Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Hawaii borrelbroodje – Hapje bij de borrel

Zo met oud en nieuw voor de deur is het tijd voor lekkere hapjes. Als je nog opzoek bent naar een lekker hapje dan zijn deze snelle (en lekkere) Hawaii broodjes een goede tip!
Eigenlijk ben ik even klaar met veel lekker eten en is het weer tijd om back to normal te gaan. Maar met Oud en Nieuw voor de deur gaan er toch wat lekkere hapjes gemaakt (en gegeten) worden. Dat lekkers hoort er toch bij. In januari gaan we wel weer back to normal, en eten we weer lekker gezond.

Hawaii borrelbroodje

Dit Hawaii borrelbroodje is in feite een stokbroodje met daarop een lekker romig mengsel met kaas, ham en ananas. Het mengsel kun je vooraf klaarmaken en last-minute op je broodje smeren voor hij de oven in gaat.

Het resultaat: pizza Hawaii, maar dan op een kleiner borrelbroodje.

P.s. dit hapje doet het ook goed op housewarmings en verjaardagen ;)
hawaii broodje

Hawaii borrelbroodje – Hapje bij de borrel

20 minuten
+ 20 minuten
12 stuks

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • 150 gram geraspte kaas ik nam extra belegen
  • 100 gram beenham
  • 2 ringen ananas
  • halve eetlepel bieslook
  • snuf peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Snijd het stokbrood in 12 plakken en verdeel deze over de bakplaat.
  • Snijd de beenham en ananas in fijne blokjes, snijd de bieslook ook fijn.
  • Meng in een kom de crème fraîche met de geraspte kaas, beenham, blokjes ananas en bieslook. Breng op smaak met peper.
  • Verdeel het kaasmengsel over de stokbroodjes en bak dit 20 minuten in de oven.

hawaii borrelbroodje

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

  1. Marielle 29 december 2017 om 15:16

    Lekker hoor. Borrelbroodjes zijn altijd een succes.

  2. Ineke 29 december 2017 om 22:45

    Hoi Brenda ziet er erg lekker uit maar gebruik je vers stokbrood of afbakbrood? Volgens mij gaan er uit een vers stokbrood toch meer dan 12 sneetjes? Groetjes Ineke

  3. Joke 10 februari 2019 om 17:44

    Hoi Brenda, gebruik je afbakbrood of een vers stokbrood?

  4. Chantal 7 juli 2019 om 19:48

    Lijkt me heerlijk maar gebruik je afbakbrood?

  5. Anita 12 september 2019 om 15:48

    Ik ben ook erg benieuwd of dit afbakstokbrood is of vers
    Graag een reaktie

  6. Lieke 8 december 2020 om 10:35

    kun je ook magere smeerkaas gebruiken i.p.v. crème fraîche

    1. Brenda Hoff 21 december 2020 om 08:13

      Hoi Lieke, ik heb hier geen ervaring mee. Maar je kunt het zeker proberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept