Ga naar de inhoud

Unicorn Eclairs

Zin om een middagje te bakken? Ga aan de slag met deze leuke (en lekkere!) unicorn eclairs! Ik weet nog goed dat ik toen ik een jaar of 14 was ik thuis met mijn moeder echte soezen heb gemaakt. Voor een feestdag op school nam iedereen uit de klas wat...
1 uur Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Unicorn Eclairs


Zin om een middagje te bakken? Ga aan de slag met deze leuke (en lekkere!) unicorn eclairs!

Ik weet nog goed dat ik toen ik een jaar of 14 was ik thuis met mijn moeder echte soezen heb gemaakt. Voor een feestdag op school nam iedereen uit de klas wat lekkers mee. Ik wilde soesjes mee nemen, maar dan niet uit de vriezer maar zelf gemaakt. We moeten een paar keer oefenen voordat we de perfecte soezen konden maken.

Als je soezendeeg from scratch zelf maakt is dat nog best een dingetje. Met bloem, water en boter maak je een soort roux. De nieuwe basismix van Dr. Oetker maakt het zelf bakken van soezen (en eclairs) een stuk gemakkelijker voor de thuisbakker.

Dr. Oetker vroeg me om iets te maken met de nieuwe Basismix Soezen. Met soezen kun je goed variëren omdat je je lekker kunt uitleven met de vulling en het versieren van de soezen. En met dezelfde basis kun je ook eclairs maken. Unicorns zijn tegenwoordig overal op social media, daarom leek het mij leuk om te laten zien dat je op een simpele manier eclairs in unicorn-stijl kunt maken. Ben je opzoek naar meer soezen-inspiratie? Neem dan een kijkje op het bakken.nl/soezen.

Met de bakmix maak je 12 grote (hiermee maak je bijvoorbeeld een moorkop!) of 32 kleine soesjes. En als je het recept iets aanpast, kun je er ook 12 eclairs van maken. (let op: hiervoor moet je het recept wel iets aanpassen, zo gebruik je hierbij niet de olie die op de verpakking vermeld staat).

De soezen heb ik gevuld met een stevige roze-slagroomcrème. Het witte glazuur is ook van Dr. Oetker en dit heb ik gecombineerd me zachte gekleurde parels en fijne sprinkels. Het extra toefje slagroom er op maakt het af.

Een paar tips voor je aan de slag gaat:

  • Naast de bakmix zitten er in het pak ook twee handige (en stevige) spuitzakken welke je kunt gebruiken om de eclairs te spuiten.
  • Spuit ze niet te dik, want ze rijzen nog flink in de oven. Een dunne eclair is mooier dan een dikke.
  • Open de oven niet tijdens het bakken, dan zakken ze in.
  • Laat de eclairs volledig afkoelen voor je ze gaat vullen en decoreren.
  • Ik heb de tweede spuitzak gebruikt om de eclairs te vullen met het slagroommengsel.

Unicorn Eclairs – recept

Deze eclairs maakte ik in samenwerking met Dr. Oetker, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

Voor de vulling:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze unicorn eclairs

Voorbereiding: 1 uur
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Teken op een val bakpapier 12 lijnen van 12 cm lang. Leg het bakpapier met de kant waar je getekend hebt naar beneden op de bakplaat.
2
Stap 2
Doe de mix met 3 eieren en het water in een beslagkom. Mix dit met een mixer op de laagste stand door en vervolgens 3 minuten op de hoogste stand.
3
Stap 3
Zet een spuitzak in een groot glas en vul dit met het beslag (als niet alles past gebruik dezelfde zak dan nog een keer door hem weer te vullen). Knip een punt van de zak.
4
Stap 4
Spuit het beslag op de lijnen op het bakpapier. Let op: maak je lijnen niet te dik, 1,5 á 2 cm beslag is voldoende voor mooie eclairs.
5
Stap 5
Klop het ei dat nog over is los en bestrijk hier voorzichtig het beslag mee.
6
Stap 6
Bak de eclairs net onder het midden van de oven in 25 minuten goudbruin. Let op: open de oven tussendoor niet want dan zakken ze in.
7
Stap 7
Prik met een satéprikker een gaatje in de onderkant van de eclairs en laat ze in de oven afkoelen.
8
Stap 8
Bereid ondertussen de vulling:
9
Stap 9
Klop de slagroom samen met de suiker en klopfix op. Verdeel een beetje kleurstof door de slagroom en roer dit door. Is de roze kleur nog te licht? Doe er dan wat extra kleurstof bij.
10
Stap 10
Verdeel 5/6 van de slagroom in de andere nog schone spuitzak en knip hier een stukje af. Spuit de roze slagroom in de eclairs. Je kunt met een mes ook een extra groot gat aan de onderkant van de eclairs maken waardoor het vullen gemakkelijker gaat.
11
Stap 11
Leg het zakje met glazuur in een pannetje heet water. Laat het hier 5 minuten in leggen. Kneed het zakje door voor je het puntje er af knipt. Verdeel het glazuur over de eclairs. Verdeel hierna direct de verschillende sprinkels over de eclairs.
12
Stap 12
Laat het glazuur 30 minuten uitharden.
13
Stap 13
Spuit tot slot nog een toefje roze slagroom op de unicorn eclairs en verdeel hierover ook een paar sprinkels.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op