Kinderbueno taart – Monchoutaart met kinderbueno

Yes! Tijd voor een nieuwe video! En wat voor eentje, een kinderbeuno taart! Alleen al bij het horen van de naam loopt het water me in de mond ;) Mijn favoriete candybar is de kinderbueno en hiermee ging ik aan de slag.

Het is een monchoutaart met een twist, een kinderbueno twist dus. De vulling van deze taart smaakt echt helemaal naar kinderbueno. Ik hoef je niet te vertellen dat dat super lekker is toch?

Bekijk snel de leuke video die we maakten, en scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept!


Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

Kínder bueno taart

Kinder Bueno taart

45 minuten
+ 2 uur
12 /16 punten

Ingrediënten

  • 250 gram chocolate chip cookies fijn verkruimeld
  • 100 gram boter
  • 200 gram MonChou 2 pakjes
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 8 gram vanillesuiker of 1 zakje
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 10 stuks Kinder Bueno 5×2
  • 50 gram chocolade gesmolten
  • nootjes fijngesneden ter garnering

Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 cm

    Bereiding

    • Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier.
    • Laat de boter in een pannetje smelten op laag vuur. Roer de koekkruimels door de boter tot dit goed gemengd is. Verdeel het koekkruim over de bodem van de springvorm, druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
    • Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op. Meng de MonChou met de suiker en vanillesuiker luchtig. Klop de slagroom en het MonChoumengsel hierna door elkaar.
    • Prak 8 kinderbueno reepjes fijn en laat dit in een pannetje of de magnetron even kort smelten. Prak het mengsel hierna nog meer fijn en roer dit door het monchoumengsel.
    • Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven.
    • Garneer de taart voor het serveren met de overgebleven stukjes kinderbueno, gesmolten chocolade en fijngehakte nootjes.
    Pin dit recept
    Afdrukken

    Kínder bueno taart

    Kínder bueno taart


    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
    10 comments
    1. Hoi Brenda,
      Gaat het monchou-slagroommengsel niet schiften als daar de gesmolten/warme kinder bueno bij komt?
      Groetjes, Marijke

    2. Wat een heerlijke taart, de buren mijn ouders, mijn eigen kids hebben allemaal mee geproefd. Ze vonden hem heerlijk!!!
      Deze taart gaan we zeker vaker maken. Wel machtig maar ja….kunnen er ook vele stukjes uithalen.

    3. Ben ik de enige die het verwarrend vind hoeveel pakjes kinder bueno ik nu aan moet schaffen? Bij de ingrediënten staat 5, in de tekst staat 8 en in de video staat 6. Ik weet het niet meer ?

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk