Ga naar de inhoud

Kapsalon met zoete aardappel (+VEGAN optie)

Tijd voor een perfect zondag maaltje. Kapsalon met zoete aardappel en kipshoarma it is! Op de vlog die ik gister publiceerde heb ik super leuke reacties ontvangen. Zo tof om te lezen dat jullie het leuk vonden om op deze manier een keer met mij mee te kijken. (klik hier...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Was de zoete aardappelen en snijd ze in frieten. Breng de zoete aardappelen op smaak met zout, peper en paprikapoeder en verdeel hier een klein beetje olijfolie over. Rooster de zoete aardappelen in de oven (25 minuten op 200 C) of in de airfryer (15 minuten op 200 C).
2
Stap 2
Snijd de ui in ringen en bak dit in een koekenpan met olie aan. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes en bak dit met de ui mee. Breng op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Bak de kipshoarma in een andere koekenpan rondom aan en gaar.
4
Stap 4
Snijd de peper en lente ui in ringen.
5
Stap 5
Verdeel de zoete aardappelen over de borden en leg het ui-mengsel hierop. Doe daarna de kipshoarma er bij en maak af met knoflooksaus, ringen lente ui en groene peper.

Kapsalon met zoete aardappel (+VEGAN optie)

Tijd voor een perfect zondag maaltje. Kapsalon met zoete aardappel en kipshoarma it is!

Op de vlog die ik gister publiceerde heb ik super leuke reacties ontvangen. Zo tof om te lezen dat jullie het leuk vonden om op deze manier een keer met mij mee te kijken. (klik hier om de vlog van de plantaardige challenge terug te kijken). Zoals je in de video zag was deze kapsalon het gerecht dat ik op de laatste dag van de challenge at.

Kapsalon met zoete aardappel

Deze versie van de kapsalon is geïnspireerd op mijn bezoek aan de Vegan Junkfood Bar in Amsterdam. In plaats van frietjes van de gewone gele aardappel wordt zoete aardappel gebruikt. En de toppings van verschillende groenten samen met de kipshoarma maakt het extra lekker. Voor mij was dit echt een feestmaal na 14 dagen mogelijk plantaardig eten.

Vegan optie

Ik kon het niet laten om kipshoarma of knoflooksaus toe te voegen aan de kapsalon, ik had er zoveel zin in. En het leek me het perfecte gerecht om mijn vegan challenge af te sluiten. Wil je liever een vegan versie van de kapsalon eten? Vervang de kipshoarma door plantaardige shoarmareepjes en de knoflooksaus door romige avocado.

Kapsalon zoete aardappel met kopshoarma recept

 

kapsalon zoete aardappel recept

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op