Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pindakaas-banaan bonbons

Pindakaas banaan bonbonsZo voor het weekend gaan we weer voor een lekkere snack. Een zoete snack in dit geval, namelijk Pindakaas banaan bonbons.

Na een drukke week werk of school hebben we wel wat lekkers verdiend toch? Deze pindakaas-banaan bonbons zijn super gemakkelijk om te maken, en erg lekker. Want pindakaas, banaan en chocolade zijn nu eenmaal een hele lekkere combinatie.

Het is erg leuk om dit hapje met kids te maken. Zo kunnen ze zelf lekker kledderen met pindakaas en chocolade. De bonbons kun je laten stollen of opstijven buiten de koelkast, of in de koelkast zodat het sneller gaat en je ze eerder kunt eten. Ook kun je ze in de vriezer zetten, zo krijg je lekere ijsbonbons. Tip voor als het straks mooi weer is in de zomer! Scroll snel naar beneden om het recept te bekijken.

Pindakaas banaan bonbons

Pindakaas banaan bonbons

Pindakaas-banaan bonbons

15 minuten
+ 2 uur

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 80 gram pure chocolade

Extra benodigd: bakpapier

    Bereiding

    • Schil de banaan en snijd het in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel over ieder plakje banaan met een lepeltje een beetje pindakaas.
    • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Roer dit tussentijds goed door zodat de chocolade niet verbrand.
    • Bekleed een snijplank of bord met bakpapier.
    • Wentel de banaan met pindakaas in de chocolade zodat het aan alle kanten bedekt is. Leg het plakje banaan hierna op het bakpapier. Herhaal dit met de andere plakjes banaan.
    • Laat de bonbons in de koelkast of vriezer stollen. In de vriezer worden het ijsbonbons.
    • De bonbons in de koelkast kun je 2 dagen bewaren, in de vriezer zelfs een paar weken.

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    5 Reacties

    1. Anne-Sophie 10 maart 2017 om 09:03

      Ok, dit is dus echt iets wat ik waarschijnlijk niet mag klaarmaken als ik op m’n eentje op kot zit. Te gevaarlijk. Misschien maak ik ze dit weekend wel voor m’n ouders, zodat ik niet alles zelf kan opeten en moet delen ;)

      1. Brenda Kookt 10 maart 2017 om 14:10

        Echt he? Ik moet bekennen dat ik het merendeel ook zelf heb opgegeten. Kan er gewoon niet vanaf blijven als ik weet dat het in de koelkast ligt..

    2. Donald. 11 maart 2017 om 22:29

      In chocola zit bijna geen voedingswaarden, dus moet je er héél veel van eten,
      zeg ik altijd tegen mijn vrouw, je blijft er van eten tot het op is.
      Dus haal ik het maar niet te vaak in huis.

    3. Sanny Groenewold 14 maart 2017 om 08:12

      Ik heb ze samen met mijn dochter gemaakt zondag , het is zo klaar ,en ze waren heerlijk .
      Ik ga ze komend weekend weer maken.

      1. Brenda Kookt 14 maart 2017 om 09:36

        Wat leuk om te horen, en extra leuk omdat je ze samen met je dochter hebt gemaakt

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept