Nacho’s met gehakt

Nacho's met gehaktMijn favoriete moment van de zondag? Als we tegen het einde van de middag samen voor de televisie zitten met wat lekkers om te snacken er bij. Een portie nacho’s met gehakt gaan er dan wel in.

Nacho’s bij de borrel. Ik ben er gek op. Als we met vriendinnen wat gaan drinken eindigen we 9 van de 10 keer ook met één (of meer) porties nacho’s. Persoonlijk vind ik het erg lekker om nacho’s met wat extra’s te bestellen. Dus niet alleen met een portie guacamole om te dippen, maar ook met kaas en bijvoorbeeld gehakt er bij. Omdat mijn vriend ook zo gek op gehakt is besloot ik dit voor onze zondagse borrel te maken.
Nacho's met gehakt

Nacho’s met gehakt

Nacho’s met gehakt

+ 25 minuten

Ingrediënten

 • 1 rode ui
 • 150 gram rundergehakt
 • 1/2 theelepel paprikapoeder
 • 150 gram nacho's
 • 100 gram geraspte jong belegen kaas
 • 1 avocado
 • 3 eetlepels creme fraiche
 • sap van 1/4 citroen
 • 8 cherry tomaatjes
 • olijfolie om in te bakken
 • zout en peper

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
 • Snijd de ui fijn en fruit dit in olijfolie aan. Voeg het gehakt er bij en bak dit rul. Doe de paprikapoeder er bij en breng op smaak met zout en peper.
 • Verdeel 1/3 van de nacho's over een bord of ovenschaal. Verdeel hierover 1/3 van het gehaktmengsel en 1/3 van de geraspte kaas. Herhaal deze stappen nog twee keer tot alles op is. Verwarm de nacho's 15 minuten in de oven.
 • Pureer ondertussen de avocado met 1 eetlepel crème fraiche, zout en peper, 3 cherry tomaatjes en de citroensap.
 • Snij de overige tomaatjes in blokjes.
 • Schep de guacamole en overige creme fraiche over de nacho's, en bestrooi tot slot met de tomaatjes. Serveer de warme nacho's hierna direct.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk