Borrelhapje TUC met een eitje (3x)


I love zoetigheid, maar ik denk dat ik nog meer houd van hartige hapjes. Zo ben ik gek op lekkers bij de borrel. Vandaag deel ik drie keer een hartig borrelhapje van TUC met een eitje die hier heel goed bij gaan.

Ik denk dat iedereen wel bekend is met TUC, de hartig/zoute koekjes die op tafel staan bij de borrel? Maar wist je dat je naast het op tafel zetten van de TUC je ze ook kunt beleggen zodat er een lekkere snack ontstaat? TOP your TUC!

Borrelhapje TUC met ei recepten

TUC heeft mij uitgedaagd om met TOP your TUC aan de slag te gaan. Super leuk, want dit deed mij direct denken aan het hapje dat mijn oma vroeger met verjaardagen serveerde: TUC met een plakje gekookt ei en een toefje mayo (en/of ketchup).

Doordat TUC een lekkere hartige smaak heeft is dit een ideale basis voor een hapje. De TUC zorgt direct voor een smaakkick. Nog steeds vind ik dit een lekkere combinatie met gekookt ei. Als we een feestje vieren zorg ik vaak dat ik TUC en gekookte eieren klaar heb liggen. Als de hapjes op zijn heb ik zo altijd een lekker alternatief achter de hand.

Borrelhapje TUC met ei

3x Borrelhapje TUC met een eitje

Voor dit artikel heb ik als basis het hapje van mijn oma gebruikt, daarbij geef ik twee andere lekkere hapjes met TUC en ei.

Het hapje van mijn oma met gekookt ei heb ik een kleine upgrade gegeven door gebakken bacon toe te voegen. Hierdoor is het hapje helemaal onweerstaanbaar. Als tweede hapje maak ik een snelle eiersalade met tomaat en bieslook en als derde (en dat is mijn favoriet) maak ik een TUCje met bacon & scrambled eggs.

TIP: om te voorkomen dat de TUC zacht wordt kun je ze het beste last-minute beleggen of besmeren.

Bij deze snacks gebruik ik TUC Original. TUC is verkrijgbaar in vele varianten, je kunt voor deze snacks ook andere TUC smaken gebruiken zoals bijvoorbeeld TUC Bacon voor een nog intensere bacon smaak.

Er is zoveel lekkers mogelijk met TUC, qua toppings kun je het zo gek niet bedenken. Ga thuis ook aan de slag en deel jouw creatie op social media met #TOPYOURTUC!

Borrelhapje TUC met gekookt ei

TUC met gekookt ei

Ingrediënten voor 8 hapjes: 8 TUCjes Original, 1,5 gekookt ei (in plakjes), mayonaise, snuf peper en gebakken bacon ter garnering

Het hapje maak je zo: Beleg de TUC met 2 plakjes gekookt ei. Spuit hier een klein toefje mayonaise op en bestrooi met peper. Verkruimel tot slot gebakken bacon over het hapje.

Borrelhapje TUC met eiersalade

TUC met eiersalade

Ingrediënten voor 8 hapjes: 8 TUCjes Original, 2 gekookte eieren, 1 tomaat, 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel fijngesneden bieslook, snuf peper

Het hapje maak je zo: Snijd de gekookte eieren in blokjes en doe dit ook met de tomaat. Meng dit in een kom samen met de mayonaise. Roer tot slot de bieslook en peper door de eiersalade. Besmeer de TUC met de eiersalade.

TUC met bacon & eggs

Ingrediënten voor 8 hapjes: 8 TUCjes Original, 2 eieren, 2 plakjes bacon, 1 eetlepel mayonaise, snuf peper en beetje olijfolie om in te bakken.

Het hapje maak je zo: Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan, roer de eieren los en breng op smaak met een beetje peper. Bak de eieren in de koekenpan. Roer de eieren door zodat scrambled egg’s ontstaan. Bak in een andere koekenpan zonder olie of boter de bacon aan beide kanten krokant. Laat de bacon afkoelen en snijd hierna in kleine stukjes.

Besmeer de TUC met een klein beetje mayo (zodat de eieren en bacon er goed op blijven liggen) en verdeel hierover het eimengsel en de verkruimelde bacon.

Dit artikel is een samenwerking met TUC, lees mijn disclaimer.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
  1. Lekker tuc met ei. Probeer het ook eens met tonijnsalade, ook super combi.
    Mijn favoriet is de tuc met salt & pepper, helaas niet in alle supermarkten te verkrijgen.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk