How to | Karamel maken | VIDEO

karamel makenKaramel. Het is zooo lekker! En eerlijk als je het maakt zoals ik eerder hier deelde kan het best lastig zijn. Maar wist je dat er ook een hele gemakkelijke manier is om zelf karamel maken? Of eigenlijk heet het dan dulce de leche.

In deze video laat ik je zien hoe je makkelijk karamel maakt van gecondenseerde melk. Je hebt er bijna niets voor nodig, alleen een beetje geduld. Het duurt namelijk wel even voor het klaar is.

 

Video: Karamel maken

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

recept karamel maken

How to | Karamel maken | VIDEO

+ 2 uur 30 minuten
1 blikje

Ingrediënten

 • - 1 blikje gecondenseerde melk

Benodigdheden:

 • grote pan met water

Bereiding

 • Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook.
 • Leg het blikje gecondenseerde melk in de pan. Zorg er voor dat het blikje ten alle tijden helemaal onder water staat. (is dit niet het geval dan is er kans op ontploffingsgevaar).
 • Laat het water 2,5 uur zachtjes koken met de deksel op de pan. Controleer tussentijds een paar keer of het blikje nog helemaal onder water staat.
 • Laat het blikje afkoelen op het aanrecht en trek het hierna open. Je hebt nu lekkere dulche de leche of karamel.
 • Breng de karamel eventueel op smaak met bijvoorbeeld grof zeezout.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
18 comments
 1. Deze caramel is zo lekker. Ik kook een blikje gecondenseerde melk altijd een uur in mijn snelkookpan. Ook helemaal onder water natuurlijk. Scheelt heel veel tijd.

 2. Dit is zo heerlijk, zou verboden moeten worden :-), ik maak deze in de snelkookpan (instant pot) 20 minuutjes zo gepiept alleen geduld hebben met afkoelen.

 3. Hoi Brenda, deze zou ik graag eens proberen! Lijkt me jammie! Maar ik vroeg me af als je dat blikje open hebt gemaakt, hoe lang en waar zou ik het dan moeten bewaren?
  Groetjes Therese

 4. Hoi Brenda,
  Het is gelukt, heerlijk! Hoe en hoelang kan ik het nu bewaren. Ik heb het nu in een glazen pot gedaan en in de keukenla gezet. Is dat de bedoeling?

  1. Je kunt het los roeren, of kort verwarmen. Let op: het blikje mag niet in de magnetron. Schep er een beetje uit in een ander schaaltje en verwarm dit kort. Hierna roeren en bepalen of het zacht genoeg voor je is.

 5. Hoe vloeibaar wordt de dulce de leche als je hem verwarmt in het blikje? En wordt deze ook weer wat vaster als hij afkoelt? Ik wil namelijk een laag zachte karamel tussen mijn biscuit en chocolade maken die niet uitloopt bij het aansnijden, dus twijfel of ik beter zelf karamel kan maken of dulce de leche.

  1. Hoi Maike, als je de dulce de leche laat afkoelen wordt het vaster en loopt het niet uit. Laat het blikje dan wel liever iets langer dan korter verwarmen. Dit wordt bijv ook vaak gebruikt voor karamel shortbread

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk