Ga naar de inhoud

Plaattaart met witlof, brie en spek

Een heerlijke plaattaart met witlof. Extra lekker met brie en spek, en honing. Dat maakt deze plaattaart met witlof, brie en spek een feestje.

20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Plaattaart met witlof, brie en spek

Plaattaart met witlof, brie en spek

Een heerlijke plaattaart met witlof. Extra lekker met brie en spek, en honing. Dat maakt deze plaattaart met witlof, brie en spek een feestje.

Dit recept vind je terug in de nieuwe editie van Koken & Genieten Magazine. Deze editie staat in het teken van de de herfst. En daar past deze plaattaart natuurlijk perfect bij.

Plaattaart met witlof, brie en spek

Koken en Genieten Magazine

In dit nummer van Koken & Genieten gaan we voor heerlijke herfstrecepten. Van lekker doordeweekse inspiratie zoals verwarmende pasta’s tot lekkere recepten met koffie en heel veel gebak (met chocolade).

De plaattaart met witlof, brie en spek  vind je terug in mijn rubriek in het herfstmagazine. Samen met vier andere heerlijke gerechten uit de oven. Zoals een traybake van orzo in tomatensaus met gehaktballetjes, een hartige groentetaart met pompoen en spruiten en een bloemkoolschotel met prei en salami.

Het recept van de plaattaart deel ik ook alvast hier op de website met je. Scroll naar beneden voor het recept.

Koken & Genieten magazine #11 van 2024 ligt nu in de winkels. Wil je niets van mijn recepten in het magazine missen? Neem dan nu een abonnement! Klik hier voor alle informatie. 

Ik heb meegewerkt aan het prachtige kerstnummer van Koken & Genieten. Mijn recept staat zelfs op de cover! Het kerstnummer kun je via deze pagina alvast bestellen in de pre-order voor € 4,99, dan betaal je geen verzendkosten en ligt hij rond 8 november bij je op de mat.

Plaattaart met witlof, brie en spek

Plaattaart met witlof, brie en spek 

Een plaattaart als deze voelt als snacken, zo lekker. En door de brie, spek en honing is deze plaattaart ook wel echt een feestje!

Voordat je het bladerdeeg belegd bakken we eerst de witlof aan in een koekenpan. Dit brengen we op smaak met tijm en honing.

Het bladerdeeg verdelen we over de bakplaat en bestrijken we met crème fraîche. Hierover verdelen we de gebakken witlof, rode ui, blokjes brie en stukken spek. Bestrooi met blaadjes tijm en pijnboompitjes.

Verwarm de plaattaart 25 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en gaar is.

Plaattaart met witlof, brie en spek

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze plaattaart met witlof, brie en spek 

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verwarm een koekenpan met olie en bak hier de witlof in, breng op smaak met zout en peper, tijm en 2 eetlepels honing.
3
Stap 3
Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en vouw de zijkanten een stukje om zodat er een randje ontstaat. Prik gaatjes in de bodem met een vork, zodat het deeg straks niet omhoog komt. Bestrijk de binnenkant van het bladerdeeg met crème fraîche.
4
Stap 4
Verdeel de gebakken witlof over de plaattaart. Verdeel vervolgens ringen rode ui, blokjes brie en stukken spek op de taart. Bestrooi met blaadjes tijm en pijnboompitjes.
5
Stap 5
Bestrijk de randen van de plaattaart met losgeroerd ei.
6
Stap 6
Verwarm de plaattaart 25 minuten in de oven. Tot het deeg gaar en goudbruin is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op