Andijvie met pasta en kip

Andijvie met pasta en kipDeze keer deel ik geen stamppotje van andijvie, maar een pastagerecht met deze groente. Deze andijvie met pasta en kip is weer eens wat anders, én erg lekker.

Tijd voor een nieuwe week, waar ik heel veel zin in heb. Wij beginnen later deze week namelijk met klussen in ons nieuwe huis. Makkelijke maaltijden komen de komende maand voor mij dus goed van pas. Bij deze deel ik alvast een makkelijk maaltje dat lekker snel op tafel staat.

Als ik andijvie eet is dan eet ik het met aardappelen, ik ben gek op de good old andijviestamppot met spekjes. Ik varieer weinig met andijvie wat dat betreft. Maar deze keer besloot ik het anders aan te pakken. Bij de andijviestamp eet ik de andijvie het liefst rauw door de aardappelen heen. Ik besloot dat dat ook moet kunnen met pasta. Zo is dit lekkere pastagerecht met andijvie, kip en pesto ontstaan.

Het is een makkelijke maaltijd met de Hollandse andijvie, het staat binnen een half uur op tafel. Je kunt dit pastagerecht lauw-warm eten, maar ook koud als een pastasalade. Zo kun je het bijvoorbeeld ook als lunch meenemen naar je werk. Ook een lekker idee om dit te doen met restjes rauwe andijvie die over zijn van de stamppot.

Andijvie met pasta

Andijvie met pasta en kip

Andijvie met pasta en kip

30 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram pasta penne
  • 1 kipfilet
  • 500 ml kippenbouillon
  • halve krop verse andijvie
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten op olie
  • 2 eetlepels snippers oude kaas
  • 1 eetlepel pijnboompitjes

    Voor de pesto: 

    • 1/3 theelepel knoflookpoeder
    • 8 gram verse basilicum
    • 4 gram pijnboompitjes
    • 1 theelepel citroensap
    • 5 gram Parmezaanse kaas
    • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
    • zout en peper

    Bereiding

    • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Verwarm de bouillon tegen het kookpunt, zet het vuur lager en pocheer de kipfilet hier 8 minuten in. Snijd de kip hierna in blokjes.
    • Was de andijvie en snijd het fijn. Snijd de zongedroogde in stukjes en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
    • Meng in een staafmixer of blender de ingrediënten voor de pesto. Pureer dit tot een mooie pesto.
    • Roer 2 eetlepels van de pesto (of meer naar smaak) door de pasta. Verdeel de andijvie hierdoor en meng ook de zongedroogde tomaatjes, snippers kaas, pijnboompitjes en blokjes kipfilet erdoor. Verdeel het gerecht over de borden en serveer direct.
    • Dit gerecht kan zowel lauw-warm als koud gegeten worden.
    Pin dit recept
    Afdrukken

    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
    8 comments
    1. was heel lekker, kip vervangen door uitgebakken spekjes
      Koste maar heel weinig tijd, niet meer dan nodig om de pasta te koken en de spekjes te bakken, ondertussen pesto gemaakt.
      Heel simpel en erg lekker

    2. Ik had wat eetlepels creme fraiche toegevoegd om het wat romiger te maken, heb de andijvie en zongedroogde tomaatjes even meegebakken en gewoon als warme avondmaaltijd gegeten! Was heerlijk!

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk