Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Foodfoto’s Kraamweek

Yes! Daar ben ik weer met een gloednieuwe editie van de foodfoto’s! Deze donderdag doen we een gevalletje throwback thursday, ik deel de foodfoto’s van mijn kraamweek!

Onze lieve Jill is 28 augustus geboren, inmiddels alweer bijna 10 (!!!) weken geleden. Wat vliegt de tijd! Ik had verwacht dat ik na 3 of 4 weken de eerste foodfoto’s met julie zou delen. Maar het kwam er telkens niet van. Het waren ook zoveel foto’s die ik moest uitzoeken. Naast foto’s van eten maak ik nu natuurlijk ook (heel heel) veel foto’s van de baby. Ze is zo schattig en lief!

Voor ik de foto’s laat zien, een korte update met hoe het gaat. Eigenlijk kan ik hier heel kort in zijn: het gaat goed met ons. Jill is een heerlijk klein moppie, Fem is een trotse en vooral ook hele lieve grote zus. Joost de liefste en leukste vader die ik voor mijn meiden kan wensen en met mij gaat het ook goed. Herstel na de bevalling ging goed en vlot. Het leven met 2 kids was (en is) nog wel even wennen, maar de meeste dagen gaat dat ook goed. Stiekem pak ik het werken alweer een beetje op zo nu en dan. Koken, bloggen en alles wat erbij komt kijken is begonnen als hobby en nog steeds vind ik het heerlijk om het moederen soms even achter me te laten. Om even in de keuken of achter de laptop te duiken.

Genoeg intro, laten we plaatjes kijken!

We beginnen het weekend voor de geboorte. Project vul de vriezer is nog in volle gang. Hier maak ik pastasaus..

De laatste vrijdag-lunch alleen met mijn grote meisje: we eten lekker kibbeling. Na vandaag had Joost vakantie, 3 weken vrij. En ergens in het begin van die drie weken wordt onze baby geboren. Dat wisten we nu al, ik zou namelijk ingeleid worden. Wanneer precies dat wisten we nog niet.

De laatste weken van de zwangerschap had ik niet zoveel puf meer om te koken. Het was ook veel te warm om in de keuken te staan. Een lekker makkelijk zondagsmaaltje: loempia’s! Mijn zelfgemaakte ham/kip loempia’s blijven hier favoriet, maar deze van Mora uit de Aifryer vielen ook goed in de smaak.

De laatste foodfoto met dikke buik, al zie je hier niets van. We hadden een afspraak bij de gynaecoloog in het ziekenhuis, morgen zou ik worden ingeleid. Spannend!

Op de terugweg gingen we nog even lekker met z’n tweetjes lunchen bij Van Dis in Hoogkarspel. En ik weet nog heel goed dat ik het ineens heel irritant vond dat ik niet alles van de kaart kon kiezen. Zalm, carpaccio, buffel mozzarella…. het klonk allemaal zo lekker.

It’s a girl! (dat wisten we nog niet ;)) 28-08-2018 om 16.28 uur (echt!) is onze dochter Jill geboren <3

We mochten dezelfde dag al naar huis en thuis stond ons een superlieve kraamverzorgster op te wachten. Mede dankzij haar was de kraamweek heel fijn.

Ik wilde eerst relaxed zeggen, maar een eerste week met baby vind ik eigenlijk niet relaxed. Het is meer overleven en genieten tegelijk.

En ze maakte de lekkerste fruithapjes voor me :)

Welkom lieve Jill


De eerste week heb ik nogal veel dingen gegeten die tijdens de zwangerschap niet mochten. Niet dat ik het zo erg gemist had tijdens de zwangerschap, maar ik had er wel mega veel zin in toen Jill eenmaal in mijn armen lag. Filet american, rosbief, biefstuk, carpaccio, gerookte zalm.. yum!

De vriezer lag gelukkig nog vol met het super lekkere vlees van sameneenkoekopen.nl. De eerste avond thuis aten we al een lekker tartaartje. Joost bakte hem zo rood mogelijk voor me. Zo lekker!

Dit naast je bed… <3

Ik moet zeggen dat ik dit voorraadje met lekkere dingen op mijn nachtkastje ‘s nachts niet super veel gebruikt heb. Maar soms mocht ik toch even wat lekkers van mezelf na het voeden.

Dit is de mooie (en hele lekkere) geboortetaart die CakebyPatricia voor ons heeft gemaakt. Ik heb haar gevraagd een taart te maken, geïnspireerd op het geboortekaartje. Deze is super goed gelukt!

Fruithapje na mijn middagdutje..

Dit is een echt ‘Brenda-Kookt’ kraamcadeau :)

Biefstuk met (een klein beetje ui) champignons en jus, net zoals bij Loetje. Zo lekker!

Al was dit iets minder relaxed dan het lijkt. Met een huilende baby smaakt het toch iets minder lekker ;) )

Zo lief!

Feestje op een bordje. Laatste keer, de kraamweek is alweer voorbij..

Nee het is nog geen december, maar ik at wel al oliebollen. Joost ging te kermis en nam deze einde van de dag voor me mee. Heel knap dat ie dit nog had onthouden ;)

Fem mocht trakteren op het kinderdagverblijf. Deze hapjes heb ik gemaakt, leuk, lekker en makkelijk tegelijkertijd.

Kusje!

Begin september werd het ineens drukker in de webshop, vooral de planners waren favoriet! De boodschappenplanner is nu zelfs bijna uitverkocht, dus wees er snel bij als je er nog eentje wilt hebben!

Klik hier voor de shop! 

SUSHI! Met zalm. Ik heb weinig gemist tijdens de zwangerschap, maar dit wel.

Tussen het babyknuffelen door moest er ook gewerkt worden. De scheurkalender moest bijna naar de drukker, en dus moesten de laatste correcties gedaan worden.

Die schattige haartjes.. <3

Hier zat ik met de nieuwe tony’s helemaal klaar voor boer zoekt vrouw. Maar ik was een week te vroeg want er was voetbal. Gelukkig had ik genoeg chocolade ;)

De eerste keer zelf weer koken, ik maakte deze ovenschotel. Blijft een toppertje, we hebben hem al super vaak gegeten.

#balans

In het zonnetje in de tuin genieten van een broodje carpaccio terwijl Jill lekker slaapt. Heer-lijk!

De eerste weken hebben we heel vaak lekker simpel aardappelen met vlees en groente gegeten. Blijft lekker wat mij betreft.

Yes, pannenkoeken!

 

Dit was deel 1van de foodfoto’s na de geboorte van Jill. De komende weken plaats ik iedere week een nieuwe editie, zodat ik eind deze maand weer helemaal bij ben. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Marjon (Uitgelezen) 7 november 2018 om 12:52

    Ik had deze blog even gemist. Leuk dat je weer terug bent! Ik ga door naar de volgende foodblog.

    Groetjes, Marjon.

    PS Jill is een plaatje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *