Ik ben fan van altijd-goedrecepten. Van die recepten die je in mum van tijd op tafel zet en die gewoon altijd lekker zijn. Dit recept voor makkelijke champignonsoep met courgette is een vondst van een goede vriendin van mij. Een topper van een soep die dus altijd goed is.
Makkelijke champignonsoep met courgette
Het mooie is dat je voor deze soep de oven aan het werk mag zetten. Het enige dat je hoeft te doen is de groenten een beetje snijden en samenvoegen op de bakplaat. Supermakkelijk! Tijdens het wachten op de groenten maak je de bouillon, waardoor je in 20 tot 25 minuten klaar bent. Wat wil je nog meer?
Makkelijke champignonsoep met courgette
25 minuten
4 kommen
Ingrediënten
- 500 gram kastanjechampignons
- 2 courgettes
- 2 teentjes knoflook
- 1 groot blik kikkererwten
- 2 takjes salie
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 800 ml groentebouillon
- peper en zout
- eventueel: crème fraîche
Extra benodigd: staafmixer, blender of keukenmachine
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Lek de kikkererwten uit en spoel ze af. Snijd de courgettes in plakken en leg ze samen met de champignons, de teentjes, de kikkererwten en de blaadjes van de takjes salie op de bakplaat. Giet hier de balsamicoazijn en de olijfolie overheen en hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en zet de bakplaat in de oven.
- Rooster de groenten 15 minuten in de oven en maak in de tussentijd de groentebouillon in een grote pan.
- Schep de groenten na het roosteren in de groentebouillon en blend of mix de groente-bouillonmix tot soep. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en serveer met de crème fraîche.
