Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Bolognesesaus!

Dit recept is een van de eerste recepten op het blog. En dit is de eerste pastasaus die ik (inmiddels alweer jaren geleden) helemaal zelf maakte. Een mijlpaal, en een extra lekkere bolognesesaus. 

Eigenlijk is het maken van deze pastasaus heel simpel. In fases “gooi” je ingrediënten in de pan, af en toe roer je wat… en op een gegeven moment is het klaar en kun je genieten van een heerlijke bolognesesaus 

Bolognesesaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 uien
  • wortel
  • 3 vleestomaten (ik had hele flinke)
  • 250 gram champignons
  • paprika
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 ml vleesbouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper (peper uit de molen kan ook)
  • zout
  • 4 el slagroom
  • nootmuskaat
  • boter

Bereiding

Pel en snipper de ui. Schraap de wortel, borstel de champignons en was de paprika. Snijd de wortel en paprika in stukjes en de champignons in plakjes. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
Pers de knoflook en snijd het pepertje fijn (ik heb geen zaadjes gebruikt).
Verhit de boter in een pan (wok) en bak de ui, knoflook en peper even aan. Voeg het gehakt toe, roerbak dit circa 4 minuten rul. Voeg de tijm, wortel en tomaat toe en bak dit even mee.

Schenk de wijn bij het gehaktmengsel. Laat de vloeistof op hoog vuur al roerende inkoken tot het vocht vrijwel verdampt is (bij mij lukte dit niet helemaal). Voeg de tomatenpuree, bouillon en zout naar smaak toe.

Breng de saus op hoog vuur aan de kook, draai het vuur vervolgens laag en laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer dit af en toe door.
Voeg de champignons en paprika bij de saus en laat dit nog 10 minuten pruttelen.

Roer de slagroom door de gehaktsaus, verwarm de saus al roerende.

Serveer met spaghetti of andere pasta.

Buon appetito!

Bron: basis uit Kook Ook

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

18 Reacties

  1. Marcel 4 februari 2017 om 10:55

    Hoeveel tijm moet ik gebruiken voor deze saus ? Hoor het graag , wil het vanavond maken

    1. Brenda Kookt 4 februari 2017 om 14:02

      Hi Marcel, ongeveer een theelepel gedroogde tijm. Ik heb het zojuist aangevuld in het recept. Eet smakelijk vanavond :)

  2. Marisa 22 april 2018 om 20:47

    Hoi Brenda,
    Ik heb sinds kort je site ontdekt, wat een geweldige recepten. Ik heb drie kleine kinderen en ze vinden alles wat ik van jouw site maak lekker! (dit zegt wat ;-)) Kan ik in dit recept de wijn gewoon weglaten of vervangen voor iets anders? Groetjes Marisa

  3. Jorrin 18 mei 2018 om 21:55

    Extra tip, laat m langer doorkoken, 2 tot wel 8 uur (zoals eigenlijk hoort bij een authentieke bolognese), wordt ie nog veel lekkerder van.

  4. Marleen 5 juni 2018 om 21:02

    Zalig deze gauwe ouwe…….. zojuist ontdekt en schoon op!

  5. Debby 23 september 2018 om 13:33

    Hoi Brenda,

    Ik zie nootmuskaat in het ingrediëntenlijstje staan, maar dat komt niet terug in het recept. Is het lekker om dat toe te voegen, en zo ja, hoeveel en wanneer? Alvast bedankt!

  6. Joop 4 november 2020 om 18:30

    Dag Brenda,
    We gebruiken regelmatig jou leuke recepten , deze is vanavond super gelukt en was erg lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *