Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bolognesesaus

Lasagne bologneseVandaag deel ik een recept uit het archief van mijn blog, in een nieuw jasje. Een recept dat altijd van pas komt, en altijd lekker is: bolognesesaus.

Brenda Kookt bestaat 5 jaar en daarom leek het me leuk om de wat oudere recepten dit jaar ook in het zonnetje te zetten. Sommige recepten die ik 5 jaar geleden publiceerde zijn echte toppers en staan hier ook nog steeds op tafel. Zoals de lekkere bolognesesaus. Volgens mij was dit zelfs de eerste pastasaus die ik helemaal zelf maakte, niet uit een pakje. #mijnpaal!

Een tijdje geleden deelde Rinke van Little Blue Pencil op Instagram een illustratie van de mini lemon cheesecakes van mijn blog. Deze heeft ze voor de verjaardag van haar zoon gemaakt, check instagramaccount @RinkelbellEn dat vond ik zo tof dat ik haar gevraagd heb of ze een van de recepten die ik als eerste op mijn blog publiceerde ook in een illustratie wilde verwerken.

 

Bolognesesaus recept illustratie

Het resultaat is deze super mooie illustratie van het recept voor mijn bolognesesaus.
(klik op de afbeelding voor een grotere versie) 

Bolognesesaus illustratie

Ik koos nu niet bepaald het makkelijkste recept voor Rinke uit. De Italiaanse bolognesesaus is goed gevuld en heeft veel ingrediënten. Maar Rinke heeft er iets prachtigs van gemaakt, ik vind het zo knap! Dit verdient straks een plaatsje in mijn nieuwe keuken.

Bolognesesaus is lekker met iedere soort pasta, maar je kunt hem ook verwerken tot een heerlijke lasagne met bechamelsaus. Het uitgeschreven recept heb je niet nodig als je de illustratie volgt, maar deze kun je hier nalezen. En hier lees je meer over de lekkere lasagne bolognese.

Op de website Little Blue Pencil kun je meer illustraties en ontwerpen van Rinke bekijken. Rinke is ook beschikbaar voor andere opdrachten. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Marja 31 maart 2017 om 00:58

    Wat een ontzettend leuke illustratie! Ik heb er ook een paar in het Engels van Jamie Oliver. Die zijn in dezelfde stijl. Zo grappig om op die manier het recept te volgen. Ik houd enorm van zulke dingen en zou als het gratis was, mijn keuken volhangen met zulke prenten. Echt wel. Ik vind ze zò leuk. Ik ga proberen om hem uit te printen en kijken of het dan nog leesbaar is.
    Bedankt voor dit enorm leuke recept!
    Groetjes en een knuffeltje voor Fem. ???????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *