Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Mango en sticky rice uit Reishonger

Mango en sticky riceVandaag deel ik een lekker toetje met jullie, namelijk de mango en sticky rice uit het kookboek Reishonger.

Reishonger is het tweede kookboek van mijn lieve foodie-vriendin Sabine. Sabine combineert op Ohmyfoodness.nl haar twee passies, namelijk haar liefde voor lekker eten én reizen. Dit zijn twee liefdes die natuurlijk heel goed samen gaan. Wie houdt er niet van lekker eten op vakantie, maar ook het ontdekken van nieuwe smaken en gerechten in een vreemd land?

Reishonger kooktboek van Sabine

 

Kookboek: reishonger

Met reishonger maak je een reis om de wereld in 65 recepten. Sabine neemt ons mee naar Curaçao, Gambia, Indonesië, Thailand en Vietnam. Maar ook brengt ze een bezoekje aan bestemmingen dichterbij zoals Scandinavië, Italië en Spanje.

De vormgeving van het boek is prachtig. Dit boek ademt reizen, aan alle details is gedacht. Het is een hele fijne mix van recepten met prachtige foodfoto’s, foto’s en verhalen van de reizen die Sabine heeft gemaakt en illustraties.

Het fijne aan dit kookboek is dat je thuis dat lekkere gerecht van je vakantie-bestemming na kunt koken. Daarbij houdt Sabine niet van onnodig moeilijk gedoe. De recepten zijn recht voor zijn raap, helder en afwisselend. Gerechten die je onder andere in dit boek vindt zijn: Sate ajam (Indonesië), Golden Bags (Thailand), Salted caramel milkshake met bacon (USA), Eclairs (Frankrijk), Calamaris (Spanje) en Gravlax (Scandinavië).

Mango en sticky rice uit reishonger

Favoriete desert van Sabine

Ik ben heel erg benieuwd naar de Salted caramel milkshake met bacon (is dat lekker!?) maar na het doorbladeren van dit boek wist ik direct dat ik de mango met sticky rice uit Thailand wilde maken. Sabine heeft een periode in Thailand gewoond en is lyrisch over mango met sticky rice. Het is niet voor niets haar favoriete dessert ter wereld.

Ik had nooit gedacht dat het zo gemakkelijk was om dit gerecht te maken, het is letterlijk en figuurlijk zo gepiept. Het gerecht is een bijzondere combinatie van smaken. Een zachte kokossmaak met zachte kleverige rijst en zoete mango.

Reishonger | Sabine Koning | Nieuw Amsterdam | verkrijgbaar voor € 22,50
Klik hier om het boek te bestellen via bol

 

Mango en sticky rice

Mango en sticky rice uit Reishonger

15 minuten

Ingrediënten

 • 200 gram ketanrijst kleefrijst
 • 250 ml kokosmelk
 • 1 eetlepel kristalsuiker
 • snuf zout
 • 1 rijpe mango
 • 1 eetlepels geroosterde wie sesamzaadjes

Bereiding

 • Week de rijst 30 minuten in lauwwarm water. Spoel de rijst vervolgens af en doe het in een magnetronbestendig kommetje. Schenk de kokosmelk erbij en voeg de kristalsuiker en zout toe.
 • Zet de kom 3 minuten in de magnetron, schep de rijst om en zeg het hierna weer 3 minuten in de magnetron. Herhaal dit tot de rijst gaar is en goed plakkerig.
 • Snijd de mango ondertussen in reepjes.
 • Laat de plakkerige kokosrijst goed afkoelen (of serveer warm als je hier de voorkeur aan geeft) en verdeel de plakjes mango door de rijst. Top het toetje af met geroosterde sesamzaadjes en eventuele een beetje extra kokosflakes.

Tips van Brenda:

   • Als in jouw dorp geen ketanrijst verkrijgbaar is, neem dan dessertrijst uit de supermarkt. Hiermee lukt het ook om op deze manier sticky rice te maken.

    • In het boek staat niet vermeld hoeveel watt de magnetron ingesteld moet worden. Ik heb de rijst verwarm op 1000 watt, en dat werkte goed. Na 2x 3 minuten verwarmen wat de rijst gaar en lekker sticky zoals de bedoeling is.


     Deel dit bericht:

     Share on facebook
     Share on twitter
     Share on whatsapp
     Share on email
     Reacties

     3 Reacties

     1. Marja 19 april 2017 om 13:29

      Dìt lijkt me nou echt zalig! Ik lust toch al graag desserrijst en dan niet als pap, maar nog langer gekookt totdat het “stijve rijst” is zoals mijn oma dat noemde. Daar kreeg ik dan een klontje roomboter, snufje kaneel en een schep donkerbruine basterdsuiker bij! Ik heb het een paar weken terug nog gemaakt. Dit gerecht met mango lijkt er heel veel op, alleen het is met kokosmelk. Dat kan toch niet anders dan verrukkelijk zijn? Bedankt voor de tip Brenda!
      Groetjes en een knuffeltje voor Fem. ????????

     2. jonna@burgertrutjes 19 april 2017 om 15:56

      Bijzonder recept, ik vind haar echt een stoere chick! Ben onwijs benieuwd naar het kookboek :)

     3. Johanna 3 maart 2019 om 20:07

      1 eetlepel suiker is echt te weinig om het zoet te krijgen. Ik heb dit gerecht gemaakt en t smaakt bij lange na niet zoals het in Thailand wordt gemaakt

     Laat een reactie achter

     Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

     Beoordeel recept