S’Mores uit de magnetron | video

S’mores is een typisch Amerikaans lekkernij dat vaak wordt klaargemaakt op de barbecue. Een koekje met chocolade en marshmallow dat verwarmd wordt. Super lekker. Maar wist je dat je dit ook in de magnetron kunt klaarmaken?

Het is een beetje gek om een koekje in de magnetron te doen, maar het resultaat is super lekker. Verwarm de s’more niet te lang, want voor je het weet is de marshmallow te groot. Doordat het verwarmd wordt zet het spekje uit. Hierdoor is het ook voldoende om 1 marshmallow te gebruiken. Het hele koekje wordt tijdens het verwarmen vanzelf gevuld.

En zoals je in de video ook ziet, is het best lastig om dit netjes op te eten ;)

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

smores maken

S’Mores uit de magnetron

5 minuten
1 stuk

Ingrediënten

  • 2 biscuitjes
  • 2 stukjes chocolade
  • 1 marshmallow

Bereiding

  • Leg één biscuitje op zijn kop en verdeel hier de chocolade overheen.
  • Leg de marshmallow op de chocolade en dek af met het tweede biscuitje. Leg de S’more op een bordje en zet hem voor ongeveer 40 seconden in de magnetron op 750 watt.
Pin dit recept
Afdrukken

Tip: Door de warmte van de marshmallow smelt de chocolade, de chocolade komt dus niet gesmolten uit de magnetron.

smores recept


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk