Caesar omeletwrap

Zondag, tijd voor een lekker simpel gerechtje. Deze keer een kruising tussen een salade en een omelet. Een caesar omeletwrap.

We zijn nog volop bezig met de #backtonormalchallenge. We zitten op dit moment op 2/3, morgen beginnen we alweer aan de laatste week. Al moet ik bekennen dat het niet snoepen me dit weekend niet helemaal gelukt is. In grote lijnen gaat het goed. En de challenge motiveert me iedere dag om gezond(er) te eten.

Caesar omeletwrap

Afgelopen maandag was de opdracht om een salade als lunch te eten. Op Instagram deelde ik deze foto, en daar kreeg ik zoveel vragen over dat ik het recept vandaag met jullie deel.

Als je de titel ziet heb je vast snel door dat dit om een variatie op de welbekende caesarsalade gaat. In plaats van een gekookt eitje door de salade te mengen verpakte ik de caesarsalade in een omeletwrap.

De avocado maakt de vulling lekker romig, de spekjes lekker hartig (al zijn deze niet heel gezond ;)) en de croutons zorgen voor een lekkere bite.

Caesar omeletwrap

20 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 50 gram ijsbergsla fijngesneden
  • 50 gram spekjes
  • 2 eetlepels croutons
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • 2,5 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel honing
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Kluts 2 eieren in een kommetje en meng dit met een halve eetlepel melk.. Breng op smaak met zout en peper. Bak hiervan in een kleine koekenpan een omelet, bak hem aan beide kanten aan. Herhaal dit met de andere twee eieren.
  • Bak in een andere koekenpan (zonder olijfolie) de spekjes krokant.
  • Meng de yoghurt in een kommetje met de honing en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de yoghurtdressing door de sla en roer hier ook de avocado, spekjes en croutons door.
  • Verdeel het salademengsel over de omeletten en rol hier een wrap van. Serveer de salade die over is bij de Caesar omelet op het bord.
Pin dit recept
Afdrukken

1 Comment

  1. Mevr. V. 21 januari 2018 at 12:41

    Beste Brenda,

    Dank weer voor je mooie recept.

    Ik lees zo vaak dat je dat je de avocado in kleine stukjes moet snijden.
    Als ik de avocado al open maak, krijg ik daar nooit hele mooie stukjes
    uit.
    Hoe doet u dat?
    Fijne dag.

    Reply

Geef een reactie