Zo voor het weekend gaan we weer voor een lekkere snack. Een zoete snack in dit geval, namelijk Pindakaas banaan bonbons.
Na een drukke week werk of school hebben we wel wat lekkers verdiend toch? Deze pindakaas-banaan bonbons zijn super gemakkelijk om te maken, en erg lekker. Want pindakaas, banaan en chocolade zijn nu eenmaal een hele lekkere combinatie.
Het is erg leuk om dit hapje met kids te maken. Zo kunnen ze zelf lekker kledderen met pindakaas en chocolade. De bonbons kun je laten stollen of opstijven buiten de koelkast, of in de koelkast zodat het sneller gaat en je ze eerder kunt eten. Ook kun je ze in de vriezer zetten, zo krijg je lekere ijsbonbons. Tip voor als het straks mooi weer is in de zomer! Scroll snel naar beneden om het recept te bekijken.
Pindakaas banaan bonbons
Pindakaas-banaan bonbons
Ingrediënten
- 1 banaan
- 2 eetlepels pindakaas
- 80 gram pure chocolade
Extra benodigd: bakpapier
Bereiding
- Schil de banaan en snijd het in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel over ieder plakje banaan met een lepeltje een beetje pindakaas.
- Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Roer dit tussentijds goed door zodat de chocolade niet verbrand.
- Bekleed een snijplank of bord met bakpapier.
- Wentel de banaan met pindakaas in de chocolade zodat het aan alle kanten bedekt is. Leg het plakje banaan hierna op het bakpapier. Herhaal dit met de andere plakjes banaan.
- Laat de bonbons in de koelkast of vriezer stollen. In de vriezer worden het ijsbonbons.
- De bonbons in de koelkast kun je 2 dagen bewaren, in de vriezer zelfs een paar weken.
