Pesto-kaas salade

De kerstdagen zijn achter de rug. Tijd om hiervan bij te komen, het jaar af te ronden en ons klaar te maken voor 2018. Een van mijn favoriete smeersels van 2017 is deze pesto-kaas salade. Tijd om dit lekkere recept met jullie te delen!

Pesto-kaas salade

Deze salade koop ik altijd bij Timo Boon, mijn keurslager. Het heeft niets met vlees te maken, maar toch neem ik heel vaak een bakje mee. Het smeert lekker weg. En vorige week zag ik dat de kaasboer ook een smeersel met dezelfde basis verkoopt, maar dan met minder kaas (??).

Nadat ik laatst pesto heb gemaakt maakte ik mijn eigen versie van de pesto-kaas salade. Met extra pijnboomptijes en natuurlijk extra veel oude kaas.

De pesto-kaas salade smeer je op een toastje, cracker of een broodje bij de lunch.

Pesto-kaas salade

30 minuten

Ingrediënten

 • 4 eetlepels pijnboompitten
 • 1 bosje basilicum ook ongeveer 15 gram
 • 25 gram Parmezaanse kaas
 • 1 teen knoflook
 • 1,5 eetlepel extra vergine olijfolie
 • peper en zout
 • 150 gram oude kaas

Bereiding

 • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
 • Pluk de blaadjes van de basilicum. Snijd de Parmezaan in stukken snijd de knoflook ook grof.
 • Stop 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten met de basilicum, Parmezaan en knoflook in een keukenmachine of bakje van de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en voeg 1,5 eetlepel olijfolie toe. Pureer dit mengsel glad.
 • Rasp de oude kaas en roer dit door de pesto, samen met de overgebleven pijnboompitten.
 • De oude kaassalade is lekker op een broodje, cracker of toastje.
Pin dit recept
Afdrukken


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk