter haalt smaak net iets meer op. Heerlijk!

Laat een bericht achter

Jose Maas-nicolaas

kan je dadeltaart invriezen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan heel goed met dadentaart

Mandy

Hoe lang kan je de dadeltaart bewaren?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Tot 4 dagen in de koelkast kan in dit geval prima .

Harry

Gaat het hier om verse of gedroogde dadels?

Laat een bericht achter

Marlon

Oke net gemaakt voor de paasbrunch. Ben benieuwd. Misschien een hele stomme vraag. Ik neem aan dat ik de taart eerst op kamer temp laat komen alvorens ik hem in de koelkast zet om hem af te laten koelen??

Laat een bericht achter

Renée

Waarom gebruik je gezouten roomboter? Ik ga hem deze week maken en twijfel nog of ik gezouten of gewone boter zal gebruiken. Renée

Laat een bericht achter

Stijnie

Ja deze dadeltaart is bij ons ook al jaren favoriet! Zó lekker!!! Een echte aanrader al doe ik er zelf meestal wel wat minder kokos op.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op