Hutspot ovenschotel met vissticks
![](https://brendakookt.nl/app/uploads/2018/10/Hutspot-ovenschotel.jpg)
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inHutspot ovenschotel met vissticks
Bewaren
Vandaag deel ik eindelijk weer een lekkere ovenschotel met jullie. Een recept dat wij thuis de afgelopen jaren al regelmatig gegeten hebben, maar ik nog niet eerder heb gedeeld. Het bekende gerecht van winterpeen met ui met een twist, een hutspot ovenschotel met vissticks.
Na de mooie nazomer is het nu (eindelijk) echt herfst. Eerlijk gezegd heb ik hier wel naar uit gekeken, kan ik lekker warm op de bank knuffelen met baby Jill. En daarbij houd ik echt van winter-voedsel. Een kom warme soep, kruidige stoofschotel en stevige stamppot en dampende ovenschotel gaat er bij mij altijd wel in. Dit soort gerechten kun je de komende tijd dus ook verwachten hier op brendakookt.nl.
Hutspot ovenschotel met vissticks
Deze schotel eten wij thuis al jaren, mijn nicht heeft hem me eens getipt. De ene keer eten we hem met vissticks, andere keer zonder. Als we de schotel zonder vissticks maken eten we er vaak een andere vissoort bij.
De hutspot is extra lekker doordat de ui even aangebakken wordt met knoflook. Later gaat de zoete ketjap erbij. Vissticks en geraspte kaas maken de schotel helemaal af.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze hutspot ovenschotel met vissticks
Stap 1
Kook de wortels beetgaar, en kook de aardappelen gaar in een andere pan.Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.Stap 3
Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak hier de uien in aan. Bak de knoflook mee en breng op smaak met zout en peper. Doe de voorgekookte wortels samen met de ketjap erbij en bak dit mee.Stap 4
Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn voeg 1/3 van het kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.Stap 5
Verdeel het wortelmengsel over de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelpuree en beleg dit met de vissticks. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas.Stap 6
Verwarm de hutspot ovenschotel 25 minuten in de oven.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze hutspot ovenschotel met vissticks
Stap 1
Kook de wortels beetgaar, en kook de aardappelen gaar in een andere pan.Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.Stap 3
Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak hier de uien in aan. Bak de knoflook mee en breng op smaak met zout en peper. Doe de voorgekookte wortels samen met de ketjap erbij en bak dit mee.Stap 4
Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn voeg 1/3 van het kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.Stap 5
Verdeel het wortelmengsel over de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelpuree en beleg dit met de vissticks. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas.Stap 6
Verwarm de hutspot ovenschotel 25 minuten in de oven.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
![Couscoussalade met spinazie, pompoen en feta](https://brendakookt.nl/app/uploads/2025/02/Web-Couscous-met-pompoen-spinazie-en-feta-03.jpg)
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in![Snelle panlasagne](https://brendakookt.nl/app/uploads/2025/02/600.BK-november202424284-panlasagne.JoorKitchen.jpg)
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in![Pulled chicken](https://brendakookt.nl/app/uploads/2025/02/Web-Pulled-chicken-3.jpg)
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in![Rijst met zalm en gebakken champignons](https://brendakookt.nl/app/uploads/2025/02/Web-_-Rijstbowl-met-zalm-en-broccoli-2.jpg)
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in9 reacties
Greta
Moeten de vissticks eerst gebakken worden?
Brenda Hoff
Nee, dat hoeft niet. Die garen lekker mee in de oven. Je kunt ze direct uit de diepvries toevoegen.
Sandra Fliers de Jong
Hoi Brenda kan er ook iets anders dan vissticks op?? Of anders vlees door gerecht heen
Brenda Hoff
Hoi Sandra, je kunt ook een andere vis naar keuze gebruiken
Marjan
Wat een heerlijk en makkelijk recept! Iedereen vond het lekker. Ik had wel wat meer wortelen en uien gebruikt.
Maths
Leuk recept! Dit ga ik zeker proberen. Verbeterpuntje: Tweede zin 'geduld' --> gedeeld*
Brenda Kookt
Bedankt :)
Ans
Hoi Brenda, we hebben vanavond je recept van hutspot met vissticks gegeten het wad echt lekker
Brenda Kookt
Wat leuk dat jullie er zo snel mee aan de slag zijn gegaan!