Ga naar de inhoud

Kapsalon met zoete aardappel (+VEGAN optie)

Tijd voor een perfect zondag maaltje. Kapsalon met zoete aardappel en kipshoarma it is! Op de vlog die ik gister publiceerde heb ik super leuke reacties ontvangen. Zo tof om te lezen dat jullie het leuk vonden om op deze manier een keer met mij mee te kijken. (klik hier...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Kapsalon met zoete aardappel (+VEGAN optie)

Tijd voor een perfect zondag maaltje. Kapsalon met zoete aardappel en kipshoarma it is!

Op de vlog die ik gister publiceerde heb ik super leuke reacties ontvangen. Zo tof om te lezen dat jullie het leuk vonden om op deze manier een keer met mij mee te kijken. (klik hier om de vlog van de plantaardige challenge terug te kijken). Zoals je in de video zag was deze kapsalon het gerecht dat ik op de laatste dag van de challenge at.

Kapsalon met zoete aardappel

Deze versie van de kapsalon is geĆÆnspireerd op mijn bezoek aan de Vegan Junkfood Bar in Amsterdam. In plaats van frietjes van de gewone gele aardappel wordt zoete aardappel gebruikt. En de toppings van verschillende groenten samen met de kipshoarma maakt het extra lekker. Voor mij was dit echt een feestmaal na 14 dagen mogelijk plantaardig eten.

Vegan optie

Ik kon het niet laten om kipshoarma of knoflooksaus toe te voegen aan de kapsalon, ik had er zoveel zin in. En het leek me het perfecte gerecht om mijn vegan challenge af te sluiten. Wil je liever een vegan versie van de kapsalon eten? Vervang de kipshoarma door plantaardige shoarmareepjes en de knoflooksaus door romige avocado.

Kapsalon zoete aardappel met kopshoarma recept

 

kapsalon zoete aardappel recept

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kapsalon met zoete aardappel (+vegan optie)

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Was de zoete aardappelen en snijd ze in frieten. Breng de zoete aardappelen op smaak met zout, peper en paprikapoeder en verdeel hier een klein beetje olijfolie over. Rooster de zoete aardappelen in de oven (25 minuten op 200 C) of in de airfryer (15 minuten op 200 C).
2
Stap 2
Snijd de ui in ringen en bak dit in een koekenpan met olie aan. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes en bak dit met de ui mee. Breng op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Bak de kipshoarma in een andere koekenpan rondom aan en gaar.
4
Stap 4
Snijd de peper en lente ui in ringen.
5
Stap 5
Verdeel de zoete aardappelen over de borden en leg het ui-mengsel hierop. Doe daarna de kipshoarma er bij en maak af met knoflooksaus, ringen lente ui en groene peper.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op