Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Quiche van prei met geitenkaas

Vorige week deelde ik een basisrecept om zelf hartige taart- of quichedeeg te maken. Natuurlijk hoort daar ook een lekker recept voor een hartige taart met vulling bij. Wat dacht je van deze quiche van prei met geitenkaas?

Ik ben gek op dit soort recepten. Quiches zoals deze komen zo vaak van pas. Als vriendinnen komen eten, in de zomer als we gaan varen met familie of gewoon thuis als makkelijke maaltijd of lunch.

Quiche van prei met geitenkaas

Deze quiche van prei is een hele toegankelijke quiche waarbij de geitenkaas niet overheersend is. Zelfs mijn vriend die zegt geen geitenkaas te lusten vond deze erg lekker. De hartige spekjes zijn een lekkere aanvulling op de gebakken prei, met daarbij de zachte geitenkaas.

Klik hier voor het basisrecept om zelf hartige taart of quichedeeg te maken. 

Quiche prei met spekjes

Quiche van prei met geitenkaas

20 minuten
+ 30 minuten
8 -10 punten

Ingrediënten

  • 150 gram spekreepjes
  • 1 prei
  • 1 portie deeg voor hartige taart ontdooid
  • 6 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 75 gram zachte geitenkaas naturel
  • 1,5 eetlepel pijnboompitjes
  • olijfolie om in te vetten
  • snuf peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quichevorm in.
  • Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Bak de prei aan in een koekenpan met olie.
  • Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
  • Roer in een grote kom de eieren los en meng dit de melk. Voeg de gebakken prei en gebakken spekjes stoe. Breng op smaak met peper en giet de vulling in de vorm.
  • Bestrooi de quiche met pijnboompitjes en verbrokkelde geitenkaas.
  • Bak de quiche 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Quiche prei met spekjes

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Els 9 maart 2018 om 23:14

    Ik zie op de foto ook champignons maar die staan niet in het recept?

  2. Marije 13 maart 2018 om 11:49

    Oeh wat was dit lekker!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept