Ga naar de inhoud

Vegetarische wellington van pompoen met champignons

De vegetarische wellington is een variatie op beef wellington, maar dan zonder de beef. Een rol bladerdeeg gevuld met pompoen en champignons.
30 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de pompoen in blokjes en kook deze gaar in 10-15 minuten.
2
Stap 2
Snijd de ui in halve ringen en bak dit in boter aan, doe zout en peper en een geperst teentje knoflook er bij.
3
Stap 3
Snijd de champignons in plakjes en bak dit mee met de ui, voeg tijm toe. Laat dit 10 minuten sudderen voeg de mosterd toe en doe de pompoenblokjes er hierna bij en bak dit nog even kort mee.
4
Stap 4
Verwarm de oven op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.
5
Stap 5
Rol het bladerdeeg om de vulling en maak het dicht. Versier de pompoen wellington eventueel met sterren van het overige bladerdeeg.
6
Stap 6
Bestrijk het bladerdeeg met geklutst ei en bestrooi met sesamzaadjes.
7
Stap 7
Bak de pompoen wellington 30 minuten in de oven.
8
Stap 8
Serveer de vegetarische wellington met aardappeltjes of een groene salade.

Vegetarische wellington van pompoen met champignons

Dit is eigenlijk een kerstrecept (kijk maar naar de sterren op het bladerdeeg ;)), en wat dat betreft mosterd na de maaltijd. Maar omdat ik dit gerecht gister deelde op TV, het echt ontzettend lekker is én omdat je dit ook kunt eten als het geen kerst is deel ik hem vandaag toch nog met jullie: een vegetarische wellington van pompoen met champignons.

Hoe staan jullie er voor? Heb je een gezellige Kerstdag met familie achter de rug?, en misschien ook nog eentje voor de boeg vandaag op tweede Kerstdag? Kerstavond hebben wij gegeten en spelletjes gespeeld met familie en gister kwam mijn familie bij ons thuis eten. Het is zo bijzonder om voor het eerst Kerst in ons nieuwe huis te vieren <3

Daarbij was het ook wel bijzonder dat ik gister mijn one minute of fame bij het RTL Nieuws had 😉 Ik werkte mee aan een item over vegetarisch eten tijdens de kerstdagen. Voor het eerst stond de televisie aan tijdens het kerstdiner 😉 (via deze link kun je de aflevering terugkijken, vanaf 2.32 begint het item) In het item laat ik deze vegetarisch wellington van pompoen zien en via social media en e-mail heb ik daar al meerdere vragen over gekregen. Het recept stond nog niet op de site, daarom leek het me leuk het recept vandaag direct met jullie te delen.

Vegetarische wellington van pompoen met champignons

De vegetarische wellington is een variatie op de welbekende beef wellington, maar dan zonder de beef. Zonder vlees natuurlijk. Een rol bladerdeeg gevuld met pompoen en champignons.

Voor de vlezige structuur heb ik champignons genomen en de pompoen zorgt voor mooie kleur en romige vulling. De vulling heb ik extra op smaak gebracht met tijm en mosterd. Het bladerdeeg is lekker krokant, om het een extra kersttintje te geven heb ik van het overige bladerdeeg sterren gemaakt, als het geen kerst is laat je deze weg.

Het is een lekker smaakvol gerecht waarbij je het vlees niet mist!

Pompoen wellington recept

Pompoen wellington met champignons recept

Bekijk ook andere recepten

4 reacties

Diny

Hoi Brenda Kun je al iets van te voren maken 1 dag en hoef je de Wellington bladerdeeg eerst alleen maa te ontdooien

Laat een bericht achter

Nanette

Hoi brenda, Ik wil graag weten hoeveel plakjes bladerdeeg een rol bladerdeeg is bij het recept van vegetarische wellington met pompoenblokjes en champignons . Dank je wel.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Nanette, In dat geval zou ik 6 tot 8 plakjes bladerdeeg gebruiken.

Rosalie

Staat nu in de oven, ben benieuwd! Ik miste alleen wel het teentje knoflook bij de ingredientenlijst en de theelepel mosterd juist in de beschrijving ;-) maar allebei toegevoegd, dus straks lekker genieten!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op