Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Chinese tomatensoep

Een lekkere soep is wat mij betreft altijd goed, vandaag gaan we daarom voor de echte Chinese tomatensoep. Een lekkere zoete tomatensoep, gevuld met kip, ei en lente ui. Je kent ‘m vast wel van de Chinese restaurants, maar wist je dat je deze soep ook heel makkelijk zelf kunt...
45 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Chinese tomatensoep

Een lekkere soep is wat mij betreft altijd goed, vandaag gaan we daarom voor de echte Chinese tomatensoep. Een lekkere zoete tomatensoep, gevuld met kip, ei en lente ui. Je kent ‘m vast wel van de Chinese restaurants, maar wist je dat je deze soep ook heel makkelijk zelf kunt maken?

Chinese tomatensoep

De lekkerste Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep is heel makkelijk om zelf te maken. Ik had eerder al eens gelezen dat Francesca op haar blog een heel erg lekker recept voor Chinese tomatensoep had geplaatst. Dit recept moest ik echt eens maken, dus dat deed ik.

Net als bij de Chinees

De soep is vooral door vriendlief meer dan goedgekeurd. Deze soep is qua smaak precies zoals de soep die je bij de Chinees besteld. En het is dus helemaal niet moeilijk om het te maken. Ik vind het lekker om reepjes omelet en vermicelli aan de soep toe te voegen, dat heb ik aangepast aan het originele recept. En het meest ongewone ingrediënt uit deze soep is appelmoes. Dat klinkt niet Chinees toch?

De soep is een beetje zoetig, een beetje ‘tomatig’ en extra lekker met de kip als je het mij vraagt.

Recept Chinese Tomatensoep

Chinese tomatensoep maken

Snipper de ui en pers de knoflook. Doe dit samen met de kippenbouten en bouillon in een grote pan en breng aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes koken. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Zeef de bouillon en zet deze apart.

Verwarm wat olijfolie in de lege pan en bak de tomatenpuree kort aan. Roer de bloem en gemberpoeder erdoor. Voeg een scheutje water toe en blijf roeren tot het mengsel glad is. Schenk de gepelde tomaten, azijn, appelmoes en de gezeefde bouillon erbij. Laat dit 10 minuten zachtjes koken en pureer de soep met een staafmixer. Voeg zout, peper en de vermicelli toe en laat de soep nog even koken tot de vermicelli gaar is.

Pluk ondertussen het vlees van de kippenbouten en snijd in stukjes. Klop de eieren los, bak er een dunne omelet van en snijd deze in reepjes. Snijd de lente-uitjes in ringen.

Roer de stukjes kip, omeletreepjes en lente-ui door de soep. Verwarm alles nog even goed door en serveer direct.

Ingrediënten

borden
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze chinese tomatensoep

Voorbereiding: 45 minuten
Stap 1

Snipper de ui en pers de knoflook. Doe dit samen met de kippenbouten en bouillon in een grote pan en breng dit aan de kook. Laat het 15 minuten op laag vuur pruttelen.

2
Stap 2
Haal de kip uit de bouillon en laat het even afkoelen. Zeef de bouillon.
3
Stap 3

Zet de lege pan weer op het vuur en verwarm een  olijfolie in de pan. Doe de tomatenpuree er bij en bak dit een minuutje mee terwijl je het doorroert. Roer de bloem en gemberpoeder er door, doe er een 100 ml water bij en blijf roeren tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg de gepelde tomaten, azijn, appelmoes en kippenbouillon er bij. Laat dit 10 minuten zacht koken. Pureer de soep hierna met een staafmixer glad. Voeg eventueel extra zout of peper toe samen met de vermicelli.

4
Stap 4
Pluk de kip van de kippenbouten, snijd de lente ui in ringen. Roer de eieren los en meng dit met een eetlepel water. Bak dit in een koekenpan met een beetje olie tot een mooie omelet. Snijd de omelet in reepjes.
5
Stap 5
Roer de stukjes kip, ringen lente ui en reepjes omelet door de soep en verwarm dit nog even kort mee vooor je het serveert.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Kerst gehaktbrood met cranberry en salie
Bruschetta met ui, champignons en truffel
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel

27 reacties

Wilhelmina Berkhout-van Wijnen

De smaak miste teveel het Chinese karakter. Zoete ketjap en gembersiroop toegevoegd.

Laat een bericht achter

Wilhelmina Berkhout-van Wijnen

Dankjewel voor het recept. Ik heb wel aanpassingen gemaakt. Puur omdat ik de echte Chinese smaak teveel miste. Dat kwam goed door een flinke scheut gembersiroop en zoete ABC ketjap toe te voegen. Ook nog wat sambal en taugé. Ik heb rijstvermicelli ( gegaard) erin gedaan.

Laat een bericht achter

John

Hier ook deze heerlijke soep gemaakt Brenda en wel 12 borden iedereen vond hem heerlijk had ook nog tauge toegevoegd maar had wel veel appelmoes nodig om hem zoeter krijgen dus ook nog wat suiker toegevoegd volgende keer ga ik dan toch voor gembersiroop maar voor de rest een prachtig recept. Dankje mvg john

Laat een bericht achter

Paula
5/5 sterren

Heerlijke soep. Ik heb niks vervangen.

Laat een bericht achter

Cat

Héérlijke soep, maar ik heb het iets aangepast. Ik gebruikte zelfgemaakte appelmoes en wat verse tomaatjes. Mogelijk dat ik de soep daardoor niet zoet genoeg vond. Eenvoudig opgelost door er een scheut gembersiroop en wat ketjap manis door te doen en ipv peper een beetje cayennepeper. Om eea af te maken ook nog een beetje (jonge) taugé on top. Zeer smakelijk soepje !! 😋

Laat een bericht achter

Franci

Heerlijke soep maak nu voor kerst heb in plaats van appelmoes gembersiroop gebruikt dankjewel voor het recept

Laat een bericht achter

Charley

Heerlijke soep! Ik heb alleen de lente uitjes vervangen door 100 gram taugé en de 100 gram vermicelli door 50 gram spaghetti. Ook lekker

Laat een bericht achter

Anneke

Hij is heerlijk ik heb hem gemaakt

Laat een bericht achter

Kimberley

Hoi Brenda, ik wil dit recept heel graag maken, maar kloppen zinnen in je bereidingswijze niet: Er staat: Zet de lege pan weer op het vuur en verwarm een de olijfolie Doe de tomatenpuree er bij en bak dit een minuutje mee terwijl je het doorroert.. Wat moet er eigenlijk na de olijfolie staan?

Laat een bericht achter

Kimberley

En bij een... de olijfolie... wat moet hier staan?

Anniek

Dit ziet er heerlijk uit! Ik zou deze soep graag vegetarisch maken. Als ik de kip weg zou laten en het in plaats van kippenbouillon met bijvoorbeeld groentebouillon zou maken, zou dat dan erg bepalend zijn voor de smaak?

Laat een bericht achter

Anita

Ik heb er verse gember bij gedaan en de smaak is wat sterker voor wie van gember houdt. Een heerlijke soep.

Laat een bericht achter

Ronald tjelpa

hallo, wat een heerlijk recept, ik heb het heel vaak gemaakt en iedereen is zeer tevreden, nu is mijn vraag : je recept is voor 6 kommen, hoe pas ik het recept aan als ik het voor 30 personen moet maken ? ik neem aan dat het niet zomaar alle ingrediënten kan verdubbelen

Laat een bericht achter

Brinsa

Brenda kan ik ook ipv bloem maïzena erdoor doen? En dan ook 2 eetlepels?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In dat geval zou ik het eerst proberen met 1 eetlepel. Maak eerst even een papje van maizena met koud water, om klontjes te voorkomen.

Frankie

Echt een super lekker recept!!!!!! Heb er wel mihoen in gedaan en redelijk wat appelmoes om een zoete smaak te krijgen. De kip staat nu op het fornuis om hem weer te maken.

Laat een bericht achter

Jet

Net deze gemaakt. wat is ie héérlijk. Hoop dat mijn bezoekers er ook zo over denken morgen. Ik doe ipv vermicelli gebroken mie en ik doe er taugé in.

Laat een bericht achter

Stella

Hoi Brenda, Na het lezen van je Chinese tomatensoeprecept ben ik enthousiast geworden en wil ik deze maken. Alleen een probleempje: er is een stukje tekst bij punt 3, de eerste zin weggevallen. Moet je de uitjes en de knoflook die je gezeefd hebt hier een beetje bakken met olijfolie en vervolgens de tomatenpuree er aan toevoegen? Ik hoor het graag van je! Dan kan ik dinsdag aan de slag. Gr. Stella

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Stella, De kip van de kippenbouten gebruik je wel. Maar knoflook en ui dat er uit gezeefd niet. Succes, en geniet van de lekkere soep

Els vanbfageldonk

Om de chinese tomatensoep nog chineser te make gebruik ik altijd mihoen ipv vermicelli. Een echte aanrader hoor. Bloem gebruik ik nooit want door de appelmoes en mihoen wordt de soep al dikker, geerlijk

Laat een bericht achter

hermien

nog een beetje aan de zure kant! kan ik nog iets toevoegen!

Vera

Ik ga hem zeker maken Brenda ! ?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Jaa dat beloof ik graag! :D

Arjan

Waar koop ik "2 eetlepels Boem" ? Ik ben ook gek op Chinese Tomatensoep. Deze ga ik vandaag gelijk maken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk, eet smakelijk!

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op