Chocolade paastaart – Paasrecept

Loopt het water je bij het zien van deze chocolade paastaart al in de mond? Mij wel, want deze taart is zo lekker! Aanrader als je met de paasdagen nog opzoek bent naar iets lekkers voor bij de koffie, of een toetje na de paasbrunch of diner.

Chocolade paastaart

Chocolade paastaart

Ik ben een sucker voor chocoladetaart en helemaal voor deze chocolade paastaart. Uit zelfbescherming heb ik de taart na het afsnijden van de eerste twee punten voor onszelf niet voor niets naar het kinderdagverblijf gebracht. Niet voor de kindjes, maar voor de leidsters.

De chocoaldetaart is van binnen nog een beetje zacht en smeuïg, dit maakt hem per-fect. De topping van witte chocoalde, paaskoekjes en chocolade paaseieren maakt het feest compleet. Nog meer chocolade kan bijna niet ;)

Dat alles maakt deze taart wel machtig, ik kan niet zeggen dat het geen caloriebom is en dat je er niet vol van wordt. Maar het voordeel daarvan is dat je met deze taart vele monden kunt voeden. Twaalf tot viertien moet lukken.

Ben je opzoek naar meer paasinspiratie? Op deze pagina vind je alle paasrecepten bij elkaar.

Chocolade paastaart

Chocolade paastaart

30 minuten
+ 40 minuten
12 -14 punten

Ingrediënten

  • 175 gram pure chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacaopoeder
  • Voor de topping:
  • 80 gram witte chocolade
  • chocolade paaseieren gemixt
  • paaskoekjes
  • Extra benodigd: springvorm met een diameter van 21 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout op. Roer het afgekoelde chocolademengsel hierdoor.
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de springvorm en bak de taart 40 minuten in de oven.
  • Laat de taart in 2 uur volledig afkoelen in de springvorm.
  • Verwarm de witte chocoalde voor de topping in de magnetron of au bain-marie en verdeel dit over de taart. Verdeel hierover de paaskoekjes en chocolade paaseieren.
  • Laat de taart een half uurtje opstijven voor je de paastaart aansnijdt.
Pin dit recept
Afdrukken

Chocolade paastaart


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. Bedankt om het op voorhand te delen. Nu wil ik dit maken volgende week. Enig idee hoelang hij goed blijft? Als ik het maak op woensdagavond voor vrijdagmiddag, zou dit nog goed zijn?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk