Ga naar de inhoud

Foodfoto’s #12 | Kerstdiners, Oud en Nieuw

Yes, het is weer tijd om mijn foodfoto’s te delen! Deze keer is er weinig gewerkt, maar veel genoten met vrienden en familie. De week voor kerst begon het al met gezellige eet-dates met vriendinnen, we vierden kerst met familie, thuis lekker vakantie met ons gezinnetje en Oud en Nieuw met vrienden.

Perfecte lazy sunday: met een broodje vissticks op de bank.

Mijn lieve foodievriendinnetjes had ik al te lang niet gesproken. We kletsten gezellig bij onder het genot van de NY style brunch bar van Staring at Jacob in Amsterdam.

RTL Nieuws kwam bij mij in de keuken een item filmen over het vegetarische kerstdiner. Klik hier voor het recept dat ik deelde, ook vind je er een linkje waar je het item kunt terugkijken.

Met vriendinnetjes lekker eten en bijkletsen. We aten bij Gewoon Lekker in Hoorn, en dat vond ik verrassend lekker.

We aten poffertjes op de kerstmarkt in Enkhuizen. Vers zijn ze het aller lekkerste.

En daarna at ik thuis dit heerlijke bord sushi <3. Het was dinner for 1, maar onverwachts moest ik dit (de stukjes zonder vis) delen met mijn twee-jarige, ze vond het heerlijk!

Een poging tot gezonder eten: kiezen voor een waldkorn croissant 😉

Kerstavond starten we traditiegetrouw met een broodmaaltijd bij mijn ouders. De zalmcocktail mag daarbij niet ontbreken.

Kerstontbijt met z’n drietjes <3

Eerste kerstdag kwam mijn familie bij ons thuis. ‘s Middags dekte ik de tafel alvast.

Deze taart is niet zelf gemaakt, maar wel super lekker. De West-friese jodenkoek, hier bekijk je het recept dat we eerder eens maakten.

Fem dook ook de keuken in, ze kookte haar eigen poffertjes 😉

Kerstdiner! Mijn zusjes en moeder kookten ook allemaal een gang. Ik ging zelf voor het hoofdgerecht met varkenshaas gerold in spek met champignonsaus en rode port saus, aardappeltjes, witlof uit de oven en stoofpeertjes.

En tijdens het kerstdiner moest de tv even aan, want het item werd uitgezonden op RTL Nieuws! Zo leuk!

2e Kerstdag: toetje in the making. Ik ging voor de lekkere lava cakejes.

Love borrelplankjes zoals deze!

Het hoofdgerecht in the making. 2e Kerstdag besloten we voor vis te gaan, ik haalde lekkere tongen bij de visboer. Zo lekker! En het fijne is dat je qua voorbereiding geen tijd kwijt bent 😉 

Yum!

The days after christmas. De dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn altijd een beetje gekke dagen. Ik profiteerde er van door thuis lekker vakantie te vieren. Zo is er de afgelopen week ook minimaal gekookt, heerlijk!

En ik haat eten op de bank, maar op luie dagen maak ik daarvoor een uitzondering 😉

Lunchings in de stad! Deze salade met geitenkaas van de Tuynkamer in Hoorn is zo lekker!

Op oudejaarsdag mogen oliebollen natuurlijk niet ontbreken!

Oud en Nieuw vierden we gezellig bij vrienden thuis. Eerst met onze kids en kinderchampagne van Frozen en daarna voor ons met lekkere hapjes, kaasplankjes, 30 seconden en champagne! Op een heel mooi 2018! Ik ben benieuwd wat het komende jaar ons allemaal gaat brengen.

En ik sluit de foodfoto’s af met de familie-brunch op Nieuwjaarsdag.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op