Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Eetdagboekje #13 (2017)

Eetdagboekje-brendakookt-13-01De afgelopen week heb ik weer een eetdagboekje voor jullie bijgehouden. Het valt mij op dat hij deze keer lekker afwisselend is. Al heb ik wel veel hummus gegeten.

De werkweek was vrij eentonig. Er waren weinig uitstapjes en er is niet veel gekookt, ik werkte iedere dag vanuit huis achter de laptop. In het weekend heb ik dat meer dan goed gemaakt door iedere dag af te spreken met vrienden. Uiteraard ging dit gecombineerd met lekker eten.

 

Eetdagboekje

Eetdagboekje-brendakookt-13-02

Maandag

Het is tweede paasdag en we zijn dus nog lekker een dagje vrij. In de middag ga ik shoppen voor het nieuwe huis (gordijnen enzo). Daarna gaan we met z’n drietjes nog even naar de kermis, Fem haar allereerste keer in de draaimolen. Tja.. En die oliebol kon ik niet weerstaan, dat vind ik zo lekker. Echt genieten. 

O: paasbrunch met zijn drietjes. Wit bolletje aardbeien, gekookt ei, cracker eiersalade, cracker smeerworst, beschuitje hagelslag, plakje tulband met roomboter
L: volkoren boterham smeerworst
T: crackers, platbrood en komkommer gedipt in hummus
T2: een oliebol met poedersuiker
D: biefstuk met 2 witte boterhammen, gebakken ui, champignons en veel jus. En een schaaltje yoghurt

Dinsdag

Vandaag werk ik thuis achter de laptop aan mijn blog. ‘s Avonds ga ik er even lekker uit, sporten met een vriendin. 

O: yoghurt met granola en een halve banaan
T: halve banaan en een appel
L: 2 boterhammen, een met pindakaas en een met kipfilet, gekookt eitje en een plakje tulband met roomboter
T: restjes wortel en paprika met hummus
D: andijviestamppot met spekjes en jus, een boomstammetje, kommetje yoghurt
T: handje witte druiven

Eetdagboekje-brendakookt-13-03

Woensdag

Het is een beetje een saaie werkweek (voor jullie..). Vandaag werk ik weer thuis achter de laptop. In verband met de verhuizing die er nu echt bijna aankomt zorg ik er voor dat alle recepten die ik de afgelopen weken gekookt, heb klaar staan voor publicatie. 

O: 3 crackers met kipfilet
T: 3 rijstwafels met een halve avocado en gekookt eitje
L: boterham met hummus, kipfilet en groenten
D: nasi met satesaus, gebakken eitje en 2 handjes kroepoek
T: koekje, 2 bonbons

Donderdag

Vanochtend heb ik afspraken buiten de deur, in de middag werk nog wat recepten uit. Op verzoek eten we ‘s avonds een gouwe ouwe van mijn blog. 

O: schaaltje yoghurt met granola
T: banaan
L: boterham met gebakken ei en plakje kaas, boterham pindakaas
D: portie Provençaalse roerbak (recept van mijn blog, bekijk deze hier)

Vrijdag

In de ochtend ga ik lekker zwemmen met mijn dochtertje. Thuis gaan we verder met inpakken van verhuisdozen. ‘s Avonds ga ik borrelen (en snacken) met vriendinnetjes. 

O: schaaltje yoghurt met granola
T: halve appel en druifjes
L: 2 wraps, een met avocado en kip en eentje met hummus, kipfilet en komkommer, cracker met smeerworst
T: stukjes chocolade
D: rode kool met aardappelen en pangabites uit de oven, schaaltje yoghurt
T: wijntjes met vriendinnen, met bitterballen, kaasstengels en nacho’s met chilisaus.

Eetdagboekje-brendakookt-13-04

Zaterdag

Weekend! We zijn een dagje om huis aan het rommelen, verhuisdozen inpakken, spullen naar de kringloop brengen en dat soort dingen. ‘s Avonds gaan we lekker uiteten met mijn vriendinnengroep. 

O: yoghurt met muesli
L: 2 mueslibollen, een met rosbief en eentje met smeerworst
D: uiteten met vriendinnen en onze mannen bij Wijnbar Vinck in Hoorn. We nemen een 4-gangenmenu met wijnarrangement. Ik heb niet specifiek onthouden wat er werd geserveerd. Wel was er een frisse amuse van gazpacho van groene paprika, voorgerechtje met vis, tussengerecht van risotto met zeevruchten, hoofdgerecht van rood vlees en een toetje met rode biet.

Zondag

Na de wijn van gisteravond ga ik vandaag aan de thee. Na een bezoekje aan mijn ouders (waar ik naast de thee niets eet) ga ik  weer gezellig met vriendinnen weg (het is iedere keer een ander groepje), we gaan high tea-en. 

O: banaan-ei pannenkoekjes met havermout en framboosjes
L: high tea met vriendinnen bij MED in Medemblik. We beginnen met 3 verschillende bruschetta’s, gevolgd door 3 sandwiches, een quiche en een klein pizzaatje. En we sluiten natuurlijk af met zoetigheid. We drinken er natuurlijk thee bij, een prosecco bij de aftrap en een wijntje toe.
D: kleine portie patat, 3 kleine kaassoufle’s en een kroketje

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Loes 25 april 2017 om 14:14

    Ik vind dit soort artikelen echt heel handig om inspiratie op te doen. Lekkere dingen zie ik voorbij komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!