Ga naar de inhoud
5 beoordelingen

Shoarma kruiden maken

We zijn gek op een goed broodje shoarma. Zo op zijn tijd heb je dat gewoon nodig, met lekker veel knoflooksaus. In dit artikel laat ik je zien hoe je heel eenvoudig zelf shoarma kruiden klaarmaakt met kruiden die je al in huis hebt. En daarna geef ik je een...
5 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Shoarma kruiden maken

We zijn gek op een goed broodje shoarma. Zo op zijn tijd heb je dat gewoon nodig, met lekker veel knoflooksaus. In dit artikel laat ik je zien hoe je heel eenvoudig zelf shoarma kruiden klaarmaakt met kruiden die je al in huis hebt. En daarna geef ik je een aantal lekkere recepttips waarbij je je zelfgemaakte shoarma kruiden kunt gebruiken.

Als we shoarma eten gaan we vaak voor kipshoarma die we zelf kruiden. Vaak koop ik hiervoor een zakje shoarma kruiden. Tot ik laatst in eens dacht: dit kan ik toch ook zelf maken? En dat bleek veel makkelijker te zijn dan ik dacht. Daarom deel ik deze kruiden

Shoarma kruiden maken

Voor deze mix met shoarma kruiden heb ik er voor gekozen om fijngemalen kruiden te gebruiken. Hierdoor is het niet nodig om de vijzel te gebruiken om de kruiden fijn te maken. Je hoeft de kruiden alleen even met elkaar te mengen en je bent klaar. Zo heb je binnen no time je eigen kruidenmix gemaakt.

Zelf een kruidenmix maken

En als je de kruiden heb gemengd, vergeet dan niet even te ruiken. Het ruikt echt naar shoarma… zo lekker! Als ik dat ruik krijg ik dus meteen trek. En als ik erover schrijf ook merk ik nu. Het water loopt me al in de mond…

Shoarma kruiden recept
Shoarma kruiden maken

Shoarma kruiden gebruiken

Een shoarma kruidenmix is leuk, en handig. Maar je wilt het natuurlijk ook gebruiken. Ik geef je een paar tips:

Ingrediƫnten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze shoarma kruiden maken

Voorbereiding: 5 minuten
Stap 1
Meng de specerijen in een kommetje goed door elkaar.
2
Stap 2
Gebruik direct, of bewaar in een afgesloten potje.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood
Plaattaart met witlof, brie en spek

11 reacties

Eric

Gewoon makkelijk. Deels vijzel om de smaakstoffen nog beter tot hun recht te laten komen. Mijn vrouw zei: "het ruikt gewoon naar shoarma". Ja duh! Wat dacht jij dan. Haha

Laat een bericht achter

jolanda

Weten jullie dat je ook een vegetarische versie kunt maken met oesterzwammen? Deze in reepjes snijden en met wat olie en kruiden in de ijskast laten marineren (uurtje) Echt een heel lekker alternatief

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat een leuke tip Jolanda

Thom de Haas
5/5 sterren

Hoeveel gram van deze mix van kruiden heb ik nodig voor 500 gram vlees?

Laat een bericht achter

Gerard

Prima en snel, maar zelf stamoen in de vijzel is nog veel lekkerder.... en geurt ook nog veel meer.

Laat een bericht achter

Ad

was lekker, maar ik doe de volgende keer iets minder kaneel en een halve theelepel komijnpoeder erbij. maar voor herhaling zeker vatbaar

Laat een bericht achter

Martin

Voor hoeveel vlees is deze kruidenmix berekend?

Laat een bericht achter

Nick

400 gram gebruik ik het met iets meer chilki en iets minder zout.

Rineke

Oh, dat heb ik allemaal in huis. Nooit geweten dat het zo makkelijk was. Ga ik zeker proberen.

Laat een bericht achter

Davy
5/5 sterren

Alles in huis en zo gemaakt! Goed recept.

Annemieke
5/5 sterren

Was heerlijk! Hele goede combi!

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
5 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op