Ga naar de inhoud

Ovenschotel courgette

Een heerlijk maaltje, dat is deze ovenschotel  met courgette. En gehakt, tomaat, rode pesto en aardappelschijfjes. Dit is een schotel geïnspireerd op een recept van mijn schoonmoeder. Om er een complete maaltijd van de maken heb ik een paar ingrediënten toegevoegd. De rode pesto is een belangrijke smaakmaker in deze schotel. Het geeft een heerlijke
Delen op

Ovenschotel courgette

Ovenschotel Courgette en Tomaat 3 txt

Een heerlijk maaltje, dat is deze ovenschotel  met courgette. En gehakt, tomaat, rode pesto en aardappelschijfjes.

Dit is een schotel geïnspireerd op een recept van mijn schoonmoeder. Om er een complete maaltijd van de maken heb ik een paar ingrediënten toegevoegd. De rode pesto is een belangrijke smaakmaker in deze schotel. Het geeft een heerlijke smaak aan het gehakt. En dit past weer perfect bij de courgettes.

Ovenschotel Courgette en Tomaat 2

Deze schotel kun je goed voorbereiden. Bouw de schotel alvast op en bewaar hem in de koelkast. Voordat je hem in de oven schuift verdeel je de kookroom en geraspte kaas erover.

Ovenschotel Courgette en Tomaat 3

Ovenschotel courgette

Extra benodigd:

  • ovenschotel

Bereidingstijd 20 minuten (plus 1 uur oventijd)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 120 gram rode pesto
  • peper en zout
  • 500 gram aardappelschijfjes, voorgekookt
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 250 gram kookroom
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiding

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de ui in halve ringen, bak dit in olijfolie even aan. Voeg de gehakt erbij en bak dit rul.
Ondertussen snijd je de courgette en tomaten in plakjes.
Als het gehakt gaar is meng je de pesto erdoor. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.

Verdeel de aardappelschijfje over de bodem van de ovenschaal. Leg de tomatenplakjes erop.
Verspreid het gehaktmengsel over de tomaten. Leg de courgetteplakjes dakpansgewijs op het gehaktmengsel. Verdeel de kookroom over de schotel.

Bak de schotel 60 minuten in de oven zodat de courgetteplakjes zacht en gaar worden.
Tussendoor, als de schotel 40 minuten in de oven zit, verdeel je de geraspte kaas erover zodat dit mooi gaat smelten en niet aanbrandt.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Naan met geroosterde groenten en pestosaus
Gebakken rijst met kip en ketjap
Een witlofschotel, met ham en kaas. Met een twist want hierbij komt ook een heerlijke kaassaus. Witlofschotel met ham en kaassaus.

77 reacties

Marie-Jose

Hallo Brenda deze middag deze schotel geproefd...heel lekker...had geen tomaten in huis en deze vervangen door rode paprika...was zeker lekker...voor herhaling vatbaar...

Laat een bericht achter

Corry

Je schrijft voorgekookte aardappelschijfjes. Bedoel je die je bv bij AH in plastic verpakking kunt kopen? En moet je die dan nog eens voorkoken? Of zo uit de verpakking in de ovenschotel?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

In dat geval hoef je ze zelf niet meer voor te koken. Als je aardappelen gebruikt dan schaaf je ze in schijfjes en kook je ze zelf nog even voor.

Luca

Hoi Brenda, Kun je me op weg helpen met de pesto? Welk merk kan ik hier het beste voor pakken?

Laat een bericht achter

Debbie

Heb deze schotel al meerdere malen gemaakt en blijft echt een van de favorieten hier! Erg lekker

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Super leuk om te horen Debbie, dit is ook nog steeds een van onze favorieten. Ik zal hem ook snel weer op de eetplanning zetten, hebben hem al een tijdje niet gehad

jean-pierre

is dat niet te lang 60min in de oven courgette is toch rap gaar

Laat een bericht achter

Joel

Het was super lekker! Heb voor 5 personen gekookt heb alleen nog even basilicum toegevoegd en gele courgette. Ga ik het zeker vaker maken!

Laat een bericht achter

Wim Schultz

Ik maak de schotel vegetarisch, vervang het gehakt door verkruimelde hamburgers van AH. De courgette bak ik apart met vadouvankruiden. Heel lekker.

Laat een bericht achter

Annemarie

Ik ga ook maken maar voor meer personen ( 8)

Laat een bericht achter

Ingrid

Iemand had gevraagd of je best de aardappelschuifjes kunt voorkoken: naar mijn mening wel, ik had de zoete aardappelschuifjes (0.5 cm dik) een kleine 10min voorgekookt, anders zijn ze nog iets te hard ;-)

Laat een bericht achter

Nina Hobbysite

Erg lekker recept! En inderdaad kan je eigenlijk gewoon de groenten in kwijt die op moeten.

Laat een bericht achter

Ingrid Raus

Hey Brenda, Gisterenavond heb ik jouw courgette schotel gemaakt, en zowel mijn vriend als ikzelf vonden deze heerlijk! Ik heb het rundergehakt wel vervangen door kippengehakt, en had mijn courgettes vooraf gegrild en de aardappelschijfjes voorgekookt zodat de baktijd gehalveerd kon worden. Ik heb jouw mooie blog leren kennen via pinterest en ga nog meer van jouw recepten proberen! Hartelijk dank om jouw recepten met ons te delen;-)

Laat een bericht achter

Nancy

Heel lekker ! Zeker voor herhaling vatbaar. ?

Laat een bericht achter

Anita

Met volop courgettes in de tuin maar eens op zoek gegaan naar een lekker recept en hier uitgekomen. Het was heerlijk! Wel de kookroom weg gelaten ivm koemlek allergie en de kaas vervangen voor buffelmozarella. We gaan dit de komende tijd zeker vaker eten!

Laat een bericht achter

Femmy

Super lekker.. vroeg me alleen af kan dit ook de vriezer in voor dat het de oven in gaat ??

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Femmmy, ik zal hem eerst even in de oven bakken, af laten koelen en dan pas invriezen.

Tineke

Vanavond gemaakt en heerlijk gegeten! Echt voor herhaling vatbaar.

Laat een bericht achter

Elisabeth

I.p.v. gewone aardappel heb ik zoete aardappelen geprobeerd, heel verrassend en lekker.

Laat een bericht achter

Elly

Had je de zoete aardappel plakjes gekookt?

karin

Deze schotel ziet er heerlijk uit! Ik ga deze schotel vanavond maken maar kom net tot de ontdekking dat ik geen kookroom heb gekocht. Wat raad je aan om in plaats van kookroom te gebruiken? Ik heb kwark/mascarpone/yoghurt..Is dat een optie of kan ik dat beter achterwege laten?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Mijn reactie is te laat zie ik. In dat geval zou ik het vervangen door een klein beetje melk of slagroom. Of weglaten.

jenny

Welk merk kookroom kan ik het beste nemen voor dit recept ?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat maakt in dit geval niet uit.

Ria

Moest iets makkelijks en lekkers hebben voor gasten. Deze schotel proef gemaakt en het viel goed in de smaak.

Laat een bericht achter

Monique

In combi magnetron was in half uur klaar.. oven 200gr en magn 90W ik had verse pesto gebruikt werd helaas nogal olie achtig.. volgende keer eerst gehakt afgieten voor het in de schaal gaat dan maar.. deed jij dat ook?

Laat een bericht achter

cobi

heb dit recept al meerdere malen gemaakt en het blijft zalig, groetjes Cobi

Esther

Komt dat even goed uit. Mijn zoon wilde deze week graag courgette eten ... check!

Laat een bericht achter

Sabine

Hoi Brenda ik ga dit eens maken voor m'n kinderen. Vraagje: zijn de aardappelschrijfjes rauw of voorgebakken? Groetjes Sabine

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De aardappelschijfjes zijn voorgekookt

cobi

Hallo Brenda , Heerlijk wat de de oventaart courgette bedankt voor deze recept !! Gr Cobi

Laat een bericht achter

Evelien

Heerlijk! Voor iedereen een succes, ook voor onze peuter en kleuter in huis! En erg gemakkelijk en weinig werk en weinig afwas! Top! Bedankt!

Laat een bericht achter

monique pelser

Lijkt me een heerlijke ovenschotel voor vanavond :-) Op hoeveel graden moet de oven?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De oven gaat op 200 C, net zoveel als je hem als het goed is hebt voorverwarmd :)

Lida

Lijkt me heel erg lekker. Ik heb geen kookroom in huis. Kan ik dit vervangen door iets anders?

Laat een bericht achter

Jo-Ann

Heerlijke schotel! Heb hem nu weer in de oven staan. Wel het recept gehalveerd, de vorige keer hebben we met 2 volwassenen en 4 kinderen gegeten van deze schotel. Iedereen zal goed vol!

Laat een bericht achter

Linda

Oh dat lijkt me heerlijk :-) die ga ik snel maken,ik maak er nog een salade bij denk ik.

Laat een bericht achter

Riske

heerlijke schotel! Ik heb de aardappeltjes onder de courgette gelegd zodat deze ook nog een beetje knapperig worden.. Verder iets meer pesto toegevoegd en goed pittig gemaakt met peper. Ook extra paprika toegevoegd. Bedankt voor jouw leuke recepten!

Laat een bericht achter

Dennis

Lekker veel peper erin, de aardappelen voorkoken en nog wat extra Italiaanse kruiden op elke laag. Ik ga experimenteren met wat extra verse koriander die tussen de lagen de oven ingaat en dus "nat" haar smaak loslaat. Verder wil de Courgette best wel snel verpieteren aangezien zij helemaal bovenaan ligt. Maar eens wat dikker snijden en wat olie gebruiken i.p.v. room. Champignons lijkt mij ook een goede toevoeging.

Laat een bericht achter

joanie

Heerlijk, we (en ook de kinderen van 1 & 3jr) hebben nog net niet onze vingers erbij opgegeten! Ivm kha-dieet de aardappels vervangen voor champignons... gaan we zeker snel nog een keer maken!

Laat een bericht achter

pien

Heerlijke ovenschotel. ik heb de tomaten vervangen door champignons. mjammm ga ik vaker maken

Laat een bericht achter

Bea

Heerlijk!

Laat een bericht achter

Tineke Bakker

Wat een lekker en makkelijk recept Brenda, ga ik een keer maken.

Laat een bericht achter

Emmy

Lijkt me echt een heerlijke schotel. Alleen eet ik geen aardappels. Waarmee kan ik aardappelschijfjes het beste vervangen?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt bijvoorbeeld extra tomaat toevoegen en zoete aardappel nemen. Of pasta? Al kan ik me voorstellen dat je in dat geval ook geen pasta eet :)

monique

vervang de rund gehakt eens door de kipgehakt

Laat een bericht achter

Marijke

Beste, ik heb dit vandaag gemaakt. heb onderaan de schotel heel veel vocht. Ik denk sap van de tomaten vermengt met de room. IS dit normaal. Hoe kan ik dit voorkomen? Alvast bedankt!

Laat een bericht achter

Natascha

Misschien andere soort tomaat nemen bv romatomaat deze zijn minder waterig

Brenda Kookt

Hi Marijke, een beetje vocht vind ik lekker omdat het geheel dan minder droog wordt. Maar te nat is niet lekker. Was het gehaktmengsel misschien vochtig toen je het in de schotel goot?

Carijn

Ik heb dit recept vandaag gemaakt, maar dan in de 'light' variant. Ik ben nl aan het weightwatchen en heb daarom het gehakt vervangen door tartaar en kookroom light en 30+ kaas gebruikt. Het smaakte heerlijk, dit recept gaat zeker in de herhaling!

Laat een bericht achter

liesbet

Dag Brenda, Ben van plan om de schotel klaar te maken.Maar....wij eten geen gehakt.Ik neem aan dat vegetarisch gehakt ook kan? We wachten je antwoord even af.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Liesbet, ik denk dat vegetarisch gehakt in dit geval een mooie oplossing is. Je kunt de schotel ook zonder gehakt maken, je zou dan bijvoorbeeld extra ui toe kunnen voegen.

Ilja

Hoi Brenda, Deze schotel hebben we nu een paar keer gegeten, en hij is heerlijk! Nu hebben we tijdelijk 2 meiden te logeren, en die gaven tijdens het koken het volgende aan: ik lust geen tomaten, en ook geen courgette en ik lust ook geen aardappels. Raad eens......ze hebben beide 2x opgeschept, en de hele schaal was leeg!!!

Laat een bericht achter

mien Admiraal

Lijkt me lekker ga ik morgen maken ben nierpatiënt misschen moet ik het iets aanpassen.

Laat een bericht achter

Christien Bijleveld

Vandaag 4-8-2014 heb ik de oven courgette schotel gemaakt en gegeten. HEERLIJK!!! De rode pesto maakt en breekt het recept. CHAPEAU!!! BEDANKT.

Laat een bericht achter

Kees Spaans

Oh ja, ik heb ook nog even een Gruner Veltliner koet gezet. Gaat daar volgens mij prima bij combineren! Groet, Kees.

Laat een bericht achter

Kees Spaans

Leuk recept, mijn vrouw verwees mij naar haar IPad. Wie kan lezen kan koken zeg ik als man altijd maar weer, staat nu in de oven. Benieuwd hoe het straks smaakt! Groet, Kees.

Laat een bericht achter

marie louise

hallo kunnen de aardappelschijfjes er rauw in? het recept ziet er heerlijk uit! groetjes Marie Louise

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik heb voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt, deze kunnen er zo in. Als je 'echte aardappel' gebruikt en dus zelf schijfjes wilt maken moet je ze wel even kort voorkoken.

Karin van Schie

Ik hem hem vanavond klaargemaakt en hij smaakte heerlijk. Ik had nog een paprika liggen en deze door het gehaktmengsel gedaan. Je zou er eventueel ook spekjes doorheen kunnen doen, maar dat heb ik nog niet gedaan. Voor de volgende keer dan maar. Ik ben hier voor de 1e keer en ik moet zeggen, het ziet er verzorgd uit en de foto's nodigen zeker uit om de recepten allemaal te maken, dus ik ben nog wel even bezig, hihihi

Laat een bericht achter

Priscilla Heeren

Ik ga hem vanavond maken :D. Ben benieuwd.

Laat een bericht achter

InekeGerritsen

Gisteren heb ik voor het eerst Brenda ontdekt . Ziet er allemaal zo mooi en persoonlijk uit, in tegenstelling tot meer massale receptensites. Ik blijf hier komen ! Vandaag meteen deze schotel gemaakt. Super makkelijk...weinig voorbereiding en lekker..lekker...we hebben gesmuld ! Dit ga ik vaker eten. Leuk ook dat alle benodigdheden helemaal gebruikt worden, zodat je niet met restjes ingredienten zit .

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je me gevonden hebt Ineke. Goed om te horen dat de schotel goed is bevallen en leuk als je vaker langskomt :)

ylonka

Ik eet geen rood vlees, kan het ook met kippenvlees.

Laat een bericht achter

Tamara

Ooh deze ga ik snel een keer proberen. Even kijken alleen of ik dit samen maak met de tomaat want daar ben ik niet zo dol op. Liefs Tamara

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dan laat je de tomaat er lekker uit. Kan prima hoor, dan is het nog steeds een lekkere schotel :)

Heartshapedrosepetals

Jep, deze ga ik maken!

Laat een bericht achter

Joyce

Lijkt me erg lekker!

Laat een bericht achter

Farah

Ziet er lekker uit! Zoiets is altijd goed ;)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je meent het, wat goed zeg! Terwijl de courgette en aardappels goed herkenbaar zijn, en de pesto maakt echt de smaak van de schotel.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je doormiddel van de Ipad ook aan de slag gaat in de keuken Kees. Ik hoop dat het gesmaakt heeft, de Gruner Veltliner paste er vast goed bij :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, dat kan ook

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op