Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

No bake koffietaart van Laura’s Bakery

Laten we er weer eens een zondag bakdag van maken. Dat is al te lang geleden. En het fijne aan deze no bake koffietaart van Laura is dat je hem direct kunt eten. Je hoeft dus geen uren te wachten tot hij is gebakken of de vulling is opgesteven.

No bake koffietaart recept

No bake koffietaart

Ik ben geen koffiedrinker, maar een vleugje koffie in een taart of dessert als deze dat lust ik wel. Stiekem maakte ik deze taart vooral voor mijn vriend, hij is wel een echte coffeelover en kon deze taart dan ook zeker waarderen. Zowel de bodem van slikkoekjes (zoals wij dat vroeger noemden) als de vulling bevatten een vleug koffiesmaak die goed aanwezig is, maar niet te overheersend is.

Het fijne aan deze taart is dat de vulling niet hoeft op te stijven. Wel kun je de bodem het beste een half uurtje laten opstijven. Als je de koekkruim hebt gemengd met de boter, check dan even of de bodem niet de droog is waardoor hij kan verkruimelen bij het aansnijden. Dit is afhankelijk van het merk koekje heb ik gemerkt. Als je twijfels kun je voor de zekerheid een beetje extra gesmolten boter toevoegen.

No bake koffietaart van Laura

Het Laura’s Bakery Bakboek

Als je van bakken houdt dan ken je vast de bakblog van Laura  en haar kookboeken. Laura deelt op een hele toegankelijke manier de lekkerste bakrecepten. Haar tweede kookboek Het Laura’s Bakery Bakboek heb ik al sinds eind vorig jaar in huis, maar het kwam er maar niet van om er mee aan de bak te gaan. Tot ik laatst mijn kast opruimde en hem weer in mijn handen had. Mijn aandacht ging meteen naar deze no bake taart en daarom besloot ik hem te maken.

Dit bakboek is een verlengde van Laura’s blog. Na een kort stukje over de theorie van het bakken deelt Laura recepten voor taarten, cakes en desserts. Ook vind je een hoofdstuk met lekkere hartige hapjes. Klik hier voor meer informatie over het boek, en om het te bestellen via bol.

No bake koffietaart maken

No bake koffietaart van Laura

45 minuten
12 personen

Ingrediënten

 • 300 gram café noir-koekjes
 • 120 gram boter
 • 125 ml slagroom
 • 2 eetlepels vanillesuiker
 • 250 gram mascarpone
 • 2 theelepels oploskoffie

  Voor de decoratie::

  • cacaopoeder
  • extra café noir-koekjes
  • chocolade koffieboontjes

   Extra benodigd: bakvorm van 36x13 cm

    Bereiding

    • Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Stort het mengsel in de bakvorm, verspreid en druk goed plat met de achterkant van een lepel. Zorg ook voor een opstaand randje. Zet de vorm weg in de koelkast.
    • Voor de vulling klopt je de slagroom met de suiker stijf. In een kom roer je de mascarpone met oploskoffie een beetje los. Voeg de slagroom eraan toe en spatel voorzichtig tot een egaal mengsel.
    • Haal de taartbodem uit de koelkast en verspreid de room hierover. Bestrooi met cacaopoeder en decoreer met gehalveerde café noir-koekjes en eventueel chocolade koffieboontjes.

    Tip: Afgedekt in de koelkast blijft de taart 2 tot 3 dagen goed. De bodem, en koekjes ter garnering kunnen wel zachter worden.

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    2 Reacties

    1. Esther 21 mei 2021 om 09:48

     5 sterren
     Ik sta op het punt deze taart te maken, maar ik heb nog nooit een taart met koffie gemaakt.ik snap niet zo goed of je de koffie eerst moet oplossen voor je het door de mascarpone doet, of dat je het poeder er rechtsreeks in doet…

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept